Adventní šneci z kynutého těsta
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do nádoby pekárny vložíme přísady na těsto v pořadí tekuté a pak sypké. Zapneme program "těsto". Po skončení programu vykynuté těsto rozpůlíme a každou část vyválíme na obdélník. Vyválené těsto potřeme rozpuštěným máslem, rovnoměrně poklademe oloupanými jablky nastrouhanými na hrubé slzy. Vrstvu jablek posypeme skořicovým cukrem, sekanými ořechy a pomerančovou kůrou.
Opatrně svineme jako roládu a rozkrájíme na kolečka asi 2 cm silná. Kolečka klademe řeznou stranou na plech s pečícím papírem. Kondenzované mléko (neslazené) smícháme se 2 lžícemi rumu a potřeme okraje koleček. Nakonec šneky posypeme mandlovými lupínky nebo mandlemi nasekanými na nudličky. Pečeme ve středně rozehřáté troubě lehce dozlatova.
Tip k receptu
Pokud použijeme sladká jablka, postačí jeden sáček skořicového cukru na obě půlky těsta.
Angel 66604. 12. 2011
Ingredience
- 1 vejce
- Náplň: asi 6 středních jablek
- 500 g polohrubé mouky
- 20 g droždí
- Na potření těsta: 80 g rozpuštěného másla
- 100 ml slunečnicového oleje
- 200 ml mléka
- 3 lžíce rumu
- 3 plnější lžíce cukru krupice
- Na potření šneků: 3 lžíce kondenzovaného mléka
- Na potření šneků: 2 lžíce rumu
- Náplň: 2 lžičky pomerančové kůry
- špetka soli
- Náplň: 4 hrsti nasekaných vlašských ořechů
- Na posypání: hrst mandlových lupínků nebo nudliček
- Náplň: 2 sáčky skořicového cukru