Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Čatní z jablek

Čatní z jablek
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 35min
Celkový čas: 55min , porce

772 kalorií, 0.0g cukrů, 60.0g tuků, 0.0g bílkovin

Příprava

Jablka oloupeme, vykrojíme středy a nakrájíme na malé kostičky. V nerezovém hrnci dostatečně rozehřejeme olej a přidáme zázvor, skořici, anýz, čili papričky a hřebíček. Za stálého míchání smažíme asi půl minuty, než anýz ztmavne. Pak přidáme kurkumu a kousky jablek. Opět nezapomeneme míchat a smažíme do zhnědnutí jablíček, což trvá asi 6 minut.
Potom přidáme vodu, přikryjeme pokličkou a vaříme asi čtvrt hodiny. Často mícháme. Až se jablka rozvaří, rozmačkáme je, přidáme cukr a zvýšíme teplotu. Za stálého míchání vaříme až do zhoustnutí.
Podáváme ke sladkým jídlům. Můžeme použít i jiné ovoce.

Zdenka Obertová

12. 11. 2009, Recept navštíven: 4888x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Čatní z jablek

Čatní z jablek

Jablka oloupeme, vykrojíme středy a nakrájíme na malé kostičky. V nerezovém hrnci dostatečně rozehřejeme ol...

Zobrazit všechny podobné recepty k Čatní z jablek Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
veľmi dobre čatní

14. 01. 2016, 10:44

Přidat komentář

Facebook komentáře