Bratislavský kousek nebe

Obtížnost

Čas přípravy

40min
Čas vaření
25min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

3348 kalorií
1.0g cukrů
223.0g tuků
75.0g bílkovin


Příprava

Základní těsto vytvoříme tak, že smícháme vejce, cukr a vanilkový cukr a vyšleháme mixérem do lehké pěny. Poté přidáme olej, vodu, polohrubou mouku, prášek do pečiva a zase vyšleháme. Necháme odležet a zatím si vyložíme větší pekáč s vyšším okrajem pečícím papírem. Do něj vlijeme polovinu z vytvořeného těsta. Do druhé poloviny dáme kakao, zamícháme a vlijeme na pekáč "cik cak". Uděláme si klasický vanilkový pudink podle návodu na sáčku a když je hotový, tak ho ještě horký opět nalijeme na pekáč "cik cak". Poté dáme pekáč s ještě syrovou dobrůtkou do předem vyhřáte trouby na 200°C na 20 - 25 minut (podle typu trouby a vlastních zkušeností). Když je buchta upečená, dáme ji tak na hodinu do lednice vychladnout, aby pudink ztuhnul. Mezitím si můžeme připravit zakysanou smetanu, kterou smícháme s cukrem (tj. moučkou, nechceme přeci, aby nám cukr křupal v zubech). Tu pak naneseme na vychladlou buchtu a na závěr ještě posypeme skořicovým cukrem (nebo třeba jen skořicí).

Tip k receptu

Můžete samozřejmě použít i jiný pudink, nejenom vanilkový. Každému podle chuti.

přidejte na:
Bája

12. 03. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
dušanka
velmi chutneee

15. 09. 2016, 17:57

majka
perektný chutný recept

21. 06. 2017, 19:24

Přidat komentář
Výborný recept, moc jsem si pochutnala

Carlíto 13. 03. 2011, 18:04

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.