Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Tuřín

Tuřín

Přidat na Pinterest
Jiným označením také kolník, kořenová zelenina. Podobá se vodnici, ale bulvy tuřínu jsou větší a část vyčnívá při pěstování nad povrch. Chutí je nasládlý, ale na jazyku zůstane peprná chuť. Využijeme jej vařený, přidáváme do polévek, omáček, mladé bulvy tuřínu můžeme konzumovat i syrové.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Polévka z Halibuta

Polévka z Halibuta

Halibuta pokrájame na kocky a odložíme. Hovädzie mäso pokrájané na rezančeky, 2 lyžice sójovej omáčky, nadr...

Vařené hovězí v zelenině nejen pro nejmenší

Vařené hovězí v zelenině nejen pro nejmenší

Kýtu svážeme do válečku a společně s cibulí, cukrem a kořením vaříme cca hodinu na mírném ohni a odebíráme ...

Tuřínová polévka

Tuřínová polévka

Mrkev, brambory a oloupaný tuřín nakrájíme na kostičky a vaříme asi 40 minut v osolené vodě. Okořeníme špet...

Indická polévka s fazolemi

Indická polévka s fazolemi

V hrnci rozehřejeme olej a přidáme na kousky nakrájené cibule, brambory, tuřín a řapíky celeru. Za stálého ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Tuřín Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře