Cizrnová omáčka s řepou
Obtížnost
Čas přípravy
12h 15min
Čas vaření
1h 15min
Celkový čas
13h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
1216
kalorií
56.0g
cukrů
28.0g
tuků
64.0g
bílkovin
Příprava
Cizrnu namočíme na 12 hodin do vody. Poté přidáme nakrájenou cibuli a vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu.
Mezitím řepu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme vodu, přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut, dokud řepa nezměkne. Vodu scedíme a řepu necháme vychladnout.
Vodu z cizrny scedíme a cizrnu dáme do mixéru. Přidáme vychladlou řepu a důkladně rozmixujeme. Přidáme rozetřený česnek, citrónovou šťávu, olej, sójovou omáčku, kmín, sůl a vše důkladně promícháme.
Milena26. 06. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.