Jablkový píchanec
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
25min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
1388
kalorií
3.0g
cukrů
31.0g
tuků
45.0g
bílkovin
Příprava
Vaječné žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme roztopené máslo a tři lžíce mléka či smetany. Do takto připravené směsi vmícháme půl sáčku prášku do pečiva a polohrubou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který následně také zapracujeme do těsta.
Těsto vylijeme na pekáč vymazaný tukem a vysypaný strouhankou. Umyté jablka oloupeme a nakrájíme na větší čtvrtky, které napícháme do těsta. Na závěr těsto posypeme skořicovým cukrem.
Pečeme v troubě na 180°C přibližně 25 minut.
04. 02. 2014
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.