Kapustový eintopf
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
852
kalorií
0.0g
cukrů
80.0g
tuků
28.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a cibulku orestujeme, přidáme pokrájené vepřové maso a špek. Necháme změknout. Do hrnce následně přihodíme i připravenou zeleninu. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev očistíme a necháme větší kousky, kapusty opláchenme a zbavíme první poničené vrstvy. Vše vložíme do hrnce a zalijeme 1-2 hrnky vlažné vody. Směs dusíme pod pokličkou do změknutí, poté odklopíme a ještě chvilku vaříme. Velká část vody se odpaří a do zbylého množství vmícháme jíšku, sůl, pepř a máslo. Zamícháme a necháme zhoustnout. Podáváme samotné nebo s pečivem.
Tip k receptu
Kedlubny můžeme nahradit bramborami. Pro obměnu lze ještě přidat bobkový list a nové koření.
Alirtecka10. 01. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.