Květákové kari

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
20min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

280 kalorií
0.0g cukrů
25.0g tuků
12.0g bílkovin


Příprava

Květák rozdělíme na růžičky, spaříme je osolenou vroucí vodou, pak scedíme a necháme okapat.
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme v něm cibuli dozlatova. Chilli papričku nakrájíme na jemné plátky, odstraníme z ní semínka a spolu s petrželkou a kari ji přimícháme do pánve k cibulce.
Přihodíme růžičky květáku, cukr, zakapeme citronovou šťávou, podlijeme hrnkem horké vody a dusíme pod pokličkou 10-15minut.
Asi 5 minut před koncem vaření přisypeme hrášek. Je-li třeba, podlijeme vše horkou vodou. Nakonec přidáme natvrdo uvařená a rozpůlená vejce.

Tip k receptu

Můžete podávat s opečenými chlebovými plackami a bílým jogurtem, smíchaným s troškou petrželky.

přidejte na:
Sonia005

01. 10. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zaujímavý recept na prípravu karfiolu
dušanka 25. 05. 2017, 22:32
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutne pripravený karfiol
majka 10. 01. 2019, 20:26