Podzimní švestkový koláč

Obtížnost

Čas přípravy

1h 30min
Čas vaření
35min

Celkový čas

2h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

4059 kalorií
260.0g cukrů
97.0g tuků
75.0g bílkovin


Příprava

Zpracujeme suroviny na kynuté těsto běžným způsobem (500 g mouky, droždí, mléko, 100 g másla, sůl a cukr moučku), dáme kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly, z nichž vytvoříme vlastní korpus koláče - můžeme těsto vyválet, můžeme je vytvarovat přímo ve formě (průměr je cca 28 cm). Výsledkem by měl být tenký korpus, který poklademe rozpůlenými a vypeckovanými švestkami, posypeme předem připravenou drobenkou (třtinový cukr, 150 g másla, 150 g mouky a skořicový cukr), zakryjeme a necháme ještě 20 minut kynout. Pečeme cca 35 minut při 170°C. Po upečení okraje koláče potřeme 50 g rozpuštěného másla s rumem.

přidejte na:
Ajaja

22. 09. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
inak celkom dobrý koláč

13. 01. 2017, 19:33

Chybí obrázek
koláč dobrý, šťavnatý

16. 03. 2017, 20:00

Chybí obrázek
vyborný slivkový koláč

01. 06. 2017, 10:30

Přidat komentář
Ajaja
Uff - chybka, pečeme samozřejmě při 170 stupních, již jsem odeslala opravu receptu....

Ajaja 26. 09. 2010, 07:16

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.