Tom kha gai
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Připravíme si větší hrnec, do něj dáme drůběží vývar a 2 hrnky kokosového mléka. Přidáme zázvor, šalotku, cibuli, citrónovou trávu, koriandr a pokud máme k dispozici i kafrové listy :) Přivedeme k varu a necháme jemně pobublávat, stejně jako když táhneme vývar - 15 minut. Následně přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a lilek, přepůlená rajčata, chilli a cukr. Vaříme dalších 10 minut, dokud není maso měkké. Na konci vaření dochucujeme limetovou šťávou a rybí omáčkou, výsledná chuť by měla být svěží, plná, napřed kyselá, sladká a v závěru slaná.
Sevírujte s plátky limety, chilli a koriandrem :)
Tip k receptu
Originální varianta chutná samozřejmě lépe, ale vystačím si i s odlehčenou verzí bez rybí omáčky (protože ji nemůžu) kdy použiju jen jednu limetu a trochu soli - chuťově je to stále velká hitparáda :)
Lucie10. 03. 2019