Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Skořicový cukr

Grilovaný banana split

Grilovaný banana split

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks banánu, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička skořicového cukru, 4 lžíce zmrzliny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce máty peprné

Banán podélně rozkrojíme i se slupkou. Pečeme ho na grilu nejprve minutu slupkou dolů, poté otočíme, a grilujeme další minutu. Podáváme posypané skořicovým cukrem, s kopečkem zmrzliny a ušlehanou smetanou. Ozdobíme mátou nebo meduňkou.

Jablečný nákyp

Jablečný nákyp

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších jablek, 4 dkg krystalového cukru, 1 sáček skořicového cukru, 2 vejce, 3 lžíce strouhanky, 6 lžic šlehačky (neušlehané), 1 lžíce másla (na vymazání), cukr moučka

Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Přisypeme krystalový cukr, skořicový cukr, přidáme vejce, strouhanku, šlehačku a všechno dobře promícháme. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Směs do něj vlijeme, uhladíme a upečeme...

Pudinková žemlovka

Pudinková žemlovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 rohlíků, 2 větší jablka, 2 větší hrušky, 1,1 l mléka, 2 pudinky dle chuti, 1 skořicový cukr, 1 lžička másla, 1 vejce, rum, strouhaný kokos

Rohlíky nakrájíme na kolečka a pokapeme mlékem. Nenamáčíme. Dle návodu si v 1 litru mléka uvaříme 2 pudinky a necháme vychladnout. Jablka a hrušky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kok...

Skořicové placičky ze škvarků

Skořicové placičky ze škvarků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g škvarek, 130 g hladké mouky, 1 lžíce cukru moučka, špetka soli, 1/4 lžičky skořice, 1 hřebíček, 1/2 lžičky citronové kůry, 1 slepičí vejce, 1 balení skořicového cukru

Umleté škvarky smícháme s moukou, ochutíme solí, cukrem, kořením a nastrouhanou citrónovou kůrou. Do směsi přidáme vejce a zpracujeme v těsto, které necháme přes noc odležet. Následující den z těsta vyválíme placku a z ní vykrájíme kolečka, která...

Žemlovka

Žemlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 rohlíků, 1/4 l polotučného mléka, 5-6 jablek, 120 g cukru krupice, 100 g másla, 5 slepičích vejec, 5 lžic rumu, 1 balení skořicového cukru, 1/2 hrnku rozinek, 1 balení vanilkového cukru, 1 lžíce citronové kůry

Rohlíky z minulého dne nakrájíme na slabé plátky a navlhčíme ve směsi našlehaných vajec a mléka. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na slabé plátky a pokapeme rumem. Pekáček vymastíme máslem, na dno rozložíme vrstvu rohlíků, na to ...

Jablkový píchanec

Jablkový píchanec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 slepičích vajec, 3 lžíce polotučného mléka, 1 balení másla, 150 g polohrubé mouky, 120 g cukru moučka, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 7-8 jablek, 1 balení skořicového cukru

Vaječné žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme roztopené máslo a tři lžíce mléka či smetany. Do takto připravené směsi vmícháme půl sáčku prášku do pečiva a polohrubou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který následně také zapracujeme do těsta. ...

Ovocná melounová miska

Ovocná melounová miska

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 vodního melounu, 6 švestek, 1 bluma, 1/2 sáčku skořicového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru

Meloun vydlabeme a zbavíme pecek, nakrájíme na hranolky (můžeme použít ozdobný nůž na máslo). Švestky nakrájíme na měsičky. Ovocnou směs promícháme se skořicovým a vanilkovým cukrem. Necháme vychladit a nakonec dozdobíme žlutou blumou.

Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže, smetana či mléko dle potřeby, 1 vejce, 1 - 2 lžíce cukru krupice, voda dle potřeby, 2 - 3 balení skořicového cukru na posypání, 1/2 lžičky soli, švestky na povrch dle potřeby, 5 - 6 jablek

Rýži uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Ke skoro dovařené vlijeme smetanu či mléko a 2 lžíce másla, trochu přisladíme. Směs musí mít hustotu hustší kaše. Raději lehce mícháme, aby se rýže nepřipálila. Mezitím rozkrájíme neloupaná jablka na čtvr...

Bleskový koláč s jablky

Bleskový koláč s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky hrubé mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky cukru krupice, 1 hrnek polotučného mléka, 1 hrnek slunečnicového oleje, 1 hrnek jablek, 3 vejce, 1/2 hrnku vlašských ořechů, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 balení skořicového cukru, 2 lžíce kakaa

Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva. Postupně přidáme všechny cukry, kakao, olej, vejce, nastrouhané jablka a namleté vlašské ořechy. Vše dobře promícháme a těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Upečeme v předehřáté troubě 25-30...

Lívanečky z podmáslí

Lívanečky z podmáslí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 3 vejce, 350 ml podmáslí, 50 ml jemně perlivé minerálky, špetka soli, 1 balení skořicového cukru

Do mísy dáme podmáslí, vejce, mouku, minerálku a špetku soli a rozmícháme v hladké těsto. Necháme je chvíli odpočinout Na oleji usmažíme v lívanečníku nebo na pánvi lívance z obou stran. Hotové lívance bud obalíme ve skořicovém cukru nebo podávám...

Jablkové lívance

Jablkové lívance

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jablek, 3 vajec, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička skořicového cukru, 400 ml bílého vína, špetka soli, 100 ml slunečnicového oleje

Jablka oloupeme, vyndáme z nich jádřince a nastrouháme do mísy. Přidáme rozkvedlané vejce, polohrubou mouku, skořicový cukr, bílé víno a špetku soli. Důkladně rozkvedláme. Na pánvi rozpálíme olej a smažíme na něm malé placičky z obou stran dozlato...

Vánoční pečený čaj

Vánoční pečený čaj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg jablek, 500 g jahod, 100 g borůvek, 200 g třešní, 800 g cukru krupice, 3 balení skořicového cukru

Jablka i se slupkou si pokrájíme na menší kousky, třešně vypeckujeme. Všechno ovoce dáme do hlubšího pekáčku, zasypeme cukrem a skořicovým cukrem a důkladně promícháme. Dáme péct na 180°C cca na 40 minut, než ovoce pustí hodně šťávy. Ovoce dáme do...

Jablečný koláč z oříškového těsta

Jablečný koláč z oříškového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g lískových oříšků, 300 g hladké mouky, 80 g cukru moučka, 1 vejce, 200 g másla, 3 lžíce džemu (brusinkového nebo malinového), 4 jablka, 1/2 sáčku skořicového cukru, špetka muškátového květu

Oříšky nasypeme na suchou pánev a krátce je za stálého míchání opražíme, dáváme pozor, abychom je nepřipálili. Pánev vypneme, oříšky přesypeme do čisté utěrky a dobře je promneme, aby se zbavily slupek. Oloupané oříšky nastrouháme. Na vál prosije...

Opilé jablečné placičky

Opilé jablečné placičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablek , 200 g polohrubé mouky, 2 vejce, 3 lžíce cukru krupice, 200 ml červeného vína, skořicový cukr a brusinkový kompot, olej

Oloupaná jablka nastrouháme na velké slzy, přidáme mouku, vejce, cukr a víno a zamícháme na těsto. Lívanečník nebo pánev potřeme olejem a smažíme malé placičky. Podáváme je posypané skořicovým cukrem a ke každé porci přidáme trochu brusinkového ...

Křehký meruňkový koláč

Křehký meruňkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky pudinkového prášku, 130 g cukru krystal, 750 ml mléka, 1 ks vejce, 400 g zakysané smetany, 750 g meruněk, 300 g hladké mouky, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 špetka sůl, 3 lžíce vody, 220 g másla, 1 balení skořicového cukru, 50 g mandlových lupínků

Z pudinkových prášků, 750ml mléka a 50g cukru uvaříme pudink podle návodu na obale. Bílek ušleháme dotuha, vmícháme do horkého pudinku a náplň necháme trochu zchladnout. Vmícháme zakysanout smetanu a necháme vychladnout. Meruňky omyjeme a vypeckuj...

Adventní šneci z kynutého těsta

Adventní šneci z kynutého těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 200 ml mléka, 100 ml slunečnicového oleje, 1 vejce, 3 lžíce rumu, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí , špetka soli, 3 plnější lžíce cukru krupice, Na potření těsta: 80 g rozpuštěného másla, Náplň: asi 6 středních jablek, 2 sáčky skořicového cukru, 4 hrsti nasekaných vlašských ořechů, Na potření šneků: 3 lžíce kondenzovaného mléka, 2 lžíce rumu, 2 lžičky pomerančové kůry, Na posypání: hrst mandlových lupínků nebo nudliček

Do nádoby pekárny vložíme přísady na těsto v pořadí tekuté a pak sypké. Zapneme program "těsto". Po skončení programu vykynuté těsto rozpůlíme a každou část vyválíme na obdélník. Vyválené těsto potřeme rozpuštěným máslem, rovnoměrně poklademe olo...

Křehké rozetky

Křehké rozetky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 225 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 75 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 125 g másla, 1 vejce, Drobenka: 125 g hladké mouky, 2 lžičky kakaa, 1 sáček skořicového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g cukru moučka, 100 g změklého másla, Na potření rozetek: 25 g rozpuštěného másla

Do mísy dáme všechny sypké přísady na přípravu těsta, vklepneme vejce, přidáme máslo a vše zpracujeme na hladké těsto, které na chvíli odložíme do chladu. Zatím si připravíme drobenku - všechny ingredience na drobenku dobře promneme. Vychlazené ...

Brusinkovo-rozinkoví šneci

Brusinkovo-rozinkoví šneci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 hrsti rozinek (modré i žluté), 6 lžic brusinkového kompotu, 2 skořicové cukry, 1 vejce

Těsto rozválíme a rovnoměrně potřeme brusinkovým kompotem, posypeme rozinkami a skořicovým cukrem. Pak zamotáme v ruličku, kterou pomažeme rozmíchaným vejcem a nakrájíme na stejnoměrné kousky a poklademe na pečící papír. V rozehřáté troubě pečeme ...

Jemný jablkovo - brusinkový koláč

Jemný jablkovo - brusinkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

360 g hladké mouky, 200 g vepřového sádla, 2 vejce, 2 lžíce octa, 2 a 1/2 lžíce cukru krystal, špetka soli, 750 g očištěných jablek, asi 150 g cukru moučka, 1 lžička skořice, hrst sušených rozinek, hrst sušených brusinek, 100 g mletých dětských piškot, 1 skořicový cukr na posypání

Z mouky, sádla, vajec, cukru, soli a octa vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do lednice. Jablka nastrouháme nahrubo, osladíme je, přidáme piškoty, skořici, rozinky a brusinky. Plech vymastíme a vysypeme moukou. Tě...

Bratislavský kousek nebe

Bratislavský kousek nebe

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 200 g cukru krupice, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 ml rostlinného oleje, 200 ml vody, 250 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 sáček vanilkového pudinku, 3 balení zakysané smetany, 3 lžíce cukru moučky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 balení skořicového cukru

Základní těsto vytvoříme tak, že smícháme vejce, cukr a vanilkový cukr a vyšleháme mixérem do lehké pěny. Poté přidáme olej, vodu, polohrubou mouku, prášek do pečiva a zase vyšleháme. Necháme odležet a zatím si vyložíme větší pekáč s vyšším okraje...

Hruškové smetanové řezy

Hruškové smetanové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g polohrubé mouky, 100 g másla, 80 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 800 g hrušek, 4 lžíce sladké smetany, trochu skořicového cukru

Máslo, moučkový cukr, vanilku a celé vejce vyšleháme. Přidáme smetanu, prosátou mouku a prášek do pečiva. 26 cm dortovou formu vymažeme máslem, těsto rozetřeme do formy, poklademe nařezanými polovinami hrušek, posypeme skořicovým cukrem a pečeme a...

Jablečno - zázvorový koláč

Jablečno - zázvorový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 200 g másla, 150 g cukru moučka, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 3 lžičky mletého zázvoru, 500 g očištěných jablek, 3 vejce, trochu skořicového cukru

Moučkový cukr a 175 g másla vyšleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, celé vejce a zázvor. 22 cm dortovou formu vymažeme máslem a naplníme těstem. Jablíčka nakrájíme na osminky a uložíme navrch. Posypeme skořicovým cukrem, pok...

Podzimní švestkový koláč

Podzimní švestkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g + 150 g hladké mouky, 30 g droždí, 150 ml mléka, 100 g + 150 g + 50 g másla, 1 vejce, špetka soli, 50 g cukru moučka, 1 kg švestek, 150 g třtinového cukru, 1 balení skořicového cukru, 1 lžíce rumu

Zpracujeme suroviny na kynuté těsto běžným způsobem (500 g mouky, droždí, mléko, 100 g másla, sůl a cukr moučku), dáme kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly, z nichž vytvoříme vlastní korpus koláče - můžeme těsto vyválet, můžeme je vytvaro...

Fofr koláč

Fofr koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení skořicového cukru, 6 lžic moučkového cukru, 400 ml mléka, špetka soli, 1 vejce, 1 balení želatiny v prášku, 1 balení ovocného kompotu

Ovoce scedíme, necháme okapat a šťávu uchováme na želatinu. Ostatní suroviny smícháme jako na palačinky, jen je těsto hustší, asi jako krupicová kaše. Pekáč vymažeme olejem a těsto do něho vlijeme. Dáme do předehřáté trouby na 200°C na 5...

Zapečené těstoviny se sladkou krustičkou

Zapečené těstoviny se sladkou krustičkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin /nudle/, 5 vajec, 3 lžíce na drobenku + trochu do tvarohu, 1 lžíce citronové šťávy, 400 g jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička citronové kůry, 300-400 g malin nebo jahod, borůvek, ostružin..., 2 lžíce másla, 3 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce strouhaných oříšků, 1/2 balení skořicového cukru, trochu strouhanky a másla na formu, 140 g cukru krystal

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat a trochu vychladit. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme s krystalovým cukrem do tuhé pěny, postupně přišleháme žloutky a citronovou šťávu. Do směsi přidáme těstoviny a důkladně...

stránka: