Rajčatové pyré
Výrobek z rajčat, které se spaří, oloupají a následně propasírují přes síto. Narozdíl od kečupu nebo protlaku, které obsahují konzervanty, éčka, škroby a velké množství cukru, je pyré hladké řidší konzistence, uchovává si přirozenou chuť čerstvých rajčat a díky šetrné konzervaci - pasterizaci i množství cenných látek. Například vitaminy C, E, A, vitaminy skupiny B, hořčík, vápník, železo a stopové prvky. Vybrat si můžete z několika značek a balené je v tetrapaku nebo ve skle. Je vhodné převážně pro tepelné zpracování, zejména k přípravě polévek (rajské, gulášové, ruské..), omáček k masu, masovým kuličkám, ke špagetám, na lasagne či na pizzu. Své místo má i za barem, kde se používá k přípravě známého koktejlu Bloody Mary.
Zdroj obrázku: sairamexim.com, shimla.olx.in
Jindra 18. 08. 2012, 13:18