Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Křehký meruňkový koláč

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
3690 kalorií 6.0g cukrů 192.0g tuků 48.0g bílkovin

Příprava

Z pudinkových prášků, 750ml mléka a 50g cukru uvaříme pudink podle návodu na obale. Bílek ušleháme dotuha, vmícháme do horkého pudinku a náplň necháme trochu zchladnout. Vmícháme zakysanout smetanu a necháme vychladnout. Meruňky omyjeme a vypeckujeme.
Na přípravu těsta smícháme v míse mouku, cukr, vanilkový cukr a sůl. Přidáme vodu, máslo a ručně vypracujeme hladké těsto. Polovinu těsta vyválíme na plát 30x40cm a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Potřeme náplní a obložíme meruňkami oblou stranou nahoru. Druhou polovinu těsta vyválíme na stejně velký plát a opatrně přeneseme na meruňky. Pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme vrchní plát žloutkem rozšlehaným v mléce (1 lžíce). Posypeme skořicovým cukrem a mandlovými lupínky. Vložíme do trouby a pečeme cca 30min na 180°C.


Přidat na Pinterest
Jana Langrová

29. 02. 2012, Recept navštíven: 2734x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý koláč

11. 04. 2016, 17:54

Přidat komentář

Facebook komentáře