Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Hřebíček

Hřebíček

Další názvy

Hřebíčkovec vonný, zubní bylina

Použití v kuchyni

Hřebíček má velmi příjemnou aromatickou vůni a chuť, v kuchyni se uchovává celý a mele se před přípravou, mletý ztrácí rychle vůni, ale je velmi silný, takže při jeho dávkování buďte opatrní. Jako koření je součástí celé řady směsí, např. kari Je vhodný do sladkých i slaných pokrmů, pečiva, sušenek, kompotů i svařeného vína. Tvoří také základ směsi garam masala nebo francouzských quatre épices. Dochutí se jím šunka, hovězí maso, omáčky, masové vývary, zeleninové jídla, rýže. Spolu s bobkovým listem tvoří vhodnou kombinaci do marinád.

Rady

Stará moudrost praví, že hřebíček může působit jako afrodiziakum. Pokud jej napícháte na pomeranč, může příjemně provonět celý byt a dokonce i odpudit moly.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Domácí perník

Domácí perník

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny, poté přidáme med a mo...

Aromatická koňaková káva

Aromatická koňaková káva

Kávu zalijeme 200 ml vody a necháme 5 minut stát. Poté ji nalijeme do kastrolu, přidáme skořiči a hřebíče...

Teplý salát z červeného zelí

Teplý salát z červeného zelí

Červené zeli nakrouháme na tenké nudličky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Do ...

Houbové stifado

Houbové stifado

Naložené cibulky necháme vcelku a smažíme je na mírném plameni na oleji. Asi 20 minut trvá než jsou takové,...

Zavařená jablka

Zavařená jablka

Jablka oloupeme a nakrájíme na poloviny. Zbavíme je jádřinců. Spolu s vlašskými ořechy je rozdělíme do umyt...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Hřebíček Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře