Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jablkový píchanec

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 1h 10min
Nutriční hodnoty
1388 kalorií 3.0g cukrů 31.0g tuků 45.0g bílkovin

Příprava

Vaječné žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme roztopené máslo a tři lžíce mléka či smetany. Do takto připravené směsi vmícháme půl sáčku prášku do pečiva a polohrubou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který následně také zapracujeme do těsta.
Těsto vylijeme na pekáč vymazaný tukem a vysypaný strouhankou. Umyté jablka oloupeme a nakrájíme na větší čtvrtky, které napícháme do těsta. Na závěr těsto posypeme skořicovým cukrem.
Pečeme v troubě na 180°C přibližně 25 minut.


Přidat na Pinterest
planeta

04. 02. 2014, Recept navštíven: 1264x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dávám tam i hrochu rozinek

20. 11. 2014, 09:03

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobré

22. 11. 2015, 15:33

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý koláč

27. 01. 2016, 10:44

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
hrozienka neuskodia

15. 02. 2016, 12:00

Přidat komentář

Facebook komentáře