Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Indická

Rasgulla koule se šafránem

Rasgulla koule se šafránem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

850 ml plnotučného mléka, 2 lžíce citrónové šťávy, 1,5 hrnku cukru krupice, , 250 g bílého jogurtu, 1 lžíce třtinového cukru, 40 g pistácií

Mléko dáme vařit a až začne vřít, přidáme citrónovou šťávu. Poté odstavíme a mícháme, dokud se mléko nesrazí. Pak ho necháme překapat přes plátno - může to trvat i hodinu. Mezitím si připravíme cukrový sirup - svaříme krupicový cukr s 500 ml vody....

Mátové lassi

Mátové lassi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst máty peprné, 250 g bílého jogurtu, 100 ml plnotučného mléka, 1/2 lžičky soli, 1 špetku římského kmínu

Mátu zředíme s trochou mléka a rozmixujeme. Poté přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme.

Tabbouleh z quinoy

Tabbouleh z quinoy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Quinoy (Merlík), 75 g petrželové natě, 300 g rajčat, 100 g okurky, 50 g ledového salátu, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balzamikového octu, 1 lžičku sirupu z Agáve, 1 ml vanilkové esence, 1 lžička soli, 1/2 česneku,

Quinou uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladit. Vyšleháme olej, ocet, citrónovou šťávu, vanilkový extrakt, sirup, sůl a utřený česnek a získáme tak dresink. Rajče a okurku nakrájíme na 1 cm velké kostičky. Smícháme s quinoou a nasekanou ...

Indická krůtí směs na kari s jablky

Indická krůtí směs na kari s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí prsa, 2 dcl smetany ke šlehání (šlehačky), 2 jablka, 2 lžičky kari koření, špetka soli, špetka pepře, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hladká mouka

Krůtí prsa a jablka důkladně omyjeme. Maso nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme, odstraníme jadřinec a také nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájenou na drobno vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a necháme zesklovatět. Poté přimícháme maso a...

Cuketa s cizrnou

Cuketa s cizrnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 1 konzerva cizrny, 1 konzerva sekaných rajčat, 1/3 lžička kmín, 1/3 lžička skořice, 1/3 lžička koriandr, 1/3 lžička kurkuma, sůl a pepř dle chuti, 2-3 lžíce olivového oleje, 1-2 cibule, 3-4 stroužky česneku

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Cibuli necháme na oleji změknout a přihodíme česnek. Chvíli smažíme, dokud se česnek nerozvoní. Poté přihodíme všechno koření kromě soli a pepře a ani ne minutku smažíme, vhodíme cuketu nakrájenou na plátky a n...

Kuřecí s kari omáčkou

Kuřecí s kari omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 lžička mletého zázvoru, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky chilli koření, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1 lžička kari koření, 200 ml sladké smetany, 150 ml vody, 600 g kuřecích prs, špetka soli

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji na pánvi, přidáme veškeré koření a pražíme asi 5 minut. Přidáme kuřecí nakrájené na kousky a opečeme je. Zalijeme smetanou, vodou, osolíme a dusíme do změknutí. Podáváme s rýží.

Květákové kari s hráškem

Květákové kari s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 středního květáku, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 větší rajče, 1 lžička kari koření, sůl a pepř podle chuti, 100 g mraženého hrášku, 150 g bílého jogurtu, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce nasekaného koriandru, 200 ml zeleninového vývaru, 2 lžíce oleje

Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli nasekanou nadrobno, přihodíme nasekaný česnek, krátce osmahneme a přidáme květák nakrájený na menší růžičky. Necháme ho 2-3 minuty opékat, pak zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou du...

Kari směs s ananasem a mandlemi

Kari směs s ananasem a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecí kýty, 200 g telecích jater, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 sáček maggi kuřecí dobroty soté, špetka kari koření, špetka soli, 80 g másla, 120 g ananasového kompotu, 80 g mandlí

Maso a játra nakrájíme na hrubší nudličky, prudce opečeme na oleji a přidáme jemně nakrájenou cibuli a kari koření. Krátce osmahneme, přidáme Maggi Kuřecí dobroty soté rozmíchané ve vodě a vaříme za občasného míchání do poloměkka. Ananas nakrájíme...

Kuřecí pánev s nádechem Indie

Kuřecí pánev s nádechem Indie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 střední rajčata, 200 ml smetany, 600 g nových brambor, sůl, pepř, muškátový květ, skořice, kari, mleté nové koření, mletý hřebíček, vše podle chuti, olej

Prsa rozkrájíme na menší plátky a opečeme je na rozehřátém oleji. Opečené plátky masa vyndáme z pánve a odložíme do tepla. Na olej po opékání masa vhodíme cibuli a česnek, oboje nasekané nadrobno, orestujeme, přidáme rajčata nakrájená na malé ko...

Kuře na indický způsob

Kuře na indický způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře rozporcované a zbavené kůže ( cca 1200 g), 125 g másla, 1 lžíce kari koření, 2 velké cibule, 3 vejce, sůl podle potřeby, 2 lžičky mleté sladké papriky, trochu sádla na vymazání, 600 g brambor

Očistené zemiaky pokrájame na asi 5 mm plátky, mierne posolíme a poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Dáme zapiecť do dobre vyhriatej rúry. Medzitým roztopíme maslo a nasekáme na drobno cibuľu. Do roztopeného masla zamiešame rozšľahané vajcia...

Indická smažená cibule Bhajii

Indická smažená cibule Bhajii

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cibule, hladká mouka dle potřeby, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2-2,5 dcl vody, 1 lžička kurkumy, 1 lžička kmínu, 1 lžička garam masala, 1 lžička chilli koření, 1 lžička koriandru, sůl dle chuti, olej na osmažení

Všechny uvedené suroviny (kromě cibule a oleje) smícháme v misce tak aby nám vzniklo hustší těstíčko. Necháme hodinu odpočinout. Cibuli nakrájíme na plátky. Rozpálíme olej. Plátky cibule obalujeme v těstíčku a hned vkládáme do oleje, smažíme do ...

Sambaro - indický zelný salát

Sambaro - indický zelný salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bílého zelí, 1 mrkev, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce hořčičného semínka, 3 listy citronové trávy, 1 lžíce rozsekaných zelených chilli papriček, lžíce soli (dle chuti), 2 lžíce citronové šťávy, hrst listů koriandru, 1 lžíce asafoetidy - čertova lejna nebo worcesterové omáčky

Zelí rozsekáme nadrobno, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme hořčičná semínka, když vyprskají - (jako popcorn) přidáme čertovo lejno nebo worcester, citronovou trávu a rozsekané zelené čili papričky a ...

Kořeněné Lassií

Kořeněné Lassií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml bílého jogurtu, 1 hrst čerstvé máty, 10 listů koriandru, sůl dle chuti, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 lžička garam masala nebo chat masala, 1/2 sklenky ledu, 1 čerstvé zelené chilli

Do mixeru vložíme mátu, koriandr a ½ dávky jogurtu a dobře promixujeme. Přidáme zbytek jogurtu a koření a znovu mixujeme nakonec přidáme led a na kousky překrájené zelené čili a dobře rozmixujeme. Ihned podáváme nejlépe v tumbleru nebo ve skleni...

Kuřecí prsa Tikka Masala

Kuřecí prsa Tikka Masala

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 6 lžíc rostlinného oleje, 3-4 cm skořice celé, 2 cibule větší, 3 lžičky drceného česneku, 3 lžičky strouhaného zázvoru, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička mleté chilli papričky, 1 lžička mleté papriky, 2 lžičky garam masala, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 rajčata, sůl, 2,5 dcl kokosového mléka, hrst čerstvých listů koriandru, 1 zelené chilli, 2-3 kardamony

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky(asi jako na guláš), osolíme. V kastrolu na malém plameni ořejeme olej a přidáme do něj celou skořici a kardamon a chvilku mícháme, aby se olej provoněl. Pak přidáme maso a opečeme, stačí jen chvíli, aby se z...

Indické džaldí-džaldí

Indické džaldí-džaldí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g oloupaných a nakrájených jablek, 1 hrneček cukru krupice, 1 hrneček krupice, 1 hrneček polohrubé mouky, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g rozpuštěného másla, 2 zralé banány, 250 g sušených švestek, 1 lžíce mleté skořice

Jablka pokrájíme na kousky a smícháme s pokrájenými švestkami a skořicí. V jiné míse smícháme mouku, cukr a skořici. Do hlubokého pekáče nasypeme polovinu směsi a navrch dáme jablečnou směs. Pak oloupeme oba banány, rozřízneme je podélně na polovi...

Indické brambory s pečeným kořením

Indické brambory s pečeným kořením

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 2 lžičky černého hořčičného semínka, 4 lžičky koření garam masala, 2 lžičky kurkumy, 1,5 lžičky soli, 3 stroužky česneku, 1 lžička chilli koření

Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na osminky. Předehřejeme si troubu na 150°C. Na pekáček dáme máslo a necháme ho rozpustit. Vsypeme do něj koření a vložíme do vyhřáté trouby. Pražíme asi 3 minuty. Poté pekáček vyndáme, přidáme nakrájené bramb...

Kuřecí prsa s bambusovými výhonky

Kuřecí prsa s bambusovými výhonky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 250 g bambusových výhonků, 1 lžíce kari koření, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce másla, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce Solamylu

Kuřecí prsa si omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky, nebo tenké nudličky. Osolíme, opepříme a vložíme do mísy. Zasypeme mletou paprikou a solamylem a pořádně promícháme. Vložíme přibližně na 2 hodiny do lednice, ale nemusí to nutně být. N...

Sojové maso po indicku

Sojové maso po indicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sojového masa (kostky nebo plátky), 1 balení bílého jogurtu (125 g), 1 lžíce koření garam masala, 3 stroužky česneku, sůl, 2 kostky masoxu, olej na opečení

Do hrnce do vody dáme dvě kostky masoxu a necháme v něm povařit sojové maso 20 minut, pak scedíme a dobře vymačkáme. Na lžíci oleje soju opečeme dočervena, k opečenému masu přidáme jogurt, utřený česnek, koření, lehce osolíme a na mírném ohni ješ...

Indická čočka

Indická čočka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čočky, 250 g zmrazené zeleniny-jarní směs, 1 lžička kari koření, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička hořčičného semínka, 2 bobkové listy, 1 špetka soli, 1 troška citronové šťávy

Čočku pozorně přebereme, propereme na cedníku a dáme na hodinu namočit. Poté uvaříme s bobkovými listy a hořčičným semínkem doměkka. Do měkké čočky vmícháme opláchnutou zeleninu a vaříme,až je zelenina měkká. Mezitím na oleji osmahneme kari a vmíc...

Vepřové nudličky s kari a pórkem

Vepřové nudličky s kari a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg vepřového masa, nejlépe z kýty, 2 cibule, 2 papriky, 1 větší pórek, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mletého zázvoru, sůl dle potřeby, troška mletého barevného pepře

Vepřové maso pokrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké kroužky. Očištěnou a opranou papriku zbavíme semínek a pokrájíme na proužky. Pórek očistíme, opereme a pokrájíme asi na 1 cm silná kolečka, sytě zelené části do t...

Omáčka Tandoori

Omáčka Tandoori

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 100 g Nivy, 2 balení smetany ke šlehání, 1/3 kostky másla, 2 lžíce kořenící směsi Tandoori Masala

Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. V kastrůlku se silným dnem si rozpustíme máslo. Kuřecí prsa zasypeme kořením Tandoori Masala a zalijeme horkým rozpuštěným máslem. Zamícháme a dáme na 2 hodiny do lednice, až máslo ztuhne. Po...

Indická mrkev

Indická mrkev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g mrkve, 4 lžíce zakysané smetany, 20 g másla, 2 lžičky kari koření, 3 cm strouhaného čerstvého zázvoru, 200 g špaget, špetka petržele

Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme tuk a mrkev na něm osmahneme, přidáme kari, strouhaný zázvor a vše dusíme asi 5 minut. Do směsi pak vmícháme smetanu, osolíme a posypeme petrželk...

Orientální krůtí pečeně

Orientální krůtí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích jater, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička mleté sladké papriky , 1 lžička mleteho zázvoru, troška mleté pálivé papriky, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 citrón, 2 lžíce Ramy

Morčaciu pečeň umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu pokrájame nadrobno, pridáme roztlačený cesnak, koreniny mimo soli, citrónovú šťavu a zmiešame. Zmes dobre premiešame s pečeňou a necháme odležať aspoň 6 hodín na chladno...

Květákové kari

Květákové kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 lžíce oleje, 1 nadrobno nakrájená cibule, 1 chilli paprička, 1 lžíce nasekané petrželky, 1-2 lžičky kari koření, šťáva z 1 citrónu, 200 g čerstvého nebo mraženého hrášku, 2 vejce uvařená natvrdo, špetka cukru krupice, špetka soli

Květák rozdělíme na růžičky, spaříme je osolenou vroucí vodou, pak scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme v něm cibuli dozlatova. Chilli papričku nakrájíme na jemné plátky, odstraníme z ní semínka a spolu s petrželkou a kar...

Telecí řízky v kari omáčce

Telecí řízky v kari omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecích řízků, 80 ml olivového oleje, 200 ml sladké smetany, 30 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 50 g posekaných opražených mandlí, 2 lžičky kari koření, sůl podle potřeby

Řízky naklepeme, okraje nařízneme, posolíme, poprášime kari a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji. Vyjmeme z pánve, přidáme na ně máslo, mouku a trochu kari a osmažíme. Přilejeme 4 lžíce vody a smetanu a krátce povaříme. Omáčku osolíme ...

stránka: