Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Těstoviny

Těstoviny

Přidat na Pinterest
Toto označení zahrnuje všechny druhy těstovin. Nejvíce jsou těstoviny rozšířeny v Itálii a Asii. Ke koupi jsou makarony – těstoviny podlouhlého tvaru, na průřezu kulaté s dutinou po celé délce. Od špaget, se kterými jsou si podobné, je rozlišujeme právě dutou částí a také délkou – makarony jsou obvykle kratší. Vyrábí se většinou z tvrdozrnné pšenice, protlačují se přes speciální formy, které jim dodávají charakteristický vzhled. Dále jsou to špagety, nudle do polévky, čínské nudle a mnoho dalších.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Těstoviny s houbami a sójovou smetanou

Těstoviny s houbami a sójovou smetanou

Těstoviny uvaříme podle návodu. Na olivovém oleji orestujeme cibulku a na plátky nakrájený česnek. Přidáme...

Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Těstoviny uvaříme na skus. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Po ch...

Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

Lilek nakrájíme na plátky a necháme ho vypotit. Těstoviny uvaříme podle návodu. Kukuřičné klasy nakrájím...

Těstoviny se sladkokyselou omáčkou

Těstoviny se sladkokyselou omáčkou

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na olivovém oleji opečeme česnek, cibuli a celer, přidáme pepř a omáčku...

Těstoviny se slávkami

Těstoviny se slávkami

Těstoviny uvaříme podle návodu. Šalotky nakrájíme najemno a osmažíme je na oleji spolu se lžící petrželky...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Těstoviny Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Těstoviny by se měly vařit al-denta neboli na skus. Lépe se tak tráví v nich obsažený škrob. Při vaření se nesmí šetřit vodou, takže se doporučuje až 3l vody na 0,5 kg těstovin. Měly by se při vaření promíchávat a nenechávat vychladnout.

Dominika 03. 05. 2011, 15:52

Facebook komentáře