Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hřebíček

Domácí perník

Domácí perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks vejce, 4 lžíce másla, 2 lžíce cukru krupice, 1 balení ovocné marmelády, 200 g včelího medu, 500 g polohrubé mouky, 80 g vlašských ořechů, 1/2 lžičky anýzu, 1/2 lžičky badyánu, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky hřebíčku, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 špetka soli

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny, poté přidáme med a mouku, do které jsme přidali kypřící prášek. Nakonec přidáme ještě koření a pořádně promícháme. Vmícháme i nahrubo mleté ořechy. Do těsta leh...

Aromatická koňaková káva

Aromatická koňaková káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g kávy, 1 ks skořice, 4 ks hřebíčku, 2 trošky citronové kůry, 2 trošky pomerančové kůry, 16 cl koňaku, 4 lžičky cukru krupice, 200 ml polotučného mléka

Kávu zalijeme 200 ml vody a necháme 5 minut stát. Poté ji nalijeme do kastrolu, přidáme skořiči a hřebíček, citronovou a pomerančovou kůru a chvíli vaříme - ale pod bodem varu, na mírném plameni. Mezitím si do čtyř skleniček rozdělíme koňak, v...

Teplý salát z červeného zelí

Teplý salát z červeného zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks červeného zelí, 1 ks jablka, 1 ks bobkového listu, 3 ks hřebíčku, 25 g másla, 100 ml jablečného octu, 25 g hnědého cukru, 1 hrst vlašských ořechů

Červené zeli nakrouháme na tenké nudličky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Do hrnce dáme zelí, jablko, máslo, bobkový list a hřebíček. Za stálého míchání vaříme. Až začne zelí měknout, přilijeme ocet (snažíme se moc ne...

Houbové stifado

Houbové stifado

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 500 g cibule, 125 ml červeného vína, 75 g oliv, 50 g sýru pecorino, 1 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce vinného octu, 3 lžíce petrželové natě, 1 kg hub, 3 ks česneku, 2 bobkové listy, 5 ks nového koření, 2 ks skořice, 4 ks hřebíčku, 2 rajčata, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 2 lžičky včelího medu

Naložené cibulky necháme vcelku a smažíme je na mírném plameni na oleji. Asi 20 minut trvá než jsou takové, jaké je chceme mít. Poté je odložíme stranou – olej necháme v pánvi. Houby nakrájíme na 4 cm velké kousky. Česnek prolisujeme. Obojí dáme...

Zavařená jablka

Zavařená jablka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg jablek, 1 l vody, 1 citrón, 1 hrst vlašských ořechů, 2 ks hřebíčku, 2 ks skořice, 35 g třtinového cukru

Jablka oloupeme a nakrájíme na poloviny. Zbavíme je jádřinců. Spolu s vlašskými ořechy je rozdělíme do umytých sklenic a zakápneme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Vodu svaříme s cukrem, skořicí a hřebíčkem. Ještě teplý nálev nalijeme do skleni...

Zdravá pastiňáková polévka

Zdravá pastiňáková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 l zeleninového vývaru, 1 lžíce octu, 2 pastiňáky, 2 pórky, 2 ks hřebíčku, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 brambory, 4 vejce, 7 g soli, 7 g pepře, 1 svazek tymián (Mateřídouška obecná)

Cibuli a pastiňák nakrájíme na malé kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka. Brambory nakrájíme na kostky. V hrnci necháme rozpustit máslo s olejem. Osmažíme na něm cibuli, pastiňák a brambory. Poté přidáme pórek a pár minut podusíme. Přidám...

Kořeněný pomerančový nápoj s grenadinou

Kořeněný pomerančový nápoj s grenadinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 l pomerančové šťávy, 8 ks hřebíčku, 2 skořice, 4 lžičky včelího medu, 1 citrón, 200 ml Grenadiny

Koření svaříme ve 400 ml vody. Odstavíme a přilijeme pomerančovou šťávu. Ochutíme medem a citrónem. Grenadinu nalijeme do sklenic a na to pomerančovou šťávu. Podáváme horké.

Pečený podzimní čaj

Pečený podzimní čaj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg ovoce, 3 citróny, 750 g cukru krupice, 8 hřebíčků, 2 lžičky mleté skořice, 3 badyány, 2 dcl rumu

Připravíme si 2 kg ovoce (rybíz, ostružiny, jablka, hrušky, švestky, nektarinky apod.). Ovoce řádně umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Loupat ho nemusíme (pouze pomeranče nebo mandarinky oloupeme). Dáme do větší mísy, přidáme oloupané a na kousky...

Dýňové birjání

Dýňové birjání

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 špetky šafránu, 500 g cibule, 175 g másla, 8 stroužků česneku, 100 g zázvoru, 3/4 lžičky chilli koření, 1 lžičku kardamomu, 1/2 lžičky muškátového ořechu, 3 ks skořice, 1 lžičku hřebíčku, 3 ks bobkového listu, 2 lžičky garam masaly, trošku muškátového květu, 3 ks limety, 1 ks chilli papričky, 3 ks dýně, 175 g Řeckého jogurtu, 450 g rýže Basmati, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce máty peprné

Šafrán smícháme se 4 lžícemi horké vody a necháme 30 minut odstát. Rýži uvaříme podle návodu. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na 100 g oleje. Česnek a zázvor dáme do mixéru a spolu se dvěma lžícemi vody rozmixujeme na pastu. Přidáme k ...

Škvarkové pracny

Škvarkové pracny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 250 g másla, 100 g mletých škvarků, 30 g kakaa, 1 lžička skořice, troška hřebíčku

V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme tuk na pečení, mleté škvarky, kakao, lžičku mleté skořice a špetku drceného hřebíčku. Vypracujeme hladké těsto. Formičky na pracny pečlivě vytřeme rozpuštěným máslem a naplníme těstem. Naplněné formičky ro...

Skořicové placičky ze škvarků

Skořicové placičky ze škvarků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g škvarek, 130 g hladké mouky, 1 lžíce cukru moučka, špetka soli, 1/4 lžičky skořice, 1 hřebíček, 1/2 lžičky citronové kůry, 1 slepičí vejce, 1 balení skořicového cukru

Umleté škvarky smícháme s moukou, ochutíme solí, cukrem, kořením a nastrouhanou citrónovou kůrou. Do směsi přidáme vejce a zpracujeme v těsto, které necháme přes noc odležet. Následující den z těsta vyválíme placku a z ní vykrájíme kolečka, která...

Brusinkový kompot

Brusinkový kompot

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brusinek, 450 g cukru krupice, 10 ks hřebíčku, 2 celé skořice

Umyté brusinky dáme do mísy, zasypeme cukrem a promícháme. Mísu uložíme na 24 hodin do chladna. Druhý den přesypeme brusinky do hrnce, přidáme hřebíček, celou skořici a přidáme 2 dcl převařené vody. Brusinky přibližně 20 minut zvolna prohřívám...

Vařené zelí s rajským protlakem

Vařené zelí s rajským protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

110 g bílého zelí, 1 bobkový list, 10 g cibule, 2,5 g cukru moučka, 1-2 ks hřebíčku, troška kmínu, 5 g hladké mouky, troška nového koření, 15 ml rajčatového protlaku, 1 špetka soli, 5 g tuku

Zelí nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce s osolenou vodou, kmínem a vaříme do měkka. Cibulku pokrájíme na jemno a zpěníme na tuku. Následně zaprášíme moukou, zalijeme vodou se solí, přidáme bobkový list, nové koření, hřebíček, rajský protl...

Meruňkový salát s jablky

Meruňkový salát s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g meruněk, 4 jablka, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce citronové šťávy, 2 hřebíčky, 250 ml vody

V hrnci si uvaříme vodu s hřebíčkem, cukrem a citrónovou šťávou, přidáme na větší kostky nakrájená jablka a dusíme do poloměkka. Odstavíme a necháme vychladnout. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Vše smícháme dohromady a podáváme.

Kuřecí mandlová paštika

Kuřecí mandlová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích jater, 1/2 lžičky soli, 1 hřebíček, 40 g mandlových lupínků, 2 lžíce sádla

Kuřecí játra dobře omyjeme a očistíme. Překrojíme vždy na 4 kousky. Protkneme nasekaným hřebíčkem a mandlovými lupínky. V kastrolu rozpustíme sádlo a do něj přidáme neosolená játra, která krátce opečeme. Sundáme z plotny, osolíme a necháme vše ztu...

Skořicové hvězdičky

Skořicové hvězdičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 bílky, 250 g cukru, 4 mleté hřebíčky, 1 lžička mleté skořice, 250 g mletých mandlí, 100 g polohrubé mouky, špetka soli

Bílky se solí vyšleháme na tuhý sníh. Potom přidáme cukr, mletou skořici a mleté hřebíčky. Hmotu rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné poloviny přidáme mouku a mleté ořechy. Na vále posypaném moukou vyválíme těsto do výšky asi 1 cm a vykrajujeme z n...

Lehká rajčatová rýže

Lehká rajčatová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g rajčat, 40 g rýže, 10 g cibule, 1,5 dcl vývaru, 5 g másla, troška hřebíčku, troška pepře, troška bobkového listu, špetka soli, troška zelené natě

Rýži osmahneme na zpěněné cibulce, až začne skelnatět. Pak přidáme pokrájená rajčata, podlijeme vývarem, okořeníme, promícháme se zelenou natí a necháme, až se všechna tekutina vydusí.

Banánový džem

Banánový džem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg banánů, 1/2 lžičky hřebíčku, 1 l vody, 1 lžíce citronové šťávy, 750 g cukru krupice, 1 dcl rumu

Banány oloupeme a nakrájíme. Necháme rozvařit v litru vody a vaříme dohusta (pomalu). Přidáme citronovou šťávu, cukr a hřebíček. Přivedeme k varu a ihned plníme do předem nahřátých skleniček. Nakonec přidáme rum.

Pečená zvěřinová paštika s marinovanou dýní v karamelu s hřebíčkem a skořicí s lehkým salátkem

Pečená zvěřinová paštika s marinovanou dýní v karamelu s hřebíčkem a skořicí s lehkým salátkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kančí plece, 75 g kachních jater, 2 cl portského vína, sůl, pepř, čerstvý tymián, 100 g cibule, 50 g vepřového sádla, 60 g sušených brusinek, 100 g muškátové dýně, hřebíček, skořice celá, 70 g cukru krupice, řeřicha na ozdobu

Kančí plec nakrájíme na menší kostky a dáme ji pomalu upéct do trouby s překrájenou cibulí a vepřovým sádlem. Pečeme při teplotě 140°C doměkka. Po upečení maso semeleme i s kachními játry. Do směsi přidáme čerstvý tymián, sůl, pepř a portské víno....

Rizoto s mungo klíčky, mrkví a pórkem

Rizoto s mungo klíčky, mrkví a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky rýže, 2 pórky, 1 mrkev, 2 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 1/2 konzervy mungo výhonků, 2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky kurkumy, 3 hřebíčky, 1 cibule najemno

Ve woku si na másle zpěníme cibulku, vhodíme omytý a na nudličky nakrájený pórek a smažíme. Jakmile nám začíná pórek hnědnout,vhodíme nadrobno nakrájenou mrkev a ještě chvíli smažíme. Poté přisypeme rýži a smažíme, dokud nám nezačne rýže trosku pr...

Kuřecí s kari omáčkou

Kuřecí s kari omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 lžička mletého zázvoru, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky chilli koření, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1 lžička kari koření, 200 ml sladké smetany, 150 ml vody, 600 g kuřecích prs, špetka soli

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji na pánvi, přidáme veškeré koření a pražíme asi 5 minut. Přidáme kuřecí nakrájené na kousky a opečeme je. Zalijeme smetanou, vodou, osolíme a dusíme do změknutí. Podáváme s rýží.

Pečená panenka se sušenými švestkami

Pečená panenka se sušenými švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 2 hřebíčky, 1/2 hvězdičky badyánu, 1/4 lžičky skořice, 1 lžíce řepkového oleje, 2 mrkve, 2 pastináky, 4 plátky sušené šunky, 8 stroužků česneku, 8–12 sušených švestek bez pecky, sůl a pepř

Panenku pečlivě očistěte od blány. Hřebíčky a badyán utlučte v hmoždíři nebo umelte a smíchejte se skořicí, olejem a maso směsí potřete. Nechte chvilku marinovat. Mezitím očistěte mrkev, pastináky a překrojte je na poloviny. Do kastrůlku dejte va...

Kubánská masová směs s volským okem

Kubánská masová směs s volským okem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 červená a 1 žlutá paprika, 1 čili paprička, 5 rajčat, 50 ml slunečnicového oleje, 800 g mletého vepřového masa, sůl, černý pepř z mlýnku, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžička mouky, 1 hřebíček, 100 g rozinek, 4 vejce, 1 lžíce slunečnicového oleje

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Papriky opláchneme, vyndáme jádřince a nakrájíme je na malé kostičky. Čili papričku nasekáme najemno. Rajčata opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na oleji zprudka os...

Teplý dýňový koktejl s bílou čokoládou

Teplý dýňový koktejl s bílou čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml čerstvého dýňového pyré, 450 ml mléka, 130 g bílé čokolády nakrájené na kousky, ½ lžičky skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru, 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžička vanilkového prášku, 1/8 lžičky hřebíčku, špetka soli

V misce smícháme zázvor, muškátový oříšek, vanilku a hřebíček (skořici nepřidáváme, tu použijeme na posypání hotového dezertu). Do pánve nalijeme mléko, přidáme dýňové pyré, koření a ohříváme, dokud nám směs nezačne slabě vřít. Poté odstavíme z pl...

Stehýnka s rozinkami

Stehýnka s rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 200 ml pomerančové šťávy, 30 g nasekaných mandlí, 1 lžíce rozinek, 1 lžička Solamylu, špetka soli, troška pepře, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1/2 lžičky skořice, 100 ml rostlinného oleje

V menším hrnečku si smícháme sůl, pepř, skořici a hřebíček. Maso omyjeme, osušíme a poté okořeníme ze všech stran. V oleji po jedné straně opékáme cca 10 minut-neobracíme. Po 10 minutách maso v pánvi obrátíme a přidáme pokrájenou cibuli a celer na...

stránka: