Thajská dýňová polévka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
884
kalorií
0.0g
cukrů
47.0g
tuků
5.0g
bílkovin
Příprava
Rozehřejte kastrol na střední teplotu. Přidejte dýni nakrájenou na kostky asi 1,5 x 1,5 cm a curry pastu. Opékejte dýni a pastu za stálého míchání asi 2 - 3 minuty. Jakmile se směs začne přichytávat na dno kastrolu přidáme kokosové mléko. Povaříme 1 - 2 minuty za stálého míchání. Přidáme asi půl litru studené vody a polévku přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu vaříme asi 1/2 hodiny za občasného promíchání. Když dýně změkne polévku ochutnáme a dle potřeby či chuti osolíme a opepříme. Můžeme podávat a nebo můžeme polévku umixovat dohladka. Na talíři nebo na misce polévku ozdobíme nahrubo nasekanou natí koriandru.
hOJSADLO19. 11. 2012
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.