Vařené hovězí v zelenině nejen pro nejmenší

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

34 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Kýtu svážeme do válečku a společně s cibulí, cukrem a kořením vaříme cca hodinu na mírném ohni a odebíráme z povrchu hnědou pěnu. Mezitím si načistíme zeleninu, kterou pokrájíme na větší kousky a přihodíme k masu. Vaříme další hodinku. Maso a zeleninu po dovaření vyndáme z hrnce a do cca 200 ml vývaru propasírujeme zeleninu. Dochutíme solí a pepřem a také lžičkou hořčice. Poslední ingredience samozřejmě přidáváme až po odebrání části šťávy pro malé děti. Podáváme s bramborem, knedlíkem a dětem je možné i s těstovinami.

Tip k receptu

Já jsem omáčku udělala hustší, ale záleží na chuti každého :-)

přidejte na:
Chybí obrázek

25. 08. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyborná omáčka

16. 11. 2015, 10:45

Chybí obrázek
super recept

16. 10. 2016, 17:47

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.