Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Čatní z jablek

Čatní z jablek

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
35min 55min
Nutriční hodnoty
772 kalorií 0.0g cukrů 60.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Jablka oloupeme, vykrojíme středy a nakrájíme na malé kostičky. V nerezovém hrnci dostatečně rozehřejeme olej a přidáme zázvor, skořici, anýz, čili papričky a hřebíček. Za stálého míchání smažíme asi půl minuty, než anýz ztmavne. Pak přidáme kurkumu a kousky jablek. Opět nezapomeneme míchat a smažíme do zhnědnutí jablíček, což trvá asi 6 minut.
Potom přidáme vodu, přikryjeme pokličkou a vaříme asi čtvrt hodiny. Často mícháme. Až se jablka rozvaří, rozmačkáme je, přidáme cukr a zvýšíme teplotu. Za stálého míchání vaříme až do zhoustnutí.
Podáváme ke sladkým jídlům. Můžeme použít i jiné ovoce.


Zdenka Obertová

12. 11. 2009, Recept navštíven: 5358x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
veľmi dobre čatní

14. 01. 2016, 10:44

Přidat komentář

Facebook komentáře