Tom kha gai

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
25min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

1632 kalorií
0.0g cukrů
97.0g tuků
143.0g bílkovin


Příprava

Připravíme si větší hrnec, do něj dáme drůběží vývar a 2 hrnky kokosového mléka. Přidáme zázvor, šalotku, cibuli, citrónovou trávu, koriandr a pokud máme k dispozici i kafrové listy :) Přivedeme k varu a necháme jemně pobublávat, stejně jako když táhneme vývar - 15 minut. Následně přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a lilek, přepůlená rajčata, chilli a cukr. Vaříme dalších 10 minut, dokud není maso měkké. Na konci vaření dochucujeme limetovou šťávou a rybí omáčkou, výsledná chuť by měla být svěží, plná, napřed kyselá, sladká a v závěru slaná.

Sevírujte s plátky limety, chilli a koriandrem :)

Tip k receptu

Originální varianta chutná samozřejmě lépe, ale vystačím si i s odlehčenou verzí bez rybí omáčky (protože ji nemůžu) kdy použiju jen jednu limetu a trochu soli - chuťově je to stále velká hitparáda :)

přidejte na:
Lucie

10. 03. 2019

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
zaujímavý recept

10. 03. 2019, 20:28

Chybí obrázek
veľmi dobré

12. 03. 2019, 19:29

Chybí obrázek
vyskúšam

14. 03. 2019, 15:12

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.