Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ostatní

Nakládaný tvrdý tvaroh

Nakládaný tvrdý tvaroh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tvrdého tvarohu, 4 ks chilli papričky, 4 stroužky česneku, 4 lžíce kaparů, 200-300 ml slunečnicového oleje, 2 lžičky pepře

Tvaroh nakrájíme na kostičky a promícháme ho s chilli papričkami nakrájenými na kolečka, s kapary a s přepůlenými stroužky česneku. Přidáme celý pepř a promícháme. Touto směsí naplníme zavařovací sklenici (nebo sklenice – podle velikosti sklenic...

Pampeliškový med podle sonizny

Pampeliškový med podle sonizny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 květů pampelišky lékařské, 2 ks pomeranče, 1 ks citrónu, 1 kg cukru krystalu

Pampelišky zbavíme všech zelených částí a natrháme je do hrnce. Přidáme nakrájené pomeranče – oloupané a zbavené všech bílých částí. Zalijeme litrem vody a 10 minut povaříme. Poté necháme 24 hodin luhovat. Poté přecedíme. Poté přidáme cukr ...

Labneh

Labneh

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Řeckého jogurtu, 4 ks jarní cibulky, 1 lžíce kopru, 1 lžíce máty peprné, 2 lžíce olivový olej

Kopr, mátu i cibulky nasekáme najemno. Smícháme s řeckým jogurtem a nahoře zakápneme olivovým olejem.

Sirup z čerstvého zázvoru

Sirup z čerstvého zázvoru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek zázvoru, 1 hrnek cukru krupice, 300 ml vody, 2 ks skořice, 1 lžíce citrónové šťávy

Zázvor oloupeme, nakrájíme na plátky nebo kostičky. Nasypeme do hrnce, přidáme cukr a vodu a vše přivedeme k varu. Pak vhodíme 2 celé skořice a necháme na plotně na mírném ohni probublávat asi hodinu. Po hodině odstavíme z plotny, přidáme citrónov...

Mangové lassi

Mangové lassi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g manga, 250 ml bílého jogurtu, 100 ml polotučného mléka, 4 lžíce třtinového cukru

Mango rozmixujeme. Přidáme zbytek ingrediencí a znovu promixujeme. Podáváme vychlazené.

Sardinkový psí dortík

Sardinkový psí dortík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sardinek, 1 ks vejce, 10 dkg strouhaného sýra, 10 dkg hladké mouky

Sardinky rozmačkáme, přidáme ostatní, dáme do formiček a pečeme na 170 asi 15 minut.

Francouzský máslový krém

Francouzský máslový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks vejce, 4 ks žloutky, 150 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 dcl pomerančového likéru, 350 g másla

Vejce a žloutky dáme do ohnivzdorné mísy.Pak přidáme cukr, vanilkový cukr a likér a šleháme na mírném ohni až vznikne hustý krém. Odstavíme a necháme vychladnout. Máslo utřeme do bílé pěny a nakonec přimícháme vaječný krém. Používáme na plnění...

Máslový krém - nastavovaný

Máslový krém - nastavovaný

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 l polotučného mléka, 1/2 sáček pudinkového prášku, 100 g másla, 100 g cukru moučka, 3 lžičky Vita kávy

Pudinkový prášek s vanilkovou příchutí rozmícháme v mléce a vaříme jej ve vodní lázni do zhoustnutí. Zatím umícháme máslo s cukrem a Vita kávou. Do tohoto krému pak po lžících přidáváme prochladlý pudink a třeme do zpěnění.

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

42 g droždí (kvasnic), 50 g másla, 1 cibule, 5 lžic hrubé mouky, 2 lžíce strouhanky, 1 slepičí vejce, 1 lžička majoránky, 1 lžička soli

Oloupanou,nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v pánvi na másle a restujeme na mírném ohni. Přidáme rozdrobené droždí, které za stálého míchání rozpustíme a pánev odstavíme. K vychladlé směsi přidámejedno celé vejce, mouku, strouhanku a koření a ze...

Domácí pálivější hořčice

Domácí pálivější hořčice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g hořčičného semínka, 0,4 dcl jablečného oleje, 3 lžíce třtinového cukru, trocha vody, trocha oleje, špetka soli, špetka pepře

Semínko pomeleme na prášek a poté vmixujeme zbývající ingredience. Směs vložíme na pánev a krátce zahřejeme, aby zhoustla.

Domácí skořicový sirup

Domácí skořicový sirup

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krystal, 200 g třtinového cukru, 500 ml vody, 4-5 ks celé skořice, 6 kapek citronové šťávy

Cukr rozpustíme v hrnci a necháme trochu zkaramelizovat, ale pozor aby nebyl cukr příliš tmavý (zhořkl by). Zalijeme vodou s citronovou šťávou a přivedeme k varu, aby se karamel znovu rozpustil. Přidáme 4 celé skořicové tyčinky a necháme 20 minut...

Šalvějový margarín

Šalvějový margarín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g margarínu na vaření, 2 stroužky česneku, 1 lžíce šalvěje, troška Mořské soli

Margarín vymícháme s prolisovaným česnekem a najemno posekanou šalvějí. Dochutíme solí.

