Hřebíček
Další názvy
Hřebíčkovec vonný, zubní bylinaPoužití v kuchyni
Hřebíček má velmi příjemnou aromatickou vůni a chuť, v kuchyni se uchovává celý a mele se před přípravou, mletý ztrácí rychle vůni, ale je velmi silný, takže při jeho dávkování buďte opatrní. Jako koření je součástí celé řady směsí, např. kari Je vhodný do sladkých i slaných pokrmů, pečiva, sušenek, kompotů i svařeného vína. Tvoří také základ směsi garam masala nebo francouzských quatre épices. Dochutí se jím šunka, hovězí maso, omáčky, masové vývary, zeleninové jídla, rýže. Spolu s bobkovým listem tvoří vhodnou kombinaci do marinád.
Rady
Stará moudrost praví, že hřebíček může působit jako afrodiziakum. Pokud jej napícháte na pomeranč, může příjemně provonět celý byt a dokonce i odpudit moly.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.