Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kurkuma

Kurkuma

Další názvy

Nepravý šafrán, žlutý zázvor

Použití v kuchyni

I když se kurkumě přezdívá nepravý šafrán, nedoporučuje se používat ji místo něj, protože je příliš ostrá. Její chuť je ostře kořeněná až trpká (podobná zázvoru). Často se během vaření přidává do rýžových pokrmů, například pilafu. Pro význačnou kořennou chuť se kurkumy používá jako koření při přípravě různých omáček, přidává se do hořčice, hodí se také k přípravě tekutého koření - worcesterské omáčky a nejrůznějších druhů koření karí. Osvědčí se ve slaných (rýže, polévky, brambory, těstoviny, omáčky, míchaná vejce, pečiva, těsta , ryby), ale také sladkýchpokrmech jako čatní.

Rady

Některé druhy kurkum obsahují spermicidní látky, které se užívají jako prostředek proti početí.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jablečný tarte

Jablečný tarte

Mouku smícháme s citronovou šťávou, solí, kurkumou a postupně přiléváme vodu. Nejvíce by jí mělo být 100 ml...

Králičí vývar s quinoou

Králičí vývar s quinoou

Skelet z králíka pečeme 10-15 minut na 200 °C. Jednu cibuli oloupeme – necháme ji ale vcelku a necháme na ...

Domácí pálivý džem k masu a klobáskám

Domácí pálivý džem k masu a klobáskám

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Dáme je do hrnce a zasypeme je cukrem. Přidáme...

Karotkový pilaf

Karotkový pilaf

Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Rozpálíme máslo a opečeme na něm cibuli doměkka. Přidáme česnek a karo...

Jarní špenátová polévka

Jarní špenátová polévka

Cibuli osmahneme na oleji, přidáme oloupané a nakrájené brambory, bujón a trochu vody a uvaříme doměkka. ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kurkuma Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře