Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kari koření

Kari koření

Použití v kuchyni

Kari koření je speciální směs. Může se skládat až ze 40 druhů různých koření a jeho chuť se může rozvinout od velice jemné až po silně ostrou. Hlavními složkami jsou kurkuma, koriandr, černý pepř, zázvor, hořčičné semínko, křížový kmín, ale v některých mixech můžeme najít také muškátový oříšek, hřebíček, chilli nebo kardamom. U nás se kari používá hlavně do rýžových pokrmů, masových jídel podávaných s rýží nebo kuskusem. Přidává se jak do polévek, tak i omáček.

Rady

Nedávejte je do příliš horkého tuku, mohlo by ztratit svou jedinečnou chuť a zhořknout.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na co nejjemněji. Vše orestujeme n...

Krůtí medailonky s kari a citronem

Krůtí medailonky s kari a citronem

Citron omyjeme a nastrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Smícháme ho se lžící oleje, kari kořením, worces...

Kuřecí a květákový pilaf

Kuřecí a květákový pilaf

Kuřecí prsa opečeme na olivovém oleji – nejprve kůží dolů. Poté kuře vyjmeme a do výpeku dáme kari koření...

Kořeněné singapurské nudle s květákem

Kořeněné singapurské nudle s květákem

Kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Cibulku a chilli nakrájíme na jemno. Bílé zelí nakrouháme...

Gruzínská játra

Gruzínská játra

Vepřová játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na proužky. Na rozpáleném oleji prudce opečeme. Přidáme slani...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kari koření Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře