Chutney z jablek
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
35min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
772
kalorií
0.0g
cukrů
60.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Jablka oloupeme, vykrojíme středy a nakrájíme na malé kostičky. V nerezovém hrnci dostatečně rozehřejeme olej a přidáme zázvor, skořici, anýz, chilli papričky a hřebíček. Za stálého míchání smažíme asi půl minuty, než anýz ztmavne. Pak přidáme kurkumu a kousky jablek. Opět nezapomeneme míchat a smažíme do zhnědnutí jablíček, což trvá asi 6 minut.
Potom přidáme vodu, přikryjeme pokličkou a vaříme asi čtvrt hodiny. Často mícháme. Až se jablka rozvaří, rozmačkáme je, přidáme cukr a zvýšíme teplotu. Za stálého míchání vaříme až do zhoustnutí. Podáváme ke sladkým jídlům. Můžeme použít i jiné ovoce.
Zdenka Obertová12. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.