Salátový prívarok

Salátový prívarok

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g jarní cibulky, 5 g cukru moučka, troška kopru, 0,5 dcl mléka, 100 g listového salátu, špetka soli, 5 g tuku, troška octa

Jemně nastrouhanou cibulku zpěníme na tuku, přidáme jíšku, mléko a povaříme. Poté přidáme salát pokrájený na nudličky, osladíme, osolíme, okyselíme a ochutíme koprem.

Pečený hlávkový salát

Pečený hlávkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g listového salátu, troška pepře, špetka soli, 15 g tuku

Dobře opraný a okapaný salát v celku osolíme, okořeníme, zakapeme tukem a necháme cca 15 minut péci v troubě na 180 stupňů či pod grilem.

Aspik z nožiček

Aspik z nožiček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, troška bobkového listu, 30 g celeru, 30 g cibule, 30 g mrkve, troška nového koření, 0,5 dcl octu, troška pepře, 30 g petržele, špetka soli, 1 vepřových nožiček, 1/2 l vody

V osolené a okyselené vodě vaříme nožičku se zeleninou a kořením do měkka (vodu stále doléváme na 1/2). Procedíme, necháme ztuhnout a sebereme z povrchu všechnu mastnotu. Pak dáme aspik rozehřát a můžeme dochutit octem a solí. Necháme vychladit a ...

Polévková zavářka se zeleninou

Polévková zavářka se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 1 lžíce vody, špetka soli, 100 g polohrubé mouky, 100 g mražené zeleninové směsi Mochovanka, 1 lžička sušené petrželové nati

Smícháme vejce se solí, vodou, petrželkou a moukou. Poté přidáme zmrzlou zeleninu a dobře promícháme. Těstíčko protlačujeme přes síto s velkými oky do hovězího, nebo kuřecího vývaru. Povaříme 5 minut a odstavíme.

Meruňkové opilky

Meruňkové opilky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg meruněk, 400 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g rozinek, 3 dcl Brandy, 1 dcl rumu

Meruňky omyjeme, sloupneme, rozpůlíme, vypeckujeme. Dužinu nakrájíme na kostičky. Rozinky spaříme horkou vodou a necháme na sítku odkapat. Takto připravené meruňky a rozinky smícháme s cukry, zalijeme Brandy a rumem, promícháme. Plníme do skleniče...

Dvoubarevný nanuk

Dvoubarevný nanuk

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky řeckého jogurtu, 2 lžíce cukru moučka, 1 banán, 100 g čokolády na vaření

Jogurt vyšlehejte s cukrem. Tuto směs rozdělte na 1/2. Do jedné rozmixujte banán. Do druhé čokoládu, kterou si rozpustíte ve vodní lázni. Čokoládovou směs nalijte do tvořítek na nanuky do poloviny a zbylou čast banánovou. Vložte do mrazáku na 3 ho...

"Dánská" pěna

"Dánská" pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g Dánského sýra s bílou plísní, 80 g másla, 3 špetky barevného pepře, 2 špetky mleté sladké papriky, 1 jarní cibulka, 1 lžička Samuraje (pálivá majonéza)

Všechny ingredience vyšleháme do hladké pěny. Dochutíme sladkou paprikou a pepřem. Zdobíme jarní cibulkou.

Bylinkovo - smetanový margarín

Bylinkovo - smetanový margarín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g margarinu Flora, 1 lžíce žervé Gervais s pažitkou, 7 listů libečku, 1 lžička pažitky, 2 špetky soli, špetka pepře barevného

Margarín vymícháme s Gervaisem, přidáme nadrobno nasekaný libeček a pažitku. Dochutíme solí a pepřem.

Zapečené okurky s vejcem

Zapečené okurky s vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g okurky, 10 g slaniny, 1 vejce, 0,3 dcl smetany, špetka soli, špetka pepře, troška zelené natě

Okurku jemně pokrájíme a osmahneme na slanině. Promícháme se zelenou natí, osolíme, okořeníme, po prohřátí v troubě zalijeme vejcem rozšlehaným se smetanou a pečeme dozlatova.

Čokopěna

Čokopěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení čokolády na vaření, 1 slepičí vejce, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 3 lžíce cukru krystal

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme vyšlehanou smetanu a vyšlehaný sníh a čokoládu. Smícháme.

Smažené okurky

Smažené okurky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g okurky, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté papriky, 10 g tuku, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,5 dcl zakysané smetany, troška zelené natě

Osolené, okořeněné okurky smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme pokapané citrónem a polité smetanou. Můžeme posypat zelenou natí (řeřicha, pažitka, ...) .

Dušená rebarbora karamelizována

Dušená rebarbora karamelizována

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g rebarbory, 10 g cukru moučka, 10 g másla, špetka soli

Na "kolečka " nakrájenou rebarboru dusíme ve vodě do poloměkka. Přidáme máslo, sůl, cukr a dusíme na mírném ohni, až se vytvoří hustý škrobovitý sirup, který pokryje rebarboru.

Šípky

Šípky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 1000 g šípků, cca sklenka včelího medu

Nasbírané šípky velmi dobře vyčistíme a dáváme do skleniček. Dávám je do malých skleniček. Snažím se je ve skleničkách stlačovat. Poté je zaliji včelím medem tak, aby byly všechny schovány pod vrstvou medu. Jakmile časem změknou jsou skvělé napřík...

stránka: