Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bratislavský kousek nebe

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 25min
Celkový čas: 1h 5min , porce

3348 kalorií, 1.0g cukrů, 223.0g tuků, 75.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Základní těsto vytvoříme tak, že smícháme vejce, cukr a vanilkový cukr a vyšleháme mixérem do lehké pěny. Poté přidáme olej, vodu, polohrubou mouku, prášek do pečiva a zase vyšleháme. Necháme odležet a zatím si vyložíme větší pekáč s vyšším okrajem pečícím papírem. Do něj vlijeme polovinu z vytvořeného těsta. Do druhé poloviny dáme kakao, zamícháme a vlijeme na pekáč "cik cak". Uděláme si klasický vanilkový pudink podle návodu na sáčku a když je hotový, tak ho ještě horký opět nalijeme na pekáč "cik cak". Poté dáme pekáč s ještě syrovou dobrůtkou do předem vyhřáte trouby na 200°C na 20 - 25 minut (podle typu trouby a vlastních zkušeností). Když je buchta upečená, dáme ji tak na hodinu do lednice vychladnout, aby pudink ztuhnul. Mezitím si můžeme připravit zakysanou smetanu, kterou smícháme s cukrem (tj. moučkou, nechceme přeci, aby nám cukr křupal v zubech). Tu pak naneseme na vychladlou buchtu a na závěr ještě posypeme skořicovým cukrem (nebo třeba jen skořicí).

Bulb Tip k receptu

Můžete samozřejmě použít i jiný pudink, nejenom vanilkový. Každému podle chuti.

Bája

12. 03. 2011, Recept navštíven: 2571x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Bratislavská kotleta

Bratislavská kotleta

Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme na plátky nakrájenou kotletu, osolíme, ope...

Bratislavské tyčinky

Bratislavské tyčinky

Nelúpané mleté mandle, mleté oriešky, postrúhanú čokoládu, postrúhané maslo, cukor, vanilkový cukor, mletú ...

Bratislavský kousek nebe

Bratislavský kousek nebe

Základní těsto vytvoříme tak, že smícháme vejce, cukr a vanilkový cukr a vyšleháme mixérem do lehké pěny. P...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bratislavský kousek nebe Link-arrow

Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutneee

15. 09. 2016, 17:57

Přidat komentář
Thumb
Výborný recept, moc jsem si pochutnala

Carlíto 13. 03. 2011, 18:04

Facebook komentáře