Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Dim sum knedlíčky aka Pelmeně po asijsku

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 1h 5min
Nutriční hodnoty
2325 kalorií 5.0g cukrů 136.0g tuků 89.0g bílkovin

Příprava

Začneme přípravou těsta - vodu přivedeme k varu, odvážíme si mouku a přidáme do ní trochu soli (lžičku). Horkou vodu postupně vléváme do těsta (samozřejmě předtím chvíli počkáme, abychom si nespálili ruce) a hněteme, pomáháme si vařečkou i rukama a vypracujeme krásné těsto, které se nelepí a je vláčné a pružné. Hotové těsto necháme chvíli ležet v chladu.

Připravíme si masovou směs, vepřové maso nameleme, cibulku a všechny ingredience tohoto typu nasekáme na jemno, vejce rozklepneme do směsi, přidáme sůl, pepř, koriandr i rybí omáčku. Směs promícháme, výsledný produkt se podobá směsi na karbanátky nebo burgery.

Vezmeme si těsto, rozpracujeme ho a vykrajujeme "libovolný tvar" (normální dimsum knedlíčky jsou nahoře otevřené a tvar těsta je takový nějaký osmiúhelník, ale tím jsem se rozhodla úplně netrápit), já vykrajuju kolečka, jelikož výsledné knedlíčky mají tvar pelmeně. Doprostřed kolečka vložíme kuličku masové směsi a kraje spojíme do úhledného půlkruhu.

Poslední fáze - bambusový pařáček :) Dá se koupit za tři stovky v asijských obchodech anebo můžete zkusit klasické napařovací hrnce (s tím zkušenost nemám). Do kastrolu dáme trochu vody tak, aby se nám dno pařáčku vody nedotýkalo a přivedeme k varu. Dno pařáčku vyložíme pečícím papírem (dělám do něj ještě díry vidličkou).
Na papír naskládáme knedlíčky, zavřeme víkem a napařujeme 5 -10 minut.

Podáváme se sweet chilli majonézou, srirachou nebo některou z domácky vyrobených asijských omáček, knedlíčky pokapeme šťávou z limety, zdobíme jarní cibulkou, koriandrem a chilli papričkou.

Dobrou chuť! :)

Bulb Tip k receptu

Knedlíčky můžete místo napařování i smažit na oleji :)


Přidat na Pinterest
Lucie

26. 02. 2019, Recept navštíven: 236x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star Restaurant_star
zajímavý recept

27. 02. 2019, 09:06

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuce jedlo

01. 03. 2019, 10:31

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo niečo vyborné

05. 03. 2019, 19:54

Přidat komentář

Facebook komentáře