Těstoviny s čočkou, zeleninou a mořskými řasami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
1. Den předem si namočíme čočku. Řasy vložíme do misky, zalijeme 300 ml vroucí vody a přikryjeme, občas můžeme zamíchat. 2. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a mrkev nakrájené na větší kostky a osmahneme dorůžova. Poté přidáme nahrubo nasekaný česnek, feferonku, kari a ještě krátce restujeme. Přisypeme scezenou a propláchnutou čočku, zalijeme výluhem z mořských řas a povaříme, dokud čočka nezačne měknout a voda se téměř nevyvaří. Mezitím si uvaříme těstoviny na skus, které scedíme a necháme pod pokličkou. 3. Nyní k čočce vmícháme nahrubo nasekaný špenát a ještě krátce prohřejeme. Nakonec přidáme nakrájené řasy, těstoviny a sójovou omáčku a dobře promícháme. Posypeme nakrájenou cibulkou, praženým sezamem a ořechy. Hotový pokrm můžeme ještě zakápnout sezamovým olejem.
Recept pochází z Luštěninové kuchařky Petra Klímy, k dostání na webu nakladatelství Smart Press!
Tip k receptu
Z mořských řas lze vytvořit také neobvyklou, ale vynikající pomazánku. V tom případě použijeme nori vločky: smícháme je s rozmačkaným tofu a trochou rostlinné smetany a dochutíme sójovou omáčkou. Hodit se do ní budou i jarní bylinky.
Smart Press26. 08. 2019
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: saturejka
planeta 30. 08. 2019, 12:07