Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tom kha gai

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 40min
Nutriční hodnoty
1632 kalorií 0.0g cukrů 97.0g tuků 143.0g bílkovin

Příprava

Připravíme si větší hrnec, do něj dáme drůběží vývar a 2 hrnky kokosového mléka. Přidáme zázvor, šalotku, cibuli, citrónovou trávu, koriandr a pokud máme k dispozici i kafrové listy :) Přivedeme k varu a necháme jemně pobublávat, stejně jako když táhneme vývar - 15 minut. Následně přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a lilek, přepůlená rajčata, chilli a cukr. Vaříme dalších 10 minut, dokud není maso měkké. Na konci vaření dochucujeme limetovou šťávou a rybí omáčkou, výsledná chuť by měla být svěží, plná, napřed kyselá, sladká a v závěru slaná.

Sevírujte s plátky limety, chilli a koriandrem :)

Bulb Tip k receptu

Originální varianta chutná samozřejmě lépe, ale vystačím si i s odlehčenou verzí bez rybí omáčky (protože ji nemůžu) kdy použiju jen jednu limetu a trochu soli - chuťově je to stále velká hitparáda :)


Přidat na Pinterest
Lucie

10. 03. 2019, Recept navštíven: 262x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímavý recept

10. 03. 2019, 20:28

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
veľmi dobré

12. 03. 2019, 19:29

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

14. 03. 2019, 15:12

Přidat komentář

Facebook komentáře