Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Švestkové pralinky s červeným vínem

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 50min
Nutriční hodnoty
1050 kalorií 0.0g cukrů 22.0g tuků 16.0g bílkovin

Příprava

Na přípravu pralinek švestky podélně rozpůlíme. Červené víno v malém hrnku uvedeme do varu, přidáme švestky a povaříme na mírném plameni po dobu asi 3 minut. Asi na 1 hodinu uložíme do chladu.
Marcipán a moučkový cukr spolu propracujeme, aby vznikla kompaktní hmota. Na pracovní ploše lehce vysypané moučkovým cukrem vyválíme čtverec 30 x 30 cm a nakrájíme na 30 obdélníčků 5 x 6 cm. Vždy jednu půlku švestky položíme doprostřed obdélníčku z marcipánu a švestku zabalíme do marcipánu tak, aby vznikl váleček.
Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Švestky zabalené v marcipánu pomocí vidličky, ponoříme do čokolády a necháme odkapat na koláčové mřížce (čokoládu eventuálně ještě jednou zahřejeme). Necháme zatuhnout. Po zatuhnutí vytvoříme ze zbylé polevy, kterou rozehřejeme, příční proužky. Až do doby podávání uložíme pralinky do chladu.

Bulb Tip k receptu

Na ozdobení pralinek můžeme zkombinovat také tmavou a světlou čokoládovou polevu.


Přidat na Pinterest
Božské_jídlo

04. 10. 2012, Recept navštíven: 2241x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný recept na sladkost

31. 05. 2016, 13:46

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzeraju velmi dobre

17. 10. 2016, 16:44

Přidat komentář

Facebook komentáře