Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pistácie

Pistácie

Přidat na Pinterest
Plody keře pistácie, původem z Asie. Oříšky jsou ukryty ve světlých skořápkách, na keři rostou v hroznech. V době zralosti skořápky podélně pukají, ale pokud jsou nepříznivé podmínky, k prasknutí nemusí dojít. Jádro se barevně pohybuje od žluté po zelenou, čím zelenější je, tím je kvalitnější. Pistácie mají charakteristickou nasládlou chuť, obsahují velké množství oleje – lisuje se z nich pistáciový olej, dále jsou zdrojem bílkovin, cukru, draslíku, hořčíku, vápníku, železa, zinku a selenu. Působí kladně na náš krevní tlak. Jádra pistácií se konzumují čerstvá nebo různě tepelně upravovaná – pražená, ale také se z nich vyrábí pistáciová zmrzlina. Díky velkému obsahu prospěšných látek jsou nesolená jádra vhodným doplňkem stravy pro osoby držící dietu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pesto ze sušených rajčat

Pesto ze sušených rajčat

Sušená rajčata nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme nasekanou bazalku a česnek. Chilli papričku z...

Cannoli plněné ricottovým krémem

Cannoli plněné ricottovým krémem

Den předem si připravíme těsto: smícháme mouku, cukr moučku, skořici, kávu a sůl. Přidáme sádlo a vejce a p...

Vepřové kotlety s omáčkou romesco

Vepřové kotlety s omáčkou romesco

Vepřové kotlety osolíme, opepříme a osmažíme na olivovém oleji z obou stran dozlatova. Dáme je do pekáčku. ...

Teplý medový nákyp

Teplý medový nákyp

Smícháme mouku, kypřící prášek, mleté mandle, cukr a sodu. Poté vmícháme máslo a vejce pokojové teploty a v...

Citrónovo-cuketový koláč s pistáciemi

Citrónovo-cuketový koláč s pistáciemi

150 g pistácií rozmixujeme s třtinovým cukrem na jemno. Smícháme s máslem pokojové teploty, moukou, sodou a...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Pistácie Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře