Rizoto s mungo klíčky, mrkví a pórkem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
220
kalorií
0.0g
cukrů
24.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Ve woku si na másle zpěníme cibulku, vhodíme omytý a na nudličky nakrájený pórek a smažíme. Jakmile nám začíná pórek hnědnout, vhodíme nadrobno nakrájenou mrkev a ještě chvíli smažíme.
Poté přisypeme rýži a smažíme, dokud nám nezačne rýže trosku praskat. Poté zalijeme trochou vody z mungo výhonků a dusíme. Následně dusíme a podlíváme vodou, dokud není rýže měkká. Přidáme koření a mungo výhonky. Ještě chvíli dusíme dokud se nevypaří všechna tekutina a můžeme podávat.
Tip k receptu
Místo mungo výhonků můžeme dát cizrnu a místo rýže kuskus nebo bulgur.
Sonia00518. 02. 2013
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
© 2024, Railsformers s.r.o.