Květákové kari
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
20min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
280
kalorií
0.0g
cukrů
25.0g
tuků
12.0g
bílkovin
Příprava
Květák rozdělíme na růžičky, spaříme je osolenou vroucí vodou, pak scedíme a necháme okapat.
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme v něm cibuli dozlatova. Chilli papričku nakrájíme na jemné plátky, odstraníme z ní semínka a spolu s petrželkou a kari ji přimícháme do pánve k cibulce.
Přihodíme růžičky květáku, cukr, zakapeme citronovou šťávou, podlijeme hrnkem horké vody a dusíme pod pokličkou 10-15minut.
Asi 5 minut před koncem vaření přisypeme hrášek. Je-li třeba, podlijeme vše horkou vodou. Nakonec přidáme natvrdo uvařená a rozpůlená vejce.
Tip k receptu
Můžete podávat s opečenými chlebovými plackami a bílým jogurtem, smíchaným s troškou petrželky.
Sonia00501. 10. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.