Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ostatní - stránka 4

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřové koleno, 4 vepřové nožičky, 1 větší mrkev, 2 cibule, 2-3 bobkové listy, sůl dle chuti, 6 zrnek černého pepře, 2-3 sterilované okurky, 2 natvrdo uvařená vejce, snítky petrželky

Vepřové nožičky a koleno očistíme, omyjeme, podélně rozsekneme, vložíme do tlakového hrnce a zalijeme studenou vodou (hladina by měla být asi 5 cm nad masem). Přidáme omytou a oloupanou mrkev a cibuli vcelku, bobkový list, sůl a celý pepř. Hrnec u...

Krém z instantní kávy

Krém z instantní kávy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g cukru moučka, 260 g másla, 2 lžíce mléka, 2 lžíce instatní kávy

Instantní kávu rozpustíme ve vlažném mléku. Smícháme s moučkovým cukrem a ušleháme s máslem. Plníme rolády, cukroví, řezy.

Slané sýrové oplatky

Slané sýrové oplatky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 150 g strouhaného tvrdého sýra, 1 l vlažného mléka, 3 zarovnané lžičky soli, 1 lžička kmínu, 5 lžic rozpuštěného másla

Mouku se solí prosejeme. Natrouhaný sýr a trochu mléka důkladně rozmixujeme. Přidáme do mouky spolu se zbylým mlékem a máslem. Mixérem vyšleháme a přelijeme přes síto. Vmícháme kmín, přikryjeme a necháme odpočívat 2-3 hodiny. Potom na rozpáleném s...

Pálivá pasta na maso

Pálivá pasta na maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 lžička chilli koření, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžička kremžské hořčice, 20 ml rostlinného oleje, 10 lžic pikantního kečupu, 1 lžíce vinného octa, 3 stroužky česneku

Cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme prolisovaný česnek, několikrát promíchneme a ihned přidáváme zbylé suroviny (dobré je mít je někde už připravené, protože když zůstane česnek na ...

Kapustový eintopf

Kapustový eintopf

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 velké cibule, 20 ml slunečnicového oleje, 200 g vepřového masa, kousek špeku na provonění, 4 velké mrkve, 2 kedlubny, 200 g růžičkové kapusty, 1 lžička instantní jíšky, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce másla

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a cibulku orestujeme, přidáme pokrájené vepřové maso a špek. Necháme změknout. Do hrnce následně přihodíme i připravenou zeleninu. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev o...

Dort Harry Potter

Dort Harry Potter

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cukru moučka, 3 sáčky vanilkového cukru, 100 ml slunečnicového oleje, 4 vejce, 100 g mletých mandlí, 400 g hrubé mouky, 850 ml kravského mléka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 50 g cukru krystal, 2 balení vanilkového pudinku, 1 kostka Hery

K tomuto receptu budeme potřebovat také, potahovací hmotu a potravinářské barvivo. Nejdříve upečeme bábovku. Z bílků a 50 g cukru krystalu ušleháme tuhý sníh. Žloutky šleháme společně s 200 g moučkového cukru do pěny, přidáme 1 vanilkový cukr a...

Česnek na zimu

Česnek na zimu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg česneku, 1 l vody, 200 g soli

Oloupaný česnek naskládáme do skleniček od dětské výživy. Svaříme vodu se solí a česnek zalijeme. Česnek musí být potopený. Vydrží až dva roky a je vždy po ruce.

Houbové placičky s citronovou šťávou

Houbové placičky s citronovou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 a 1/2 ks housky (tvrdé), 600 g hub (žampiony), 1 stroužek česneku, 1 svazek petrželové natě (petrželky), 1 vejce, 1 žloutek, 75 g tvrdého sýra (nastrouhaného), špetka soli, špetka bílého pepře, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 šalotka, 200 g sladké smetany, 1/2 lžíce citronové kůry, 2 lžíce citronové šťávy

Housky necháme změknout ve vlažné vodě, dobře je vymačkáme a roztráme na kousky. Očistíme houby a nasekáme je najemno. Česnek prolisujeme a přidáme k houbám. Opereme petrželku a lístky nasekáme na velmi jemné kousky. Smícháme s houskami, vajíčkem...

Domácí jablečný džem

Domácí jablečný džem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jablek, 1 chemicky neošetřený citrón, 900 g cukru , 300 ml vody

Nejdříve si připravíme sirup: vodu a cukr vaříme 20 minut v kastrolu (pozor, cukr nesmí karamelizovat). Přepůlíme citron a šťávu vymačkáme do mísy. Oloupeme jablka a odstraníme semínka. Jablka nakrájíme na kostičky, přidáme k citronové šťávě a d...

Směs do salátu

Směs do salátu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg mrkve, 500 g celeru, 500 g petržele, 1,5 l vody, 0,5 l octa, 50 g soli, 300 g cukru , 30 kuliček pepře

Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky nebo nudličky a uvaříme doměkka. Naplníme ji do sklenic, zalijeme nálevem a sterilujeme 20 minut na 80°C. Zeleninu používáme do bramborového salátu, vlašského salátu, pod maso nebo jako přílohu. Nálev: Sva...

Latté pěna

Latté pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce 12% smetany, 4 lžíce plnotučného mléka, 1 lžička vanilkového cukru

Mléko a smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a necháme dobře vychladit. Potom nádobu se směsí přemístíme asi na tři minuty do mrazáku. Směs přelijeme do šejkru a důkladně protřepeme. Měla by nám vzniknout hustá pěna, kterou poklademe na hladinu uv...

Sezamová sůl

Sezamová sůl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 g sezamových semínek, 100 g mořské soli

Sezamová semínka opražíme nasucho na pánvi. Zvolíme raději menší plamen a neustále mícháme, aby se nepřipálila. Vychladlá opražená semínka smícháme s mořskou solí a vložíme do hmoždíře. Drtíme, dokud není většina semínek rozdrcených. Sezamovou sů...

Zavařený česnek

Zavařený česnek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg česneku, 1 l vody, 200 g soli

Česnek rozdělíme na stroužky a pečlivě oloupeme. Připravíme si asi 12 menších skleniček a vypláchneme je vroucí vodou. Do nich potom česnek narovnáme - příliš netlačíme, abychom stroužky nepoškodili. Svaříme vodu se solí a horkým nálevem česnek ...

Bramborový nákyp

Bramborový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vařených brambor, 2 vejce, 2 cibule, 2,5 dcl mléka, 5 lžic másla, špetka soli, 250 ml kysané smetany

Do uvařených a rozmačkaných brambor přidáme ještě za tepla horké mléko, vejce, sůl, 3 lžíce rozpuštěného másla a vše důkladně promícháme. Do máslem vymazané pánve rozetřeme polovinu bramborové kaše, pak dáme vrstvu na másle zpěněné cibule a přikry...

Bramborový tatarský biftek

Bramborový tatarský biftek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2-3 lžíce worcesteru, 2-3 lžíce kečupu, 1 vejce, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 plátky topinek

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout, poté je nastrouháme na jemném struhadle, přidáme najemno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, worcester, kečup, vejce a olej, osolíme a opepříme a důkladně utřeme. Podáváme na topinkách.

Bramborová roláda s houbami

Bramborová roláda s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Bramborového těsta v prášku, 2 lžíce tuku, 1 cibule, 300 g hub, 2 vejce, 1/2 hrnečku strouhanky, 1/2 hrnečku sádla, 1 hrst škvarků

Běžným způsobem připravené těsto na vále rozválíme. Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme očištěné a rozkrájené houby a podusíme. Po změknutí odstavíme, do prochladlého přidáme vejce a zahustíme strouhankou. Rozvrstvíme na bramborové těsto, p...

Ďábelské závitky

Ďábelské závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 treska, 1 lžička polotučné hořčice, 3 lžíce sardelové pasty, špetka pepře, 1 lžíce chilli koření, špetka soli, 1/2 šálku hladké mouky, 1 vejce, 100 ml slunečnicového oleje

Tresku očistíme, rozpůlíme, vykostíme a každou půlku potřeme směsí z hořčice, pepře, chilli koření, sardelové pasty a soli. Stočíme je do závitků a sepneme párátkem. Závitky obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci a pomalu smažíme na rozpáleném olej...

Rybí filé s rajčetem

Rybí filé s rajčetem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rybího filé, 1 cibule, 1 rajče, 2 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře, 200 ml slunečnicového oleje

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, podusíme na mírně rozehřátém oleji, přidáme na kousky nakrájené rajče, osolíme, opepříme a necháme ještě chvíli dusit. V pánvičce na oleji opečeme po obou stranách osolené kousky rybího filé. Potom je přidáme k ...

Kuřecí minutkový guláš

Kuřecí minutkový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsíček, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 2 zelené papriky, 1 lžička hladké mouky, 1 dcl masového vývaru, 5 lžíc kečupu, špetka soli, 1/2 svazku feferonek

Na části oleje podusíme na plátky nakrájený česnek, hrubě nakrájenou cibuli a papriky. Kuřecí maso nakrájíme na tenké hranolky, opečeme na zbylém oleji, zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme trochou vývaru, osolíme a dusíme, až se tuk odděluje od ...

Maso na paprice a cuketách

Maso na paprice a cuketách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 1 šálek slunečnicového oleje, 4 papriky, 1 cuketa, 500 g hovězího mletého masa, 1 konzerva rajčatového protlaku, 2 lžíce kečupu, špetka soli, špetka Vegety, 100 g tvrdého sýra

Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme nudličky paprik, osolené mleté maso a rajský protlak, podlijeme vodou a dusíme. Po 20 minutách přidáme plátky cukety a ještě dusíme asi 10 minut. Ochutíme vegetou, kečupem a promícháme. Na talíři posypem...

Boženka - mleté maso

Boženka - mleté maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího mletého masa, 1 vejce, 3 stroužky česneku, špetka soli, 1 balení zeleninového leča

Maso, vejce, prolisovaný česnek a sůl smícháme dohromady a tvoříme kuličky, velké asi jako ořech, které vložíme do zeleninového leča. Pečeme v předehřáté troubě asi 30-35 minut. Podáváme s brambory.

Karbanátky dušené na smetaně s květákem

Karbanátky dušené na smetaně s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového mletého masa, špetka soli, troška pepře, troška tymiánu, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 šálek slunečnicového oleje, 1/8 l zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 květák, 1 hrneček vody

Mleté maso osolíme a promícháme s kořením, vejci a strouhankou. Z hmoty tvoříme karbanátky,které upečeme na oleji. Uchováme je v teple. Výpek zalijeme vodou, přidáme kysanou smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku a povaříme. Dochutíme a do omáčk...

Kuličky z mletého masa na jehle

Kuličky z mletého masa na jehle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 2 lžíce strouhaného sýra, 250 g najemno rozsekaného celeru, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, špetka soli, troška pepře, 1 stroužek nadrobno nakrájeného česneku, 1 šálek slunečnicového oleje

Maso smícháme se sýrem, celerem, česnekem, vejci a moukou. Ochutíme solí a pepřem, uděláme malé kuličky a usmažíme je na oleji dohněda. Hotové kuličky po třech napíchneme na jehlu a podáváme s rýží a ředkvičkami.

Hovězí na kyselých okurkách

Hovězí na kyselých okurkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 1 cibule, 5 sterilovaných okurek, 1 balení bílého jogurtu, 1 lžíce hladké mouky, 2 dcl červeného vína, 4 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na nudličky cca 2 cm a podusíme na oleji a cibulce. Když je maso téměř měkké, přidáme nadrobno nakrájené okurky a dodusíme doměkka. Zalijeme jogurtem rozkvedlaným s hladkou moukou, povaříme, zalijeme červeným vínem a prohřejeme.

Horalské nudle

Horalské nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 200 g čerstvých hub, 120 g slaniny, 1,5 l mléka, 4 vejce, 1 lžíce tuku, 2 špetky soli, troška pepře

Na drobně nakrájené slanině osmahneme na plátky nakrájené houby, promícháme s uvařenými a okapanými těstovinami, ochutíme kořením, urovnáme do vymaštěného pekáče a zalijeme mlékem rozšlehaným s osolenými vejci. Upečeme ve středně vyhřáté troubě do...

stránka: