Thajská dýňová polévka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Rozehřejte kastrol na střední teplotu. Přidejte dýni nakrájenou na kostky asi 1,5 x 1,5 cm a curry pastu. Opékejte dýni a pastu za stálého míchání asi 2 - 3 minuty. Jakmile se směs začne přichytávat na dno kastrolu přidáme kokosové mléko. Povaříme 1 - 2 minuty za stálého míchání. Přidáme asi půl litru studené vody a polévku přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu vaříme asi 1/2 hodiny za občasného promíchání. Když dýně změkne polévku ochutnáme a dle potřeby či chuti osolíme a opepříme. Můžeme podávat a nebo můžeme polévku umixovat dohladka. Na talíři nebo na misce polévku ozdobíme nahrubo nasekanou natí koriandru.
hOJSADLO19. 11. 2012
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 30. 09. 2015, 19:14

hanka 30. 12. 2015, 14:25

palino 04. 01. 2016, 12:39

dušanka 18. 04. 2016, 10:36

Pajunc 26. 10. 2016, 08:40

Tomáš Pavelka 13. 05. 2019, 11:05

Svetlana 25. 11. 2019, 19:28