Švestková klevela

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

774 kalorií
50.0g cukrů
0.0g tuků
5.0g bílkovin


Příprava

Švestky vypeckujeme, dáme do kastrolku, podlijeme malým množstvím vody a přidáme hřebíčky. Přiklopíme a zahříváme na středním ohni za občasného míchání, dokud švestky nezměknou. Jakmile švestky pustí šťávu, znamená to, že je třeba odstranit pokličku a nechat ještě chvíli povařit, aby šťáva lehce zhoustla.
Pak přisypeme cukr a vaříme cca 10 minut. Odstavíme, přidáme rum a skořici a pořádně vmícháme. Ještě horkou směsí plníme nahřáté sklenice, pevně uzavřeme a dáme dnem vzhůru.
Po vychladnutí uchováváme ve tmě a chladu.

Tip k receptu

Výborná na bavorské vdolky!
Klevela se dá připravit i z jiného ovoce - jablka, hrušky, třešně nebo třeba meruňky.

přidejte na:
Ivet

04. 08. 2019

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
do buchiet a kolačov výborné

05. 08. 2019, 15:20

Chybí obrázek
dobre použiteľné

11. 08. 2019, 16:57

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.