Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Koriandr

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g červené čočky, 2 ks mrkve, 2 ks brambor, 1 ks cibule, 1 lžíce mletého zázvoru, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce kari koření, 1 lžička kmínu, 7 g soli, 7 g pepře, 1-2 ks chilli papričky, 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce koriandru

Mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na co nejjemněji. Vše orestujeme na oleji, přidáme čočku, zázvor, kari koření a kmín. Zalijeme litrem vody. Přidáme najemno nasekané chilli papričky. Vaříme 10 minut domě...

Cuketovo-kedlubnové komínky

Cuketovo-kedlubnové komínky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 1 ks kedlubnu, 1 ks cukety, 1 balení mozzarelly, 4 lžíce koriandru, 10-30 dcl hovězího vývaru

Roštěnky opečeme 3-4 minuty z každé strany na oleji. Osolíme a opepříme. Kedlubnu a cuketu osolíme a nakrájíme na plátky. Mozzarellu také nakrájíme na plátky. Olej z pánve přelijeme do pekáčku a na spodek dáme dva plátky roštěné. Na každý pl...

Tortilly s mletým masem a pečenými paprikami

Tortilly s mletým masem a pečenými paprikami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího mletého masa, 7 g chilli koření, 7 g soli, 4 ks papriky (kapie), 2 ks tortill, 4 lžíce koriandru, 200 g cheddaru, 1 ks limety

Mleté maso smícháme se dvěma lžícemi vody, chilli koření a solí. Vytvarujeme podlouhlé šišky, které zplácneme a opečeme na grilovací pánvi z obou stran. Papriky také opečeme na pánvi, až budou mít na kůži černé puchýřky. Pak je necháme zapařit v...

Rýžové závitky se zeleninou

Rýžové závitky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks rýžového papíru, 4 ks mrkve, 1 ks čínského zelí, 100 g rýžových nudlí, 100 ml rybí omáčky, 100 ml sójové omáčky, 50 ml slunečnicového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce koriandru

Rýžové nudle uvaříme podle návodu. Mrkev, zelí a koriandr nasekáme najemno. Smícháme je s rybí omáčkou a nudlemi. Rýžovou placku namočíme v teplé vodě, a když je vláčné přeneseme ji na utěrku. Doprostřed dáme zeleninovou směs a zarolujeme podl...

Grilované kotlety s omáčkou z lesních plodů

Grilované kotlety s omáčkou z lesních plodů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 4 stroužky česneku, 2 ks jarní cibulky, 1 ks chilli papričky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce včelího medu, 1 lžíce zázvoru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce koriandru, 2 lžíce petrželové natě, 200 g lesního ovoce

Vepřové kotlety osolíme, opepříme a grilujeme 8 minut z každé strany. Na másle osmažíme nadrobno nasekanou jarní cibulku a utřený česnek. Přidáme lesní ovoce, med i zázvor. Nakonec přidáme i rajčatový protlak, nasekanou chilli papričku a bylinky...

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 100 g mořské soli, 1 lžička lněného semínka, 1 lžíce rozmarýnu, 1 lžička šalvěje, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžíce chilli koření, 1 lžíce hořčičného semínka, 2 lžíce koriandru, 1 lžíce barevného pepře

Maso nakrájíme na větší plátky a vetřeme do něj ostatní ingredience. Uzavřeme do sklenice a necháme 5 dní v lednici. Před tepelnou úpravou omyjeme a osušíme. Toto maso je vhodné ke grilování či uzení.

Domácí grilovací koření

Domácí grilovací koření

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžičkymleté papriky, 1 lžička chilli koření, 1 lžička třtinového cukru, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička koriandru, 1 lžička kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Římský kmín rozdrtíme v hmoždíři spolu s chilli vločkami. Pokud máme celý kmín a celý pepř, tak je do hmoždíře přihodíme také. Poté přimícháme ostatní suroviny a máme hotovo.

Flank steak kávový s rajčatovou salsou

Flank steak kávový s rajčatovou salsou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks telecího steaku, 4 ks rajčat, 1 ks červené cibule, 1 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 1 ks piri piri papričky, 1 ks limety, 7 g soli, 7 g pepře, 3 lžíce koriandru, 1 lžíce olivového oleje

Flank steak osolíme, opepříme a okořeníme kávovým kořením. Grilujeme 5 minut z každé strany. Před krájením necháme ještě 15 minut odležet – je dobré steak zabalit do alobalu a nechat na okraji grilu. Rajčata, cibuli, šalotku, česnek, koriandr a p...

Kořeněná quinoa

Kořeněná quinoa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 1 ks červené cibule, 1 lžíce koření pěti vůní, 100 g quinoi, 600 ml drůbežího vývaru, 100 g sušených meruněk, 125 g čočky, 1 lžíce olivového oleje, 1 svazek jarní cibulky, 4 lžíce koriandru

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Meruňky nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Koriandr a cibulku nasekáme najemno. Kuřecí kousky okořeníme kajunským kořením a pečeme 20 minut na 200 °C. Mezitím uvaříme quinou ve vývaru – vaříme ...

Jogurtové brambory

Jogurtové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 250 g bílého jogurtu, 1 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky zázvoru, 1 lžička koriandru, 1 lžička kmínu, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1,5 lžíce hladké mouky

Brambory rozčtvrtíme. Povaříme je 4 minuty, poté slijeme a necháme vychladit. Smícháme strouhaný zázvor, papriku, jogurt, utřený česnek, olivový olej, mouku, koriandr a kmín. Pořádně promícháme. Vmícháme brambory a necháme 30 minut stát. Poté ...

Vietnamské krevetové závitky

Vietnamské krevetové závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g rýžových nudlí, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce hoisin omáčky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce sezamu, 8 listů máty peprné, 8 listů koriandru, 1/2 hrsti bambusových výhonků, 1/2 hrsti mungo výhonků, 12 ks krevet, 4 ks rýžového papíru, 4 listy ledového salátu

Krevetky krátce opečeme na oleji. Nudle spaříme horkou vodou – necháme chvíli odstát a až jsou nudle měkké, tak vodu slijeme a propláchneme ve studené vodě. Rýžový papír namočíme v horké vodě, položíme na čistou utěrku a dáme na něj 3 krevetky...

Skořicový losos s kuskusem a harrisou

Skořicový losos s kuskusem a harrisou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kuskusu, 200 g zeleninového vývaru, 170 g řeckého jogurtu, 7 g pepře, 1 lžička soli, 2 lžíce rozinek, 1 lžíce včelího medu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce harissy, 4 lžíce koriandru, 1 lžička skořice, 2 plátky lososa

Kuskus smícháme s většinou koriandru, skořicí, solí a pepřem, a zalijeme to horkým vývarem. Necháme 5 minut přikryté bobtnat. Smícháme špetku skořice, med a olej. Touto směsí potřeme filety z lososa, osolíme a opepříme. Opékáme 8 minut pod grile...

Rajčatovo-melounový salát

Rajčatovo-melounový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks žlutého melounu, 1/4 ks okurky, 3 ks rajčat, 1 lžíce olivového oleje, 1/2 svazku máty peprné, 6 lžíc koriandru

Meloun, okurku a rajčata nakrájíme na stejně velké kousky a smícháme je s najemno nasekanými bylinkami. Přelijeme to olivovým olejem a promícháme. Podáváme vychlazené, přidat můžeme utřený stroužek česneku.

Frittata s mořským vlkem

Frittata s mořským vlkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks mořského ďasu, 4 ks jarní cibulky, 8 ks vejce, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce koriandru, 2 lžíce petrželové natě, 1 lžíce kmínu, 100 g hrášku, 30 g parmezánu, 7 g soli, 7 g pepře

Filety z mořského vlka nakrájíme na menší kusy, osolíme a opepříme. Do pánve dáme olej a rozpálíme ho. Přidáme vejce, jarní cibulku, mořského vlka, hrášek a necháme zatuhnout. Poté posypeme koriandrem, parmezánem, petrželkou a kmínem. Dáme pod...

Jarní platýs s bylinkami

Jarní platýs s bylinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks platýsu, 1 ks limety, 4 kousky česneku, 4 lžíce koriandru, 4 lžíce petrželové natě, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Platýse nařízneme na kůži. Osolíme a opepříme ho. Z utřeného česneku, poloviny oleje, šťávy z poloviny limetky, koriandru a petrželky připravíme pastu, kterou potřeme rybu zvenku i zevnitř i do naříznutých částí. Pečeme 10 minut na 180 °C. P...

Sečuánské krevety

Sečuánské krevety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 lžíce ořechového oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce koriandru, 3 lžičky chilli omáčky, 2 lžičky aceta balsamica, 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžičky sezamového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 troška zázvoru, 2 stroužky česneku, 2 ks jarní cibulky, 450 g krevet

Rozpálíme wok a dáme do něj ořechový olej. Až je velmi horký, přidáme zázvor, utřený česnek a nasekané jarní cibulky. Po 20 sekundách přidáme oloupané krevety. Za jednu minutu přidáme všechny ostatní ingredience a za 3 minuty už máme hotovo. P...

Mexické rybí tacos

Mexické rybí tacos

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sardinek, 300 g červené cibule, 200 ml aceta balsamica, 1 lžíce kořenící směsi na čínu, 2-3 lžíce včelího medu, 1 lžíce koriandru, 1 lžíce oregana, 1 ks limety, 12 ks tortill, 1 ks avokáda, 2 stroužky česneku, 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce chilli omáčky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Nejprve si připravíme marinovanou cibuli. Cibuli nakrájíme na proužky a posypeme solí. Počkáme pár minut až pustí šťávu, poté ji slijeme a cibuli propláchneme. Cibuli smícháme s medem, octem nasekaným koriandrem a oreganem a utřeným česnekem. Os...

Mrkvovo kmínový salát

Mrkvovo kmínový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky kmínu, 1 ks citrónu, 3 ks šalotky, 5 ks mrkve, 1 troška zázvoru, 5 lžíc olivového oleje, 4 lžíce koriandru, 1 hrst máty peprné

Kmín opražíme nasucho v pánvi. Odstavíme a přidáme k němu kůru a šťávu z citrónu. Přidáme strouhaný zázvor, olivový olej a najemno nakrájené šalotky. Mrkve oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme je ke všemu spolu s nasekaným koriandrem a mátou...

Salát z grilované kachny s ananasem

Salát z grilované kachny s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kachních prs, 2 ks chilli papričky, 1 stroužek česneku, 2 ks limety, 1 ks ananasu, 2 ks šalotky, 1 troška zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce koriandru, 1 lžička včelího medu, 3 hrsti fazolek (zelené fazolové lusky), 1 hrst máty peprné

Pokud máme kachní prsa s kůží, kůži odřízeneme. Chilli papričku nakrájíme najemno a zázvor nastrouháme. Česnek utřeme. Limetky vymačkáme. Ananas nakrájíme na kostičky, šalotky na kroužky. Kachní prsa nakrájíme na plátky tlusté 1 cm. Poté dáme do...

Pizza s krevetami

Pizza s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml olivového oleje, 6 stroužků česneku, 4 lžíce koriandru, 1 ks citrónu, 400 g krevet, 200 ml bílého vína, 2 balení těsta na pizzu, 100 g parmezánu, 1 lžička soli, 7 g pepře, 1-2 ks chilli papričky

Z těsta na pizzu si připravíme korpusy na čtyři menší pizzy. Na oleji osmažíme nasekaný česnek, listy koriandru, citrónovou kůru a po chvíli přidáme i krevety. Zalijeme vínem a zredukujeme, osolíme, opepříme. Poté směs přecedíme - šťávou potře...

Salát s mangem a papájou

Salát s mangem a papájou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks krevet, 1 stroužek česneku, 1 ks limety, 1/2 ks papáje, 1/2 ks manga, 1 ks mrkve, 1/2 ks grapefruitu, 1 ks červené cibule, 1/2 ks chilli papričky, 2 lžičky koriandru, 7 g soli, 7 g pepře, 4 lžičky olivového oleje, 1/2 hrsti řeřichy, 1/2 lžičky třtinového cukru, 1 troška zázvoru

Papáju a mango nakrájíme na kostičky, mrkev a cibuli na tenká kolečka. Grapefruit oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme šťávu z poloviny limetky a dvě lžičky oleje. Přidáme 50 ml vody a trochu cukru. Nastrouháme zázvor a přidáme ho do zálivky...

Kuskusové karbanátky

Kuskusové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek kuskusu, 1 hrnek zeleninového vývaru, 4 lžíce petrželové natě, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/3 lžička koriandr, 1/3 lžička kurkuma, 1/3 lžička kmín římský, 1 ks mrkve, 1 ks cibule, 50 ml slunečnicového oleje

Kuskus zalijeme horkým vývarem, přidáme všechno koření, přikryjeme a necháme 10 minut bobtnat. Mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme najemno, petrželku nasekáme. Vše přimícháme ke kuskusu. Přidáme vejce, sůl a pepř. Smažíme na oleji do...

Karotka s koriandrem

Karotka s koriandrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mrkve, 3 lžíce olivového oleje, 1 kořen koriandru, 1/2 ks citrónu

Karotky nakrájíme diagonálně na 2 cm dlouhé kousky. Povaříme je 5 minut, poté osušíme. Smícháme olivový olej, nasekaný koriandr a šťávu z citrónu a zastříkneme tím karotky. Osolíme, opepříme.

Zeleninové závitky v řase Nori

Zeleninové závitky v řase Nori

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks avokáda, 1 lžíce citrónové šťávy, 1/2 ks okurky, 1/2 lžičky včelího medu, 1 hrst řeřichy, 1 lžička plnotučné hořčice, troška koriandru, 1 lžíce sójové omáčky, 4 ks řasy Nori

Z medu, koriandru, sójové omáčky a nasekaného koriandru si připravíme omáčku k podávání. Avokádo nakrájíme na tenké proužky a zakápneme citrónovou šťávou. Necháme chvíli stát. Mezitím si nakrájíme okurku na tenké nudličky. Na řasu Nori dáme ...

Kuřecí a květákový pilaf

Kuřecí a květákový pilaf

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 1 ks citrónu, 1 balení koriandru, 1 lžíce kari koření, 2 lžíce olivového oleje, 500 ml drůbežího vývaru, 200 g rýže basmati, 200 g květáku, 200 g fazolků (zelené fazolové lusky)

Kuřecí prsa opečeme na olivovém oleji – nejprve kůží dolů. Poté kuře vyjmeme a do výpeku dáme kari koření a rýži a minutu mícháme. Poté zalijeme vývarem. Přidáme květák, fazolky, plátky citrónu a kuře. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu ...

stránka: