Marcipán

Cukrářská hmota, která se vyrábí z jader sladkých mandlí, cukru, mandlového aroma a dalších přísad. Kvalitní marcipán musí obsahovat 40-60% mandlí. Hmota je vláčná, tvárná, nádherně voní i chutná. Marcipán se hodí na pečení, do náplní na linecké košíčky, do makové nádivky, na potahování dortů, zdobení cukroví a modelování postaviček, zvířátek nebo ozdob jako jsou růže, lístečky a jiné. Velmi dobře se dá obarvit potravinářskými barvami. Hotový marcipán si můžete koupit v potřebách pro cukráře nebo ve větších marketech, kde najdete i další výrobky a cukrovinky jako jsou například marcipánové tyčinky a kmeny různých příchutí či marcipánové brambory a pralinky v čokoládě. Pokud jste šikovní, můžete si doma připravit svůj vlastní, receptů existuje hned několik a to na pravý i nepravý marcipán ze sušeného mléka.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář