Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Podzimní švestkový koláč

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
35min 2h 5min
Nutriční hodnoty
4059 kalorií 260.0g cukrů 97.0g tuků 75.0g bílkovin

Příprava

Zpracujeme suroviny na kynuté těsto běžným způsobem (500 g mouky, droždí, mléko, 100 g másla, sůl a cukr moučku), dáme kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly, z nichž vytvoříme vlastní korpus koláče - můžeme těsto vyválet, můžeme je vytvarovat přímo ve formě (průměr je cca 28 cm). Výsledkem by měl být tenký korpus, který poklademe rozpůlenými a vypeckovanými švestkami, posypeme předem připravenou drobenkou (třtinový cukr, 150 g másla, 150 g mouky a skořicový cukr), zakryjeme a necháme ještě 20 minut kynout. Pečeme cca 35 minut při 170°C. Po upečení okraje koláče potřeme 50 g rozpuštěného másla s rumem.


Přidat na Pinterest
Ajaja

22. 09. 2010, Recept navštíven: 2287x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
inak celkom dobrý koláč

13. 01. 2017, 19:33

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
koláč dobrý, šťavnatý

16. 03. 2017, 20:00

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný slivkový koláč

01. 06. 2017, 10:30

Přidat komentář
Ajaja
Uff - chybka, pečeme samozřejmě při 170 stupních, již jsem odeslala opravu receptu....

Ajaja 26. 09. 2010, 07:16

Facebook komentáře