Těstoviny

Toto označení zahrnuje všechny druhy těstovin. Nejvíce jsou těstoviny rozšířeny v Itálii a Asii. Ke koupi jsou makarony – těstoviny podlouhlého tvaru, na průřezu kulaté s dutinou po celé délce. Od špaget, se kterými jsou si podobné, je rozlišujeme právě dutou částí a také délkou – makarony jsou obvykle kratší. Vyrábí se většinou z tvrdozrnné pšenice, protlačují se přes speciální formy, které jim dodávají charakteristický vzhled. Dále jsou to špagety, nudle do polévky, čínské nudle a mnoho dalších.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Těstoviny by se měly vařit al-denta neboli na skus. Lépe se tak tráví v nich obsažený škrob. Při vaření se nesmí šetřit vodou, takže se doporučuje až 3l vody na 0,5 kg těstovin. Měly by se při vaření promíchávat a nenechávat vychladnout.

Dominika 03. 05. 2011, 17:52