Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Dietní párky

Uzenina z mletého masa, původem z Německa. Nejdříve se maso jemně namele a vytvoří se tak kompaktní hmota. Ta je dochucena velkým množstvím soli, dále pak pepřem. Do směsi se přidává mouka a poté je hmota tlačena do střívek, které jsou přetáčeny do dvojic (od toho odvozen český název výrobku). Dále jsou dochuceny sladkou paprikou, muškátovým oříškem a novým kořením. Vyrábí se především z drůbežího masa, barva je světle růžová, aroma je jemnější než u běžným párků. Ke konzumaci jsou vhodné samotné, tepelně upravené (vaříme ve vroucí vodě cca 5 minut) – k zvýraznění chuti můžeme společně s pečivem přidat na talíř i hořčici nebo kečup.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a ...

Cuketa "Bezděk"

Cuketa "Bezděk"

Cukety oloupeme, odstraníme jádra a nastrouháme na hrubém struhadle. Do hrnce nalijeme trochu vody a cuketu...

Palačinky s kapustou a párkem

Palačinky s kapustou a párkem

Kapustu očistíme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím z mléka, vajec a polohrubé mouky vypracujeme těsta, ...

Bramborový kotlík

Bramborový kotlík

Brambory pořádně kartáčkem odrhneme a uvaříme ve slupce doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Poté je olo...

Letní chatařský salát

Letní chatařský salát

Očištěnou zeleninu, oloupaná vejce i párky nakrájíme na plátky, vše vložíme do mísy, osolíme a opepříme. M...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Dietní párky Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře