Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rajčatové pyré

Rajčatové pyré

Přidat na Pinterest

Výrobek z rajčat, které se spaří, oloupají a následně propasírují přes síto. Narozdíl od kečupu nebo protlaku, které obsahují konzervanty, éčka, škroby a velké množství cukru, je pyré hladké řidší konzistence, uchovává si přirozenou chuť čerstvých rajčat a díky šetrné konzervaci - pasterizaci i množství cenných látek. Například vitaminy C, E, A, vitaminy skupiny B, hořčík, vápník, železo a stopové prvky. Vybrat si můžete z několika značek a balené je v tetrapaku nebo ve skle. Je vhodné převážně pro tepelné zpracování, zejména k přípravě polévek (rajské, gulášové, ruské..), omáček k masu, masovým kuličkám, ke špagetám, na lasagne či na pizzu. Své místo má i za barem, kde se používá k přípravě známého koktejlu Bloody Mary.

 

Zdroj obrázku: sairamexim.com, shimla.olx.in

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Sladké a pálivé kari

Sladké a pálivé kari

Na oleji restujeme po dobu jedné minuty kari pastu. Poté přidáme cukr a šťávu z poloviny citrónu a povaříme...

Lasagne ratatouille

Lasagne ratatouille

Cuketu a lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme hodinu potit. Poté je osušíme a opečeme na pánvi nas...

Sardské hovězí dršťky

Sardské hovězí dršťky

Nejprve si uvaříme dršťky: důkladně je umyjeme vodou a vaříme 30 minut. Poté slijeme a vaříme dalších 30 mi...

Koláč s jehněčím ragú a cuketami

Koláč s jehněčím ragú a cuketami

Jehněčí maso umeleme na mlýnku. Cibuli nakrájíme nahrubo a opečeme na oleji dosklovita. Přidáme maso a re...

Těstoviny s fazolemi

Těstoviny s fazolemi

Jablko i cibuli nakrájíme najemno. Cibuli smažíme 3 minuty na oleji. Poté na další 3 minuty přidáme jablk...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Rajčatové pyré Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Dobrý den. Rajčatové pyré vyrábím již několik let,dříve jsem jej vozil z Italie.Výroba je naprosto jednoduchá a musím se pochlubit,nikdy se nezkazilo .Recept na výrobu je tento: Rajčata pokud možno zralejší vložíme do horké vody,slupku která praskne odstraníme.Nakrájím na menší kousky a rozmixuji ponorným mixerem.Přes síto (dršlák) propasíruji abych se zbavil semínek a asi 10 min povařím a přidám pouze konzervační prostředek.Naleju do sklenic a 20 min při 80°C steriluji.Po delším stání se usadí nahoře voda tak pokud ji nechci použít tak opatrně sleju.Omáčka na spaghetti nemá chybu. Dobrou chuť.

Jindra 18. 08. 2012, 11:18

Facebook komentáře