Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Podzimní švestkový koláč

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 30min , Čas vaření: 35min
Celkový čas: 2h 5min , porce

4059 kalorií, 260.0g cukrů, 97.0g tuků, 75.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Zpracujeme suroviny na kynuté těsto běžným způsobem (500 g mouky, droždí, mléko, 100 g másla, sůl a cukr moučku), dáme kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly, z nichž vytvoříme vlastní korpus koláče - můžeme těsto vyválet, můžeme je vytvarovat přímo ve formě (průměr je cca 28 cm). Výsledkem by měl být tenký korpus, který poklademe rozpůlenými a vypeckovanými švestkami, posypeme předem připravenou drobenkou (třtinový cukr, 150 g másla, 150 g mouky a skořicový cukr), zakryjeme a necháme ještě 20 minut kynout. Pečeme cca 35 minut při 170°C. Po upečení okraje koláče potřeme 50 g rozpuštěného másla s rumem.

Ajaja

22. 09. 2010, Recept navštíven: 1968x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Podzimní švestkový koláč

Podzimní švestkový koláč

Zpracujeme suroviny na kynuté těsto běžným způsobem (500 g mouky, droždí, mléko, 100 g másla, sůl a cukr mo...

Zobrazit všechny podobné recepty k Podzimní švestkový koláč Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Ajaja
Uff - chybka, pečeme samozřejmě při 170 stupních, již jsem odeslala opravu receptu....

Ajaja 26. 09. 2010, 07:16

Facebook komentáře