Švestková klevela
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
774
kalorií
50.0g
cukrů
0.0g
tuků
5.0g
bílkovin
Příprava
Švestky vypeckujeme, dáme do kastrolku, podlijeme malým množstvím vody a přidáme hřebíčky. Přiklopíme a zahříváme na středním ohni za občasného míchání, dokud švestky nezměknou. Jakmile švestky pustí šťávu, znamená to, že je třeba odstranit pokličku a nechat ještě chvíli povařit, aby šťáva lehce zhoustla.
Pak přisypeme cukr a vaříme cca 10 minut. Odstavíme, přidáme rum a skořici a pořádně vmícháme. Ještě horkou směsí plníme nahřáté sklenice, pevně uzavřeme a dáme dnem vzhůru.
Po vychladnutí uchováváme ve tmě a chladu.
Tip k receptu
Výborná na bavorské vdolky!
Klevela se dá připravit i z jiného ovoce - jablka, hrušky, třešně nebo třeba meruňky.
04. 08. 2019
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.