Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 50min , Čas vaření: 12min
Celkový čas: 2h 2min , porce

3388 kalorií, 0.0g cukrů, 68.0g tuků, 90.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme špetku cukru a poprášíme moukou. Kvásek dáme na teplé místo a necháme vzejít. Poté smícháme s prosátou moukou, přidáme špetku soli a vajíčko. Těsto důkladně propracujeme a necháme kynout. Cca za hodinu těsto rozválíme. Vezmeme kostku marcipánu a nakrájíme na tenké plátky, dáme mezi potravinářskou folii a válečkem rozválíme na tenounký plátek. Každou jahodu zabalíme tímto plátkem. Zabalenými jahodami plníme těsto a tvarujeme knedlíky. Vaříme 6 minut a poté otočíme a vaříme dalších 6 minut. Po vyvdání propícháme a omastíme přepuštěným máslem.

Šéfredaktor

12. 07. 2012, Recept navštíven: 1264x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kynutý jahodový koláč s drobenkou

Kynutý jahodový koláč s drobenkou

Z mléka, lžičky krystalového cukru a droždí připravíme kvásek. Máslo, žloutky a 1 lžíci moučkového cukru vy...

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme špetku cukru a poprášíme moukou. Kvásek dáme na teplé místo a ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem Link-arrow

Přidat recenzi
pavlinf
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Skvělá kombinace s marcipánem

26. 06. 2013, 10:32

planeta
Restaurant_star
skvělí recept, vyzkoušela bych knedlíky vařit na páře

02. 04. 2014, 05:35

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super recept

17. 03. 2016, 12:15

Přidat komentář

Facebook komentáře