
Kapustový eintopf
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a cibulku orestujeme, přidáme pokrájené vepřové maso a špek. Necháme změknout. Do hrnce následně přihodíme i připravenou zeleninu. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev očistíme a necháme větší kousky, kapusty opláchenme a zbavíme první poničené vrstvy. Vše vložíme do hrnce a zalijeme 1-2 hrnky vlažné vody. Směs dusíme pod pokličkou do změknutí, poté odklopíme a ještě chvilku vaříme. Velká část vody se odpaří a do zbylého množství vmícháme jíšku, sůl, pepř a máslo. Zamícháme a necháme zhoustnout. Podáváme samotné nebo s pečivem.
Tip k receptu
Kedlubny můžeme nahradit bramborami. Pro obměnu lze ještě přidat bobkový list a nové koření.
Alirtecka10. 01. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 01. 11. 2015, 20:47

palino 15. 10. 2016, 20:20

katka16031 04. 08. 2019, 19:50

hanka 02. 09. 2019, 12:20