Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Koriandr

Koriandr

Další názvy

Štěničný anýz, kyšnec, cilantro

Použití v kuchyni

Koriandr připomíná svou chutí směs šalvěje a pomerančové kůry. Dobře vyzrálé plody jsou aromatické a mají nasládlou chuť. Přidávají se k zelí a luštěninám. Díky svému aroma je využíván v gruzínské nebo latinskoamerické kuchyni. Lístky koriandru se pak nejvíce používají v thajské, indické ale hlavně v mexické kuchyni. Tam se přidávají do ostrých i jemných omáček i dresingů. V mexických kuchařkách můžeme nať koriandru najít pod názvem cilantro. V mletém stavu se může přidat do perníků a jiného pečiva. Výborně se hodí k rybám, pečenému jehněčímu nebo hovězímu a zvěřině. Využívá se k uzení a dušení (při výrobě uzenin), ale také k nakládání hub, červené řepy nebo okurek. Významnou roli hraje koriandr i v likérnictví.

Rady

Ve středověku byl koriandr považován za afrodiziakum. Jedno až dvě rozdrcená zrna zlepší chuť kávy.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jarní závitky

Jarní závitky

Tenké rýžové nudle ponořte do vroucí vody, nechtě změknout, zceďte. Krevety krátce povařte ve vývaru nebo o...

Guacamole - tradiční mexická salsa

Guacamole - tradiční mexická salsa

Znáte tradiční mexický snack? Guacamole je zdravá, zábavná a výživná salza. Znají ji všichni milovníci kuku...

Tom kha gai

Tom kha gai

Připravíme si větší hrnec, do něj dáme drůběží vývar a 2 hrnky kokosového mléka. Přidáme zázvor, šalotku, c...

Dim sum knedlíčky aka Pelmeně po asijsku

Dim sum knedlíčky aka Pelmeně po asijsku

Začneme přípravou těsta - vodu přivedeme k varu, odvážíme si mouku a přidáme do ní trochu soli (lžičku). Ho...

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na co nejjemněji. Vše orestujeme n...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Koriandr Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře