Kurkuma

Další názvy

Nepravý šafrán, žlutý zázvor

Použití v kuchyni

I když se kurkumě přezdívá nepravý šafrán, nedoporučuje se používat ji místo něj, protože je příliš ostrá. Její chuť je ostře kořeněná až trpká (podobná zázvoru). Často se během vaření přidává do rýžových pokrmů, například pilafu. Pro význačnou kořennou chuť se kurkumy používá jako koření při přípravě různých omáček, přidává se do hořčice, hodí se také k přípravě tekutého koření - worcesterské omáčky a nejrůznějších druhů koření karí. Osvědčí se ve slaných (rýže, polévky, brambory, těstoviny, omáčky, míchaná vejce, pečiva, těsta , ryby), ale také sladkýchpokrmech jako čatní.

Rady

Některé druhy kurkum obsahují spermicidní látky, které se užívají jako prostředek proti početí.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář