Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Feferonka

Feferonka

Přidat na Pinterest
Zelenina, která je původem z Ameriky. Její využití se pohybuje od zeleniny, přes koření až k léčivé formě (obsažené látky stimulují srdeční chod a tiší bolest). Obsahuje pálivou látku, tzv. kapsaicin (ale v menší míře než chilli papričky), který způsobuje ten známý ohnivý pocit v ústech, dále pak vitamin C. Množství pálivé látky se odvíjí od druhu. Vzhledově se jedná o různě velké kulaté papričky, barevně se pohybují od zelených až po červené. V kuchyni nalezneme pro feferony široké využití, nejlépe chutnají nakládané, ty se pak dají použít při přípravě např. tvarůžkového salátu, skvělé jsou plněné česnekem a hrozinkami.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Utopenci z párečků

Utopenci z párečků

Párečky opláchneme a na koncích ozdobně nakrojíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Ocet svaříme s...

Vepřové maso s květákem

Vepřové maso s květákem

Maso nakrájíme na tenké plátky, zaprášíme solamylem, zázvorem a pepřem, pokapeme polovinou sojové omáčky, p...

Pikantní těstovinový salát

Pikantní těstovinový salát

Nejprve si uvaříme těstoviny a necháme vychladit. Pak přidáme scezené červené fazole, nakrájenou cibuli a n...

Ohnivá krkovička

Ohnivá krkovička

Vepřovou krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, olejem a necháme rozležet. Pa...

Pikantní omáčka

Pikantní omáčka

Majonézu utřeme s kečupem a vínem a vmícháme jemně nastrouhanou cibulku s jemně posekanými feferonkami.

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Feferonka Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře