Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Skořicový cukr

Skořicový cukr

Přidat na Pinterest
Jedná se o směs skořice (kůra skořicovníku cejlonského, původem z Cejlonu, ale vyskytuje se také v Brazílii a na Jávě. Celá skořicová kůra vytváří tmavě hnědé svitky, které jsou charakteristické svou pronikavou vůní, kterou si nelze splést s jiným kořením. Ačkoliv krásně voní, po ochutnání např. mleté skořice, bychom měli v ústech spíše nahořklou chuť) a cukru moučka (v ČR se vyrábí z cukrové řepy. Ta se nejdříve čistí, poté se krájí na malé hranolky, ze kterých se v pozdějších procesech získává sladká šťáva různých konzistencí. Ta prochází složitou úpravou, kdy se oddělují nepotřebné látky, které by bránily v krystalizaci. Získává se cukr o různé velikosti krystalů. Následným rozemletím krystalů cukru vznikne cukr moučka.). Skořicový cukr je i běžně k dostání v našich obchodech, využijeme jako posyp tradičních sladkých pokrmů jako jsou sladké nudle, krupicová kaše apod.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Grilovaný banana split

Grilovaný banana split

Banán podélně rozkrojíme i se slupkou. Pečeme ho na grilu nejprve minutu slupkou dolů, poté otočíme, a gril...

Jablečný nákyp

Jablečný nákyp

Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Přisypeme krystalový cukr, skořicový cukr, přidáme vej...

Pudinková žemlovka

Pudinková žemlovka

Rohlíky nakrájíme na kolečka a pokapeme mlékem. Nenamáčíme. Dle návodu si v 1 litru mléka uvaříme 2 pudinky...

Skořicové placičky ze škvarků

Skořicové placičky ze škvarků

Umleté škvarky smícháme s moukou, ochutíme solí, cukrem, kořením a nastrouhanou citrónovou kůrou. Do směsi ...

Žemlovka

Žemlovka

Rohlíky z minulého dne nakrájíme na slabé plátky a navlhčíme ve směsi našlehaných vajec a mléka. Omytá jabl...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Skořicový cukr Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Zajímavé informace. Skořici máme rádi - kromě krupicové kaše používáme na posypání pěny z našlehaného mléka na kávě Latté. Kupujeme za pár korunek v Albertu, a doma zkrátka nesmí chybět :-)

Jana 19. 06. 2015, 22:30

Facebook komentáře