Vepřové plátky po znojemsku - klasika
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
552
kalorií
1.0g
cukrů
41.0g
tuků
32.0g
bílkovin
Příprava
Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a po jedné straně potřeme hořčicí (může být i dijónská). Na oleji je zprudka po obou stranách opečeme, vytáhneme a na zbylém tuku osmažíme cibuli. Vrátíme maso, podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka (asi 45 minut). Měkké maso vyjmeme, přidáme na drobno nakrájené okurky, vajíčka a párek a prohřejeme. Vrátíme maso, ještě 15 minut provaříme a podáváme s rýží.
Tip k receptu
Pokud se někomu bude zdát omáčka příliš řídká, může ji zahustit buď moukou rozmíchanou ve vodě nebo trochou instantní jíšky. Podáváme s kyselou okurkou nebo třeba s pickles.
Jana Smidži18. 02. 2016
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.