Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Obtížnost

Čas přípravy

1h 50min
Čas vaření
12min

Celkový čas

2h 2min

Porce


Nutriční hodnoty

3388 kalorií
0.0g cukrů
68.0g tuků
90.0g bílkovin


Příprava

Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme špetku cukru a poprášíme moukou. Kvásek dáme na teplé místo a necháme vzejít. Poté smícháme s prosátou moukou, přidáme špetku soli a vajíčko. Těsto důkladně propracujeme a necháme kynout. Cca za hodinu těsto rozválíme. Vezmeme kostku marcipánu a nakrájíme na tenké plátky, dáme mezi potravinářskou folii a válečkem rozválíme na tenounký plátek. Každou jahodu zabalíme tímto plátkem. Zabalenými jahodami plníme těsto a tvarujeme knedlíky. Vaříme 6 minut a poté otočíme a vaříme dalších 6 minut. Po vyvdání propícháme a omastíme přepuštěným máslem.

přidejte na:
Chybí obrázek

12. 07. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Skvělá kombinace s marcipánem

26. 06. 2013, 10:32

Chybí obrázek
skvělí recept, vyzkoušela bych knedlíky vařit na páře

02. 04. 2014, 05:35

Chybí obrázek
super recept

17. 03. 2016, 12:15

Chybí obrázek
dobrá pochúťka

16. 06. 2019, 18:54

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.