Švestkové pralinky s červeným vínem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na přípravu pralinek švestky podélně rozpůlíme. Červené víno v malém hrnku uvedeme do varu, přidáme švestky a povaříme na mírném plameni po dobu asi 3 minut. Asi na 1 hodinu uložíme do chladu.
Marcipán a moučkový cukr spolu propracujeme, aby vznikla kompaktní hmota. Na pracovní ploše lehce vysypané moučkovým cukrem vyválíme čtverec 30 x 30 cm a nakrájíme na 30 obdélníčků 5 x 6 cm. Vždy jednu půlku švestky položíme doprostřed obdélníčku z marcipánu a švestku zabalíme do marcipánu tak, aby vznikl váleček.
Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Švestky zabalené v marcipánu pomocí vidličky, ponoříme do čokolády a necháme odkapat na koláčové mřížce (čokoládu eventuálně ještě jednou zahřejeme). Necháme zatuhnout. Po zatuhnutí vytvoříme ze zbylé polevy, kterou rozehřejeme, příční proužky. Až do doby podávání uložíme pralinky do chladu.
Tip k receptu
Na ozdobení pralinek můžeme zkombinovat také tmavou a světlou čokoládovou polevu.
Božské_jídlo04. 10. 2012