Chybějící obrázek

Čatní z jablek

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
35min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

772 kalorií
0.0g cukrů
60.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Jablka oloupeme, vykrojíme středy a nakrájíme na malé kostičky. V nerezovém hrnci dostatečně rozehřejeme olej a přidáme zázvor, skořici, anýz, čili papričky a hřebíček. Za stálého míchání smažíme asi půl minuty, než anýz ztmavne. Pak přidáme kurkumu a kousky jablek. Opět nezapomeneme míchat a smažíme do zhnědnutí jablíček, což trvá asi 6 minut.
Potom přidáme vodu, přikryjeme pokličkou a vaříme asi čtvrt hodiny. Často mícháme. Až se jablka rozvaří, rozmačkáme je, přidáme cukr a zvýšíme teplotu. Za stálého míchání vaříme až do zhoustnutí.
Podáváme ke sladkým jídlům. Můžeme použít i jiné ovoce.

přidejte na:
Zdenka Obertová

12. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi dobre čatní

katka16031 14. 01. 2016, 10:44

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept vyzerá byť dobrý

dušanka 05. 06. 2019, 20:45

Přidat komentář