Indické grilované ledvinky (Gurdakapúra kabáb)

Obtížnost

Čas přípravy

6h 25min
Čas vaření
30min

Celkový čas

6h 55min

Porce


Nutriční hodnoty

1140 kalorií
0.0g cukrů
109.0g tuků
21.0g bílkovin


Příprava

Pistáciové máslo: Pistácie lehce opražíme v těžké pánvi. Když vychladnou, rozemeleme je a smícháme je se 7 g másla a sekanou pažitkou. Uschováme na chladném místě. Ledvinky odblaníme a namočíme na 1-6 hodin do lehce okyselené vody. Pak je omyjeme a dobře osušíme. Každou ledvinku potřeme osoleným máslem, nabodneme na jehlu potřenou olejem a grilujeme. Jednou nebo dvakrát podlijeme tukem. Když jsou ledvinky hnědé a šťavnaté, posypeme je okořeněnou solí a necháme vytvořit kůrku. Sundáme ze špejle, ozdobíme pistáciovým máslem a ihned podáváme.

přidejte na:
Chybí obrázek

01. 09. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
tak toto určite musim vyskúšať

11. 03. 2016, 12:44

Chybí obrázek
celkom chuťovo dobré

26. 09. 2017, 10:38

Chybí obrázek
zaujímavý recept

31. 05. 2019, 14:26

Chybí obrázek
može to byť dobré, ale veľmi ma to neláka

17. 06. 2019, 11:59

Přidat komentář
Chybí obrázek
Když jsme byli v Anglii, jedli jsme tzv. lamb kebab. Bylo to něco podobného, jen chybělo pistaciové máslo. Podávalo se to ale s kuskusem a bylo to výborné, takže přikladam fotku té mňamky.

Marta 01. 09. 2009, 07:14

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.