Křehké rozetky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do mísy dáme všechny sypké přísady na přípravu těsta, vklepneme vejce, přidáme máslo a vše zpracujeme na hladké těsto, které na chvíli odložíme do chladu.
Zatím si připravíme drobenku - všechny ingredience na drobenku dobře promneme.
Vychlazené těsto přepůlíme a postupně oba díly vyválíme na dva obdélníky. Každý obdélník těsta potřeme rozpuštěným máslem.
Drobenku stejnoměrně rozdělíme na potřené těsto, lehce ji přimáčkneme a těsto rozkrájíme na proužky.
Proužky opatrně stočíme do ruliček a na jedné straně trochu zmáčkneme. Zmáčknutou stranou je postavíme do formy na muffiny vyložené papírovými košíčky nebo vymazané tukem a vysypané hrubou moukou.
Pečeme je při 180°C asi 25 - 30 minut dorůžova.
Tip k receptu
Z této dávky připravíme buď 12 větších nebo 24 malých rozetek.
Angel 66623. 11. 2011
Ingredience
- 1 vejce
- Těsto: 225 g hladké mouky
- 75 g cukru moučka
- 125 g másla
- Drobenka: 125 g hladké mouky
- 50 g cukru moučka
- 100 g změklého másla
- Na potření rozetek: 25 g rozpuštěného másla
- 2 lžičky kakaa
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček skořicového cukru