Dýňová polévka s krutony
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
432
kalorií
0.0g
cukrů
14.0g
tuků
10.0g
bílkovin
Příprava
Dýni omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme vnitřek s jádry. Nakrájíme ji na kostky i se slupkou (mohou být klidně větší). V hrnci si rozpustíme máslo a orestujeme do sklovita cibuli nakrájenou nadrobno. Pak přidáme dýni a zalijeme vodou (asi 1,5 litru). Osolíme, opepříme a přidáme kostku slepičího bujónu.
Vaříme do změknutí dýně a pak do polévky nastrouháme trochu muškátového oříšku (ne moc). Obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme smetanou. Podáváme s krutony z pečiva.
Krutony: rohlíky nebo veku nakrájíme na kostičky a na másle osmažíme do zlatova.
Jana Smidži01. 09. 2015
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Mohlo by vás zajímat
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: koření 5 vůní
Pajunc 29. 09. 2016, 13:09
© 2024, Railsformers s.r.o.