Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Thajská

Čertovská kuřecí křidýlka

Čertovská kuřecí křidýlka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí křídla, sůl, 2 lžíce oleje, 1 lžíce tmavé sójové omáčky, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce rybí omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 lžíce medu, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžička Sambal oelek, 1 lžička citronové šťávy, 2 stroužky česneku, pepř

Kuřecí křidýlka omyjeme osušíme a mírně osolíme. Připravíme si marinádu smícháním oleje, tmavé sójové omáčky, worcesterové omáčky, rybí omáčky, ústřicové omáčky, medu, sladké chilli omáčky, sambal oelek, citrónové šťávy, česneku a pepře. Křidýlka ...

TOM YUM polévka

TOM YUM polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml kokosového mléka, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce TOM YUM pasty, hrnek kuřecího vývaru, 4 lodyhy nakrájené citronové trávy, 250 g vyloupaných krevet, 4-6 nadrobno nakrájených chilli papriček, 6 cherry rajčátek, hrnek nakrájených čínských hub, 2 lžíce rybí omáčky, 3 lžíce citronové šťávy, 1/2 šálku bazalky, 1 lžička třtinového cukru

Ve woku rozpálíme olej a TOM YUM pastu. Asi minutku smažíme na mírném ohni. Přidáme vývar s kokosovým mlékem, promícháme než se spojí a asi 2 minuty vaříme. Dále přidáme houby, krevety a citronovou trávu a zmírníme plamen. Dusíme asi 2 minuty. Dál...

Krevetová polévka s kokosovým mlékem a citrónovou trávou a limetkovými listy

Krevetová polévka s kokosovým mlékem a citrónovou trávou a limetkovými listy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krevety, 1 dcl rybího vývaru, 15 g čínského zelí, 25 g mrkve, 25 g cibule, 1 g koriandru, 5 g citronové trávy, 1 g chilli, 2 g žampionů, 2 g zázvoru, 2 g česneku, troška kokosového mléka, 4 limetkové listy, 4 listy pok choi

Zázvor, česnek, mrkev a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na olivovém oleji orestujeme nejdříve mrkev, poté zázvor, česnek a nakonec cibuli. Po minutě restovaní přidáme krevetový vývar, kokosové mléko, citrónovou trávu, limetové listy a koriandr. ...

 Thajské kari s cuketou

Thajské kari s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g cukety, 1 cibule, 4 lžička kari pasty, 4 dcl kokosového mléka, 1,5 dcl rostlinného oleje, 1 lžíce bramborového škrobu, 4 lžíce rybí omáčky, 20 listů koriandru, 1 paprika (kapie), dle chuti špetka sůl, 2 dcl vody

Cuketu nakrájíme na kostky asi 2x2 cm, osolíme a opepříme – necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme kari pastu a chvíli opékáme. Přidáme cuketu a vše ještě chvilku opékáme. Podlijeme vodou (vývarem) a necháme ...

Pikantní krevety

Pikantní krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krevet, 100 g másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 limeta, 2 lžíce medu, 2 špetky chilli koření, 4 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, špetka mletého zázvoru, špetka citronové kůry

Rozpustíme máslo, smícháme s olivovým olejem, šťávou z limetky, medem, chilli, prolisovaným česnekem, solí, pepřem, zázvorem a citronovou kůrou. Do této marinády dáme krevety a necháme cca 2 hodiny odležet. Nakonec zprudka opečeme na pánvi.

Thajské krevety s mangem

Thajské krevety s mangem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 velkých, oloupaných a vařených krevet, 1 lžička mletého zázvoru, 1 stroužek nasekaného česneku, 1 nasekaná chilli paprička, 1 lžička cukru, 1 lžička rybí omáčky, limetová šťáva, 1 mango, koriandr

Smíchejte 20 velkých oloupaných a uvařených krevet s lžičkou strouhaného zázvoru, stroužkem drceného česneku, nakrájenou červenou chilli, lžičkou cukru, lžičkou rybí omáčky a se šťávou z jedné limetky. Nechejte v lednici po dobu 30 minut marinova...

Thajská dýňová polévka

Thajská dýňová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg dýně (očištěné), 2 lžíce červené kari pasty, 1/4 l kokosového mléka, hrst listů koriandru

Rozehřejte kastrol na střední teplotu. Přidejte dýni nakrájenou na kostky asi 1,5 x 1,5 cm a curry pastu. Opékejte dýni a pastu za stálého míchání asi 2 - 3 minuty. Jakmile se směs začne přichytávat na dno kastrolu přidáme kokosové mléko. Povaříme...

Thajská čočková polévka

Thajská čočková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 3 hrsti čočky (předem uvařené, případně sterilované), 1 čerstvý zázvor o velikosti celého vlašského ořechu, 1 kořen mrkve, 2-3 brambory, 125 g másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 1-2 jarní cibulky, 3 listy citronové trávy, 1 lžička třtinového cukru, 1,5 l zeleninového vývaru, 1-2 lžičky soli, 0,5 lžičky kari koření

Cibulku nakrájíme na drobné kousky, česnek, zázvor a mrkev na jemné krátké nudličky. Brambory nakrájíme na drobné kostičky. Citronovou trávu překrojíme na 3 kousky. Chili papričku (i se semínky, kdo rád pikantnější chutě) nakrájíme rovněž na drobn...

Polévka z Halibuta

Polévka z Halibuta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g halibuta, 150 g hovězího masa ( pokrájeného na nudličky), 4 lžíce sojové omáčky, 4 šalotky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce opražených sezamovych semínek, sůl a pepř podle chuti, 50 ml olivového oleje, 1500 ml vody, 150-200 g tuřínu (nakrájeného na nudličky), 1/2 lžičky mletého zázvoru, 500 g sterilizovaných zelených fazolových lusků

Halibuta pokrájame na kocky a odložíme. Hovädzie mäso pokrájané na rezančeky, 2 lyžice sójovej omáčky, nadrobno pokrájané šalotky a cesnak rozotretý so soľou, sezam a mleté čierne korenie dáme do kastróla na olej a opekáme, kým mäso nezhnedne. Zal...

Thajská kuřecí prsa

Thajská kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, trochu Solamylu, několik lžic rostlinného oleje, špetka kari koření, špetka soli, pár kapek sojové omáčky, pár kapek worcesterské (Worcesterová) omáčky, 200 ml kokosového mléka, 1 mrkev, 1 avokádo, 1 jablko, špetka kurkumy, špetka mletého zázvoru

Maso nakrájíme na nudličky a promícháme je se solamylem. Opražíme na rozpáleném oleji, pak přidáme nudličky mrkve, drobné kostičky avokáda a jablka. Osolíme, přidáme lžičku kari, špetku kurkumy, zázvoru, sójové omáčky, worcesterské omáčky a zalije...

Barmské brambory

Barmské brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 4 větší mrkve, 3 stroužky česneku, 1 balení smetany ke šlehání, kousek másla

Do připraveného hrnce si napustíme vodu a osolíme ji. Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce s vodou a solí vařit přibližně na 30-40 minut. Brambory můžeme klidně i rozvařit. Mrkev oloupeme, nastrouháme najemno a dáme vařit ...

Thajská polévka

Thajská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml kokosového mléka, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 kostka drůbežího bujónu, 2 ks kuřecích prsou, kus zázvoru, 2 lžičky třtinového cukru, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžíce limetové šťávy, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička červené kari pasty, 200 g rýžových nudlí, 1 balení mražené zeleninové směsi (nejlépe thajské či asijské)

Do litru vařící vody vhodíme bujón a necháme ho rozpustit, poté přidáme celá kuřecí prsa a oloupaný zázvor a vaříme asi 10 minut. Mezitím si do misky dáme rýžové nudle, zalijeme je vroucí vodou a přiklopíme talířem. Vyndáme kuřecí prsa, nakrájíme ...

Thajské nudle

Thajské nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g thajských nudlí, 1 kostka zeleninového bujónu, 200 g žampionů, 100 g mrkve, 100 g jarní cibulky, 2 lžičky tmavé sojové omáčky, 1 stroužek česneku, 1 špetka chilli, špetka soli, špetka pepře, snítka čerstvého koriandru, 2 lžíce oleje

Nudle zalijeme v hrnci horkou vodou z konvice, přidáme kostku zeleninového bujonu a uvaříme doměkka. Žampióny očistíme a nakrájíme na čtvrtinky, mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku opláchneme a nasekáme na kolečka. V hluboké pánv...

Multivitaminová bomba

Multivitaminová bomba

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 1 mango, 1 pomeranč, 200 g čerstvých jahod, 5 dcl pomerančového džusu, 1 dcl light jahodového sirupu, led

Část ovoce si odložíme stranou na zdobení a na dno sklenic, zbytek ovoce rozmixujeme s pomerančovým džusem a ledovou tříští. Můžeme použít jen kostky ledu, Ty pak dáme na dno sklenic, přidáme trochu nakrájených jahod a zalijeme jahodovým sirupem. ...

Kokosová bomba

Kokosová bomba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kokosový ořech, 50 ml vodky, 50 ml smetany, 1 lžíce citrónové šťávy

Všechny ingredience by měly být vychlazené. Kokosový ořech oloupeme, odřízneme vršek a slijeme kokosové mléko. Mléko důkladně promícháme se smetanou, vodkou, citrónovou šťávou a nalijeme zpět do kokosového ořechu. Podáváme s brčkem a lžící.

Kuřecí po thajsku se špenátem

Kuřecí po thajsku se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 50 g kari pasty (červené či žluté), 200 ml kokosového mléka, 2 lžíce omáčky Thai Pride, 1 červená paprika, hrst bambusových výhonků, hrst čerstvého listového špenátu, 1 lžíce olivového oleje

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi si rozpálíme olej, dáme na něj kari pastu a za stálého míchání ji 1-2 minuty restujeme, dokud neucítíme její charakteristickou vůni. Vlijeme kokosové mléko, Thai Pride omáčku a krátce ...