Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pistácie

Pesto ze sušených rajčat

Pesto ze sušených rajčat

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg sušených rajčat, 50 g bazalky, 40 g pistácií, 70 g parmezánu, 100 ml olivového oleje, 1 ks chilli papričky, 2 stroužky česneku, 7 g soli, 7 g pepře, 3 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Sušená rajčata nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme nasekanou bazalku a česnek. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájenou ji přidáme do mixéru. Přidáme také strouhané sýry a nahrubo nasekané pistácie (pár pistácií si necháme vcelku ...

Cannoli plněné ricottovým krémem

Cannoli plněné ricottovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 30 g cukru moučky, 50 g sádla, 500 g sýru ricotta, 150 g cukru krupice, 100 g pistácií, 1 lžička skořice, 1 lžička kávy, 1 lžička soli, 2 lžičky pomerančové kůry, 1 ks vejce, 50 ml slunečnicového oleje, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce vinného octu, 1 lžíce pomerančové šťávy

Den předem si připravíme těsto: smícháme mouku, cukr moučku, skořici, kávu a sůl. Přidáme sádlo a vejce a postupně přiléváme smíchané víno s octem. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Smícháme ricottu s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a nechá...

Vepřové kotlety s omáčkou romesco

Vepřové kotlety s omáčkou romesco

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 2 ks mrkve, 2 ks papriky, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce včelího medu, 2 lžíce vinného octu, 4 lžíce řeckého jogurtu, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 hrsti pistácií, 1/2 hrsti lískových ořechů, 1/2 lžičky zázvoru, 1 stroužek česneku, 50 g parmazánu, 2 lžíce petrželové natě

Vepřové kotlety osolíme, opepříme a osmažíme na olivovém oleji z obou stran dozlatova. Dáme je do pekáčku. Do jiného pekáčku nebo na plech dáme papriky a pečeme na 200 °C asi 10 minut. Poté papriky vyjmeme a zabalíme do sáčku – necháme je zapaři...

Teplý medový nákyp

Teplý medový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 1 vejce, 2 lžičky včelího medu, 1/4 lžičky sody bikarbóny, 1/2 hrsti pistácií, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 50 g hladké mouky, 25 g mandlí, 50 g třtinového cukru, 85 g řeckého jogurtu

Smícháme mouku, kypřící prášek, mleté mandle, cukr a sodu. Poté vmícháme máslo a vejce pokojové teploty a vymícháme hladké těsto. Pečeme ve formách na muffiny 20 minut na 180 °C. Podáváme teplé, s řeckým jogurtem, pokapané medem a posypané pistá...

Citrónovo-cuketový koláč s pistáciemi

Citrónovo-cuketový koláč s pistáciemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

175 g pistácií, 250 g třtinového cukru, 200 g másla, 280 g hladké mouky, 140 g cukety, 175 g cukru moučky, 1,25 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1,25 lžičky sody bikarbóny, 3 vejce, 3 ks citrónu

150 g pistácií rozmixujeme s třtinovým cukrem na jemno. Smícháme s máslem pokojové teploty, moukou, sodou a kypřícím práškem, vmícháme vejce, jogurt, kůru a šťávu ze dvou citronů. Šleháme do jemné hmoty. Poté vmícháme nastrouhanou cuketu a dále ...

Krémový šafránový jogurt

Krémový šafránový jogurt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g Řeckého jogurtu, 100 g třtinového cukru, 1 lžička kardamomu, 1 lžička plnotučného mléka, 1/4 hrsti pistácií, 1 lžíce šafránu, 1 mango

Jogurt necháme překapat přes plátýnko (trvá to asi půl hodiny). Poté smícháme jogurt s cukrem. Vlákna šafránu smícháme s mlékem a přidáme i s kardamomem do jogurtu. Dobře promícháme. Podáváme s plátky manga posypané nesolenými nasekanými pis...

Rasgulla koule se šafránem

Rasgulla koule se šafránem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

850 ml plnotučného mléka, 2 lžíce citrónové šťávy, 1,5 hrnku cukru krupice, , 250 g bílého jogurtu, 1 lžíce třtinového cukru, 40 g pistácií

Mléko dáme vařit a až začne vřít, přidáme citrónovou šťávu. Poté odstavíme a mícháme, dokud se mléko nesrazí. Pak ho necháme překapat přes plátno - může to trvat i hodinu. Mezitím si připravíme cukrový sirup - svaříme krupicový cukr s 500 ml vody....

Candát v ořechové krustě

Candát v ořechové krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks filé candáta, 2 špetky soli, 2 špetky pepře, 50 g kešu ořechů, 50 g pistácií, 2 lžíce kaparů, 2 lžíce pažitky, 1 stroužek česneku, 1 ks limety, 50 g másla

Rybí filety omyjeme, osolíme a opepříme. Ořechy nameleme a smícháme je s nasekanou pažitkou a pokrájenými kapary. Dále přidáme česnek a kůru z limetky. Do směsi zapracujeme máslo. Rybí filety dáme do pekáčku a potřeme je připravenou směsí. Pečeme ...

Nepečený čokoládový chlebíček ze sucharů

Nepečený čokoládový chlebíček ze sucharů

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sucharů, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 60 g cukru krupice, 5 kapek vanilkové esence, 100 g kakaa, 150 g hořké čokolády, 80 g pistácií, 80 g mandlových lupínků

Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Odstavíme a nalámeme kvalitní čokoládu. Směs mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Po vychladnutí dáme náplň do chladničky ztuhnout. Po té z ní vyšleháme hladký krém. Na pracovní plochu pokrytou alobalem položím...

Pomerančový salát s pistáciemi

Pomerančový salát s pistáciemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 pomerančů, 2 granátové jablka, 1 1/2 hrnku pistácií, 3 lžíce včelího medu, 2 banány, 2 špetky kardamomu, 1 karambola

Pomeranče zbavíme kůry a bíle dužiny. Nakrájíme na větší kostky. Granátová jablka -vyloupeme zrníčka. Banány nakrájíme na plátky. Vše smícháme. Posypeme nesolenými rozemletými pistácie a pokapeme medem okořeněným kardamonem.

Párty koktejl Eli

Párty koktejl Eli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 láhev sektu, 450 ml citronové zmrzliny, 100 g pistácií, 250 g jahod

Sekt přelijeme do džbánu přidáme 300 g smetanovo - citronové zmrzliny. Důkladně promícháme a nalijeme do skleniček na sekt. Zdobíme lžičkou zmrzliny, plátky jahody a pistáciovým drobením

Dort s pictáciemi a jahodami

Dort s pictáciemi a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3 vejce, 150 g cukru krupice, špetka soli, 2 sáčky vanilkového cukru, 25 g maizeny (kukuřičný škrob), 50 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 75 g mletých pistácií, 500 g jemného tvarohu, 500 g Mascarpone, 2 lžíce citronové šťávy, 625 g jahod

Z bílků ušleháme tuhý sníh, poté přidáme cukr, špetku soli, 1 vanilkový cukr a žloutky, opatrně promícháme. Mouku s maizenou promícháme a přes síto prosejeme k vaječné směsi. Přidáme mleté pistácie a vše zamícháme dohladka. Těsto rozetřeme do dort...

Citrónová pěna s lesním ovocem

Citrónová pěna s lesním ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml min. 33% smetany ke šlehání, 4 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, jemně nastrouhanou kůru z poloviny citronu, 1 dl čerstvě vymačkané citronové šťávy, lesní ovoce, pistáciové nebo makadamové oříšky na ozdobu

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a směs přendejte do parní lázně. Přimíchejte citronovou šťávu a kůru a šlehejte asi 8 minut do zhoustnutí. Pak misku z parní lázně sejměte a šlehejte dál, dokud směs nevychladne. Pak vyšlehejte šlehačku dotuha, ...

Beránek s kokosem

Beránek s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g margarinu nebo másla, 100 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 1 lžíce rumu, 100 g polohrubé mouky, špetka soli, 25 g Solamylu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 oloupaná mandle přepůlená, 1 pistáciový oříšek přepůlený, 125 g cukru moučka, 2 lžíce citronové šťávy, 30 g kokosové moučky

Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem, máslem a rumem do světlé pěny. Poté přidáme kypřící prášek do pečiva, mouku a solamyl. Jemně zamícháme a opatrně zamícháme také sníh z...

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g polohrubé mouky, 375 g nahrubo postrouhané mrkve , 4 vejce, 200 g másla (Hera), 175 g cukru moučka, 75 g mletých vlašských ořechů, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, asi 2 lžíce strouhanky na vymazání formy, 4 lžíce mléka, POLEVA: 125 g cukru moučka, 1 bílek, 2 lžice mletých pistácií, kousek marcipánu na výrobu mrkviček

Maslo, cukor, vanilkový cukor a soľ vymiešame na penu. Postupne pridáme vajcia a miešame aspoň 10 min. Zapracujeme múku, orechy, kypriaci prášok, mlieko a napokon postrúhanú mrkvu. Vlejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy, uhladíme. Pe...

Velikonoční banánový věnec

Velikonoční banánový věnec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 150 g másla, 150 g cukru moučka, 4 vejce, 100 g čokolády na vaření, 200 g mléčné čokolády, 4 měkčí banány, 4-6 lžíc rumu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 kypřící prášek do pečiva, špetka soli, 50 g sekaných lískových ořechů, 200 ml smetany ke šlehání , Na ozdobu: 1 lžice pistácií, 10 malých čokoladových vajíček

Z masla, praškového a vanilkového cukru vymiešame hladký krém. Postupne pridáme žĺtky a miešame ďalších 10 minut. Banány ošúpeme, roztlačíme vidličkou na kašu a ušľaháme s rumom. Múku preosejeme s kypriacim práškom, štipkou soli, pridáme lieskovce...

Mortadela

Mortadela

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g králičího masa, 500 g vepřového masa, 500 g vepřového bůčku, 5 vajec, 5 stroužku česneku, troška strouhaného muškátového ořechu, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 2 lžíce mleté sladké papriky na obalení, 2 lžíce posekaných pistácií, 2 lžíce posekané červené kapie, 1 lžíce Vegety, špetka sečuanského koření

Bravčové a kraličie mäso viackrát zomelieme, pridáme vajcia, roztlačený cesnak, pistacie, kapiu a koreniny. Dobre premiešame a necháme v chlade 24 hodín odležať. Hmotu naplníme do špecialného na to určeného sáčku. Dobre zaviažeme a dáme variť do h...

Likérové kuličky

Likérové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mletých dětských piškotů , 2-3 lžíce mletých mandlí, 2 lžíce cukru moučka, trochu meruňkového džemu, trochu kokosové moučky, 1 balení bílé čokolády, hrst sekaných pistácií, dle chuti ovocný likér

Piškoty dáme do mísy, polijeme je likérem a necháme odstát. Přidáme mandle, džem, cukr a zahustíme kokosem. Masu odložíme na 30 minut do lednice, pak z ní formujeme kuličky, které polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme pistáciemi.

Zveřinová paštika

Zveřinová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

200 g srnčího plecka, 300 g jater ze zvěřiny, 200 g prorostlé slaniny, 4 dcl červeného vína, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 50 g sušených švestek, 50 g pistácií, 5 vajec, 1 dcl smetany ke šlehání , nové koření, celý pepř, mletý pepř, muškátový ořech, bobkový list, sůl

Nadrobno pokrájanú cibuľu osmažíme na tuku do zlatistva až hneda. Pridáme na kocky pokrájané mäso a dusíme. Počas dusenia podlievame červeným vínom. Potom pridáme bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, osolíme a okoreníme. Dusíme as...

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kuskusu, 150 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 hrozen vína, 2 jablka, 2 hrušky, citrónová šťáva z 1 citrónu, 2 lžíce medu, 1 hrst rozinek, 2 lžíce nasekaných pistácií

Do větší mísy nasypeme kuskus, zalijeme ho 150 ml vroucí vody, přidáme olivový olej, a necháme asi 10 minut nabobtnat pod přiklopeným talířem. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky. Víno omyjeme a také p...

Indické grilované ledvinky (Gurdakapúra kabáb)

Indické grilované ledvinky (Gurdakapúra kabáb)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčích ledvinek, octem okyselená voda, 70 g osoleného másla, 40 g tuku, 1 lžička okořeněné soli, 100 g pistácií, 7 g másla, 1 lžička jemně nasekané pažitky

Pistáciové máslo: Pistácie lehce opražíme v těžké pánvi. Když vychladnou, rozemeleme je a smícháme je se 7 g másla a sekanou pažitkou. Uschováme na chladném místě. Ledvinky odblaníme a namočíme na 1-6 hodin do lehce okyselené vody. Pak je omyjeme ...

Chlazený avokádový zákusek

Chlazený avokádový zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g avokáda, 500 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 80 g cukru krystalu, 230 g másla, 75 ml čokoládové polevy, 50 g pistácií

Avokádo oloupeme, vyjmeme pecku, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Avokádové pyré propasírujeme přes síto do mléka. Přidáme vanilkový cukr, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Poté přidáme cukr, 200 g másla a vaříme, dokud se máslo zcela nerozpus...