Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

552 kalorií
1.0g cukrů
41.0g tuků
32.0g bílkovin


Příprava

Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a po jedné straně potřeme hořčicí (může být i dijónská). Na oleji je zprudka po obou stranách opečeme, vytáhneme a na zbylém tuku osmažíme cibuli. Vrátíme maso, podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka (asi 45 minut). Měkké maso vyjmeme, přidáme na drobno nakrájené okurky, vajíčka a párek a prohřejeme. Vrátíme maso, ještě 15 minut provaříme a podáváme s rýží.

Tip k receptu

Pokud se někomu bude zdát omáčka příliš řídká, může ji zahustit buď moukou rozmíchanou ve vodě nebo trochou instantní jíšky. Podáváme s kyselou okurkou nebo třeba s pickles.

přidejte na:
Chybí obrázek

18. 02. 2016

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
velmi dobrý recept

18. 02. 2016, 13:48

Chybí obrázek
vyskušali sme a chutilo vyborne

19. 02. 2016, 19:29

Chybí obrázek
super, mám moc ráda, dělávám

29. 01. 2019, 18:07

Chybí obrázek
obľúbený recept

26. 05. 2019, 13:21

Přidat komentář
Chybí obrázek
Celkem ujde

05. 03. 2016, 15:10

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.