Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vepřové maso

Vepřové maso

Přidat na Pinterest

Maso bledě růžové barvy pocházející z prasete domácího. Svalovina je prorostlá tukem a proto má vyšší obsah tuku i energetickou hodnotu, ale hůř se stravuje.

Chuť masa je závislá na věku a způsobu krmení prasata. Čím mladší je prase, tím jsou jemnější a světlejší masová vlákna. Naopak čím je prase starší, maso je hrubší, tužší a zabarvenější do tmavě-červena. V české kuchyni patří společně s hovězím nejčastěji používané maso, ale vepřové je křehčí než hovězí. Prase domácí se porcuje na prasečí hlavu, lalok, hřbetní sádlo, krkovičku, plecko, pečeni, kotlety, panenskou svíčkovou, žebra, bůček, přední kýtu, zadní kýtu, kolínka, nožičky a ocásek.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a ...

Kolínkoto

Kolínkoto

Maso nakrájíme na drobné kousky, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme do sklovita cibuli, pak přidáme mas...

Řízek z bůčku

Řízek z bůčku

Vepřový bůček rozemeleme, a rohlík nakrájíme na kostičky, které namočíme v mléce. Rohlík vyjmeme, vymačkáme...

Křenová omáčka s vepřovým masem

Křenová omáčka s vepřovým masem

Maso mírně osolíme, opečeme zprudka na másle a dáme vařit do horké osolené vody. Když je měkké, vyndáme je...

Segedinský guláš

Segedinský guláš

Na drobno pokrájené maso osolíme, okořeníme, osmahneme na tuku a zpěněné cibulce, podlijeme vývarem a dusím...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Vepřové maso Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře