Pudinková žemlovka
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
1480
kalorií
0.0g
cukrů
46.0g
tuků
59.0g
bílkovin
Příprava
Rohlíky nakrájíme na kolečka a pokapeme mlékem. Nenamáčíme. Dle návodu si v 1 litru mléka uvaříme 2 pudinky a necháme vychladnout. Jablka a hrušky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem.
Na dno formy rozložíme kolečka rohlíků, na to polovinu jablek a hrušek, posypeme skořicovým cukrem, zakapeme rumem a rozetřeme polovinu vychladlého pudinku. Postup opakujeme a nakonec položíme poslední vrstvu rohlíků, kterou potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 20 minut zapéct.
Tip k receptu
Tato žemlovka se hodí i jako moučník.
Jana Smidži06. 10. 2015
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.