Bratislavský kousek nebe

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
25min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

3348 kalorií
1.0g cukrů
223.0g tuků
75.0g bílkovin


Příprava

Základní těsto vytvoříme tak, že smícháme vejce, cukr a vanilkový cukr a vyšleháme mixérem do lehké pěny. Poté přidáme olej, vodu, polohrubou mouku, prášek do pečiva a zase vyšleháme. Necháme odležet a zatím si vyložíme větší pekáč s vyšším okrajem pečícím papírem. Do něj vlijeme polovinu z vytvořeného těsta. Do druhé poloviny dáme kakao, zamícháme a vlijeme na pekáč "cik cak". Uděláme si klasický vanilkový pudink podle návodu na sáčku a když je hotový, tak ho ještě horký opět nalijeme na pekáč "cik cak". Poté dáme pekáč s ještě syrovou dobrůtkou do předem vyhřáte trouby na 200°C na 20 - 25 minut (podle typu trouby a vlastních zkušeností). Když je buchta upečená, dáme ji tak na hodinu do lednice vychladnout, aby pudink ztuhnul. Mezitím si můžeme připravit zakysanou smetanu, kterou smícháme s cukrem (tj. moučkou, nechceme přeci, aby nám cukr křupal v zubech). Tu pak naneseme na vychladlou buchtu a na závěr ještě posypeme skořicovým cukrem (nebo třeba jen skořicí).

Tip k receptu

Můžete samozřejmě použít i jiný pudink, nejenom vanilkový. Každému podle chuti.

přidejte na:
Bája

12. 03. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi chutneee
dušanka 15. 09. 2016, 19:57
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
perektný chutný recept
majka 21. 06. 2017, 21:24
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo veľmi lahodný koláčik
Svetlana 24. 09. 2019, 15:37