Mrkvová bábovka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
5076
kalorií
14.0g
cukrů
236.0g
tuků
83.0g
bílkovin
Příprava
Maslo, cukor, vanilkový cukor a soľ vymiešame na penu. Postupne pridáme vajcia a miešame aspoň 10 min. Zapracujeme múku, orechy, kypriaci prášok, mlieko a napokon postrúhanú mrkvu. Vlejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy, uhladíme.
Pečieme pri 180°C asi 60 min. Teplotu regulujeme podľa potreby.
Polovlažnú bábovku vyklopíme a vychladnutú natrieme bielou polevou, ktorú sme vymiešali z preosiateho práškového cukru a bielka.
Tip k receptu
Hotovú bábovku ozdobíme pistáciami a malými mrkvičkami vyrobenými z marcipánu.
Jozef08. 02. 2011
Ingredience
- 4 vejce
- 1 bílek
- 2 lžice mletých pistácií
- 400 g polohrubé mouky
- 375 g nahrubo postrouhané mrkve
- 200 g másla (Hera)
- 175 g cukru moučka
- 75 g mletých vlašských ořechů
- POLEVA: 125 g cukru moučka
- asi 2 lžíce strouhanky na vymazání formy
- 4 lžíce mléka
- špetka soli
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- kousek marcipánu na výrobu mrkviček
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.