Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 10min
Nutriční hodnoty
552 kalorií 1.0g cukrů 41.0g tuků 32.0g bílkovin

Příprava

Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a po jedné straně potřeme hořčicí (může být i dijónská). Na oleji je zprudka po obou stranách opečeme, vytáhneme a na zbylém tuku osmažíme cibuli. Vrátíme maso, podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka (asi 45 minut). Měkké maso vyjmeme, přidáme na drobno nakrájené okurky, vajíčka a párek a prohřejeme. Vrátíme maso, ještě 15 minut provaříme a podáváme s rýží.

Bulb Tip k receptu

Pokud se někomu bude zdát omáčka příliš řídká, může ji zahustit buď moukou rozmíchanou ve vodě nebo trochou instantní jíšky. Podáváme s kyselou okurkou nebo třeba s pickles.


Přidat na Pinterest
Jana Smidži

18. 02. 2016, Recept navštíven: 1238x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept

18. 02. 2016, 13:48

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskušali sme a chutilo vyborne

19. 02. 2016, 19:29

Přidat komentář
Thumb
Celkem ujde

05. 03. 2016, 15:10

Facebook komentáře