Podzimní švestkový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Zpracujeme suroviny na kynuté těsto běžným způsobem (500 g mouky, droždí, mléko, 100 g másla, sůl a cukr moučku), dáme kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly, z nichž vytvoříme vlastní korpus koláče - můžeme těsto vyválet, můžeme je vytvarovