Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bratislavský kousek nebe

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 1h 5min
Nutriční hodnoty
3348 kalorií 1.0g cukrů 223.0g tuků 75.0g bílkovin

Příprava

Základní těsto vytvoříme tak, že smícháme vejce, cukr a vanilkový cukr a vyšleháme mixérem do lehké pěny. Poté přidáme olej, vodu, polohrubou mouku, prášek do pečiva a zase vyšleháme. Necháme odležet a zatím si vyložíme větší pekáč s vyšším okrajem pečícím papírem. Do něj vlijeme polovinu z vytvořeného těsta. Do druhé poloviny dáme kakao, zamícháme a vlijeme na pekáč "cik cak". Uděláme si klasický vanilkový pudink podle návodu na sáčku a když je hotový, tak ho ještě horký opět nalijeme na pekáč "cik cak". Poté dáme pekáč s ještě syrovou dobrůtkou do předem vyhřáte trouby na 200°C na 20 - 25 minut (podle typu trouby a vlastních zkušeností). Když je buchta upečená, dáme ji tak na hodinu do lednice vychladnout, aby pudink ztuhnul. Mezitím si můžeme připravit zakysanou smetanu, kterou smícháme s cukrem (tj. moučkou, nechceme přeci, aby nám cukr křupal v zubech). Tu pak naneseme na vychladlou buchtu a na závěr ještě posypeme skořicovým cukrem (nebo třeba jen skořicí).

Bulb Tip k receptu

Můžete samozřejmě použít i jiný pudink, nejenom vanilkový. Každému podle chuti.


Přidat na Pinterest
Bája

12. 03. 2011, Recept navštíven: 2811x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutneee

15. 09. 2016, 17:57

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
perektný chutný recept

21. 06. 2017, 19:24

Přidat komentář
Thumb
Výborný recept, moc jsem si pochutnala

Carlíto 13. 03. 2011, 18:04

Facebook komentáře