Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Indická - stránka 2

Cibulová indická polévka

Cibulová indická polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 1 lžička kari koření, 200 g cibule, 2 stroužky česneku, troška pepře, 1,2 kostky masoxu, 200 ml smetany, 1 vejce, 20 g másla, 1 lžíce petržele

Na oleji a másle zpěníme kari, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, drobně nakrájený česnek, osmahneme, zalijeme udělaným vývarem z masoxu cca 750ml a vaříme 20 minut. Ve smetaně rozšleháme vejce a za stálého míchání přilijeme do polé...

Kuře Vindaloo - nepálivá varianta

Kuře Vindaloo - nepálivá varianta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 2 cibule, 6 stroužků česneku, 6 drcené hřebíčky, půl lžičky šalvěje, půl lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového ořechu, půl lžičky mleté skořice, čtvrt lžičky namletého nového koření, 6 kuliček pepře, 1-2 lžičky kari koření, 3 rajčata, 6 brambor, 100 g másla, 1 šálek vody, 1 bílý jogurt

Kuřecí stehna rozdělíme na dva menší kusy, osolíme a opečeme na rozpuštěném másle. Opečené maso vyjmeme a do másla vložíme rozsekanou cibuli a rozsekaný česnek. Když začne cibule růžovět, přidáme rozkrájená rajčata a za 5 minut vmícháme jogurt. St...

Indické placky

Indické placky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, špetka soli, špetka prášku do pečiva, 6 lžic bílého jogurtu

Smícháme hladkou mouku, sůl, prášek do pečiva a jogurt a ručním hnětením získáme vláčné těsto. Rozválíme je na tenkou placku a z něj vykrajujeme menší placičky, které z obou stran usušíme na rozpálené pánvi. Podáváme se zeleninovým salátem.

Kuřecí maso na kari s exotickým ovocem a smetanou

Kuřecí maso na kari s exotickým ovocem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml zakysané smetany, 1 konzerva mandarinek, 1 konzerva ananasu, 0,5 kg kuřecích prsou, 3 lžíce kari koření, 1 lžička soli, 0,5 lžičky pepře, 350 ml vody, 2 lžíce mleté papriky, 2-3 lžíce slunečnicového oleje

Kuřecí prsní řízky omyjeme a nakrájíme na menší kostičky nebo nudličky. Vložíme do misky a přidáme 3 polévkové lžíce kari koření a 2 lžíce červené sladké mleté papriky. Zamícháme a vložíme do lednice na 1 hodinu odležet. Na větší a vyšší pánvi si ...

Indické kari s kuřecím masem

Indické kari s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 4 lžička kari koření, 500 ml vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 malé jablko, špetka soli, 1 lžíce másla, 1 cibule, 2 lžíce polohrubé mouky, 300 g kuřecích prsou, 3 lžíce olivového oleje

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme 2 lžíce mouky a uděláme cibulovou jíšku, zalijeme vodou a vaříme. Během toho oloupeme jablko, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostky, přidáme do omáč...

Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibulï, 100 g vařených fazolí, 1 droždí (kvasnice), 1 hrst namočených ovesných vloček, 50 g smetanového sýru, sůl, 1 lžičku čtvero koření

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme droždí a opékáme, dokud nezačne houstnout. Přidáme uvařené fazole, ovesné vločky a opékáme asi 2 min. Dochutíme solí a kořením.

Indické kuře

Indické kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 hrneček bílého jogurtu, 2 cibule, 1/2 lžičky drceného muškátového ořechu, 1/2 lžičky mleté skořice, pepř, 2 bobkové listy, 5 hřebíčků, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky mleté papriky, 2 lžíce kečupu, sůl

Rozporcované a pokud možno vykostěné kuře naložíme asi na 2 hodiny do rozšlehaného osoleného jogurtu. Pak na pánvi zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme trochu muškátu, skořice, pepře, bobkový list a hřebíček. Do toho vložíme kuře i s marinádou a du...

Kuřecí nudličky na kari

Kuřecí nudličky na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 3 lžíce rostlinného oleje, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 malý pórek, 2 jarní cibulky, 2 lžičky kari koření, špetka mletého zázvoru, 1/2 lžičky kmínu, 200 ml sladké smetany, 200 ml zakysané smetany

Maso nakrájíme na drobné proužky a obalíme v polovině kari. Olej rozetřeme na pánev a vsypeme všechno koření + česnek na plátky. Přidáme maso a osmahneme. Přisypeme nakrájený pórek, cibulku - osmahneme. Přilijeme sladkou smetanu, osolíme, krátce p...

Kapr na kari

Kapr na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 5 lžic olivového oleje, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kari koření, sůl, 400 ml vody

Plátky kapra potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme kari kořením a necháme 30 minut v chladu uležet. Pak je vložíme do olejem vymazaného pekáčku a pečeme 40-50 minut v předehřáté troubě, dokud maso nezměkne. Během pečení podléváme vodou.

Indické grilované ledvinky (Gurdakapúra kabáb)

Indické grilované ledvinky (Gurdakapúra kabáb)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčích ledvinek, octem okyselená voda, 70 g osoleného másla, 40 g tuku, 1 lžička okořeněné soli, 100 g pistácií, 7 g másla, 1 lžička jemně nasekané pažitky

Pistáciové máslo: Pistácie lehce opražíme v těžké pánvi. Když vychladnou, rozemeleme je a smícháme je se 7 g másla a sekanou pažitkou. Uschováme na chladném místě. Ledvinky odblaníme a namočíme na 1-6 hodin do lehce okyselené vody. Pak je omyjeme ...

Kari rizoto s volským okem a zeleninou

Kari rizoto s volským okem a zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky dlouhozrné rýže, 2 malé cibule, 2 sáčky kari koření, sůl, 1 malá konzerva hrášku, 4 vejce, 4 lžíce oleje

Z rýže, 2 lžic oleje, cibulí, kari a soli připravíme kari rýži (viz související recepty). Mezitím si z vajec připravíme volská oka (viz související recepty). Kapie zbavíme semen, nakrájíme a vmícháme do kari rýže. Přidáme scezený hrášek, necháme p...

Cizrnová omáčka s řepou

Cizrnová omáčka s řepou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cizrny, 1 cibule, 400 g červené řepy, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sezamového oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 50 ml citrónové šťávy, 1/2 lžíce mletého kmínu, sůl

Cizrnu namočíme na 12 hodin do vody. Poté přidáme nakrájenou cibuli a vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Mezitím řepu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme vodu, přikryje...

Pečená krůta na kari koření

Pečená krůta na kari koření

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, sůl, 2 lžíce kari koření, 250 g másla, 400 ml drůbežího bujónu

Krůtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vysušíme, osolíme a posypeme kari kořením. Dáme do zapékací mísy, přidáme nakrájené máslo, podlijeme bujónem a přikryjeme víkem nebo alobalem. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu s...

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g chřestu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), sůl, pepř, 1 svazek pažitky na ozdobu, 50 g másla, 700 ml zeleninoého bujónu, 2 lžíce hladké mouky

Chřest očistíme, odřízneme tuhý konec a nakrájíme na drobno. Chřest vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Poté chřest scedíme. Mezitím na másle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání smažíme d...

Cizrna se špenátem a tofu

Cizrna se špenátem a tofu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tofu, 250 g cizrny, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 1 konzerva drcené kukuřice, 500 g špenátu, 4 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 lžička mletého koriandru

Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté ji vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Mezitím osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek, drcenou kukuřici, koriandr, sůl dl...

Cizrnová omáčka trochu jinak

Cizrnová omáčka trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cizrny, 1 lžíce sezamového oleje, 50 ml citrónové šťávy, 1 lžíce sojové omáčky, 4 stroužky česneku, sůl, pepř

Cizrnu namočíme na 12 hodin do vody a poté vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Vodu scedíme a cizrnu důkladně rozmixujeme. Přidáme rozetřený česnek, citrónovou šťávu, olej, sójovou om...

Indická polévka s fazolemi

Indická polévka s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 225 g brambor, 225 g tuřínu, 2 řapíkaté celery, 2 střední cukety, 1 zelená paprika, 2 stroužky česneku, 2 lžičky mletého koriandru, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce kari koření, 1,2 l bylinkového bujónu, 400 g bílých fazolí, sůl, nať koriandru na ozdobu

V hrnci rozehřejeme olej a přidáme na kousky nakrájené cibule, brambory, tuřín a řapíky celeru. Za stálého míchání smažíme na středním plameni asi 5 minut. Přidáme rozetřený česnek, mletý koriandr, mletou papriku, kari koření a smažíme za stálého ...

stránka: