Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Mrkvová bábovka

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
5076 kalorií 14.0g cukrů 236.0g tuků 83.0g bílkovin

Příprava

Maslo, cukor, vanilkový cukor a soľ vymiešame na penu. Postupne pridáme vajcia a miešame aspoň 10 min. Zapracujeme múku, orechy, kypriaci prášok, mlieko a napokon postrúhanú mrkvu. Vlejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy, uhladíme.
Pečieme pri 180°C asi 60 min. Teplotu regulujeme podľa potreby.
Polovlažnú bábovku vyklopíme a vychladnutú natrieme bielou polevou, ktorú sme vymiešali z preosiateho práškového cukru a bielka.

Bulb Tip k receptu

Hotovú bábovku ozdobíme pistáciami a malými mrkvičkami vyrobenými z marcipánu.


Přidat na Pinterest
Jozef

08. 02. 2011, Recept navštíven: 2848x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobra obmena babovky

31. 12. 2016, 21:12

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná mrkvová bábovka

21. 02. 2017, 20:02

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
bábovku určite vyskúšam

29. 03. 2017, 12:23

majka
Restaurant_star Restaurant_star
celkom dobrý recept na mrkvovu bábovku

30. 06. 2017, 11:42

Přidat komentář

Facebook komentáře