Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rohlík

Rohlík

Přidat na Pinterest

Druh jemného pečiva, u nás se těší velké oblibě. Je vyroben z tukového těsta, které se peče při teplotách 175 až 200 °C. Těsto je vyrobeno z pšeničné mouky, vody, droždí, soli, cukru nebo sladového výtažku, mléka a margarínu. Pokud je do receptury přidaná mouka celozrnná pak jde o celozrnný rohlík. Rohlíky lze také sypat kmínem, solí nebo například sezamovým semínkem. Rohlíky se přidávají do nádivek nebo do knedlíků.

 

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Velikonoční nádivka se sušenými rajčaty

Velikonoční nádivka se sušenými rajčaty

Den staré rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout. Pak rozmačkáme rukama a přidá...

Kuře plněné ořechovou nádivkou s jablky

Kuře plněné ořechovou nádivkou s jablky

Připravíme si nádivku: rohlíky a jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo. Rohlíky namočíme v mléce, ne...

Sýrové rolky s křenem a hroznovým vínem

Sýrové rolky s křenem a hroznovým vínem

Do lučiny (lepší je domácí výroba) zamícháme křen a trochu osolíme. Pokud je příliš hustá, zředíme kapkou m...

Pudinková žemlovka

Pudinková žemlovka

Rohlíky nakrájíme na kolečka a pokapeme mlékem. Nenamáčíme. Dle návodu si v 1 litru mléka uvaříme 2 pudinky...

Mléčné knedlíky

Mléčné knedlíky

Rohlíky nakrájíme na kostičky a smícháme je v míse se solí, moukou a žloutky. Poté vlijeme mléko a vypracuj...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Rohlík Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře