Bratislavský kousek nebe
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Základní těsto vytvoříme tak, že smícháme vejce, cukr a vanilkový cukr a vyšleháme mixérem do lehké pěny. Poté přidáme olej, vodu, polohrubou mouku, prášek do pečiva a zase vyšleháme. Necháme odležet a zatím si vyložíme větší pekáč s vyšším okrajem pečícím papírem. Do něj vlijeme polovinu z vytvořeného těsta. Do druhé poloviny dáme kakao, zamícháme a vlijeme na pekáč "cik cak". Uděláme si klasický vanilkový pudink podle návodu na sáčku a když je hotový, tak ho ještě horký opět nalijeme na pekáč "cik cak". Poté dáme pekáč s ještě syrovou dobrůtkou do předem vyhřáte trouby na 200°C na 20 - 25 minut (podle typu trouby a vlastních zkušeností). Když je buchta upečená, dáme ji tak na hodinu do lednice vychladnout, aby pudink ztuhnul. Mezitím si můžeme připravit zakysanou smetanu, kterou smícháme s cukrem (tj. moučkou, nechceme přeci, aby nám cukr křupal v zubech). Tu pak naneseme na vychladlou buchtu a na závěr ještě posypeme skořicovým cukrem (nebo třeba jen skořicí).
Tip k receptu
Můžete samozřejmě použít i jiný pudink, nejenom vanilkový. Každému podle chuti.
Bája12. 03. 2011