Indické grilované ledvinky (Gurdakapúra kabáb)
Obtížnost
Čas přípravy
6h 25min
Čas vaření
30min
Celkový čas
6h 55min
Porce
Nutriční hodnoty
1140
kalorií
0.0g
cukrů
109.0g
tuků
21.0g
bílkovin
Příprava
Pistáciové máslo: Pistácie lehce opražíme v těžké pánvi. Když vychladnou, rozemeleme je a smícháme je se 7 g másla a sekanou pažitkou. Uschováme na chladném místě. Ledvinky odblaníme a namočíme na 1-6 hodin do lehce okyselené vody. Pak je omyjeme a dobře osušíme. Každou ledvinku potřeme osoleným máslem, nabodneme na jehlu potřenou olejem a grilujeme. Jednou nebo dvakrát podlijeme tukem. Když jsou ledvinky hnědé a šťavnaté, posypeme je okořeněnou solí a necháme vytvořit kůrku. Sundáme ze špejle, ozdobíme pistáciovým máslem a ihned podáváme.
Barbora Dvouletá01. 09. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.