Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Květákové kari

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 35min
Nutriční hodnoty
280 kalorií 0.0g cukrů 25.0g tuků 12.0g bílkovin

Příprava

Květák rozdělíme na růžičky, spaříme je osolenou vroucí vodou, pak scedíme a necháme okapat.
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme v něm cibuli dozlatova. Chilli papričku nakrájíme na jemné plátky, odstraníme z ní semínka a spolu s petrželkou a kari ji přimícháme do pánve k cibulce.
Přihodíme růžičky květáku, cukr, zakapeme citronovou šťávou, podlijeme hrnkem horké vody a dusíme pod pokličkou 10-15minut.
Asi 5 minut před koncem vaření přisypeme hrášek. Je-li třeba, podlijeme vše horkou vodou. Nakonec přidáme natvrdo uvařená a rozpůlená vejce.

Bulb Tip k receptu

Můžete podávat s opečenými chlebovými plackami a bílým jogurtem, smíchaným s troškou petrželky.


Přidat na Pinterest
Sonia005

30. 09. 2010, Recept navštíven: 3546x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímavý recept na prípravu karfiolu

25. 05. 2017, 20:32

Přidat komentář

Facebook komentáře