Podzimní švestkový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření
35min
Celkový čas
2h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
4059
kalorií
260.0g
cukrů
97.0g
tuků
75.0g
bílkovin
Příprava
Zpracujeme suroviny na kynuté těsto běžným způsobem (500 g mouky, droždí, mléko, 100 g másla, sůl a cukr moučku), dáme kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly, z nichž vytvoříme vlastní korpus koláče - můžeme těsto vyválet, můžeme je vytvarovat přímo ve formě (průměr je cca 28 cm). Výsledkem by měl být tenký korpus, který poklademe rozpůlenými a vypeckovanými švestkami, posypeme předem připravenou drobenkou (třtinový cukr, 150 g másla, 150 g mouky a skořicový cukr), zakryjeme a necháme ještě 20 minut kynout. Pečeme cca 35 minut při 170°C. Po upečení okraje koláče potřeme 50 g rozpuštěného másla s rumem.
Ajaja23. 09. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.