Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Obtížnost Čas přípravy
1h 50min
Čas vaření Celkový čas Porce
12min 2h 2min
Nutriční hodnoty
3388 kalorií 0.0g cukrů 68.0g tuků 90.0g bílkovin

Příprava

Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme špetku cukru a poprášíme moukou. Kvásek dáme na teplé místo a necháme vzejít. Poté smícháme s prosátou moukou, přidáme špetku soli a vajíčko. Těsto důkladně propracujeme a necháme kynout. Cca za hodinu těsto rozválíme. Vezmeme kostku marcipánu a nakrájíme na tenké plátky, dáme mezi potravinářskou folii a válečkem rozválíme na tenounký plátek. Každou jahodu zabalíme tímto plátkem. Zabalenými jahodami plníme těsto a tvarujeme knedlíky. Vaříme 6 minut a poté otočíme a vaříme dalších 6 minut. Po vyvdání propícháme a omastíme přepuštěným máslem.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

12. 07. 2012, Recept navštíven: 1413x


Přidat recenzi
pavlinf
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Skvělá kombinace s marcipánem

26. 06. 2013, 10:32

planeta
Restaurant_star
skvělí recept, vyzkoušela bych knedlíky vařit na páře

02. 04. 2014, 05:35

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super recept

17. 03. 2016, 12:15

Přidat komentář

Facebook komentáře