Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rybí omáčka

Rybí omáčka

Přidat na Pinterest

Rybí omáčka je jednou ze základních surovin asijské kuchyně. Jedná se o typické ochucovadlo vyráběné z fermetovaných ančoviček případně jiných drobných rybek a darů moře. Ty se suší v dřevěných boxech, nasolí a stlačují. Získaná tekutina se převaří a plní do lahviček o různém objemu. Tento proces je zdlouhavý, fermentace může trvat i 18 měsíců. Koupit si můžete více druhů čínských, thajských nebo vietnamských omáček od různých výrobců. V supermarketech ji najdete obvykle ve speciálních koutcích s exotickými potravinami nebo mezi dochucovadly. Omáčky mají výrazné aroma, ne každému voní a slouží obdobně jako sůl a navíc pokrmu dodá určitou typickou chuť. Použít ji můžete do masových směsí, karbanátek, k rybám a darům moře, k čínským a thajským nudlím, do exotických polévek, do salátových dresinků a dipů i ke smaženým jídlům.

 

Zdroj obrázku: flavorboulevard.com; pwrnewmedia.com

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Rýžové závitky se zeleninou

Rýžové závitky se zeleninou

Rýžové nudle uvaříme podle návodu. Mrkev, zelí a koriandr nasekáme najemno. Smícháme je s rybí omáčkou a ...

Marinovaný kuřecí špíz

Marinovaný kuřecí špíz

Smícháme kůru ze dvou limetek, šťávu ze dvou limetek, utřený česnek, sůl, pepř a dvě lžíce oleje. Přidáme t...

Thajské závitky s papájou a krevetami

Thajské závitky s papájou a krevetami

Nejprve si připravíme omáčku k podávání: smícháme chilli omáčku, rybí a sójovou omáčku, limetkovou šťávu a ...

Sezamový kuřecí salát

Sezamový kuřecí salát

Mrkev a jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Rajčátka rozpůlíme. Koriandr a bobkový list nasekáme. Kuřec...

Čertovská kuřecí křidýlka

Čertovská kuřecí křidýlka

Kuřecí křidýlka omyjeme osušíme a mírně osolíme. Připravíme si marinádu smícháním oleje, tmavé sójové omáčk...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Rybí omáčka Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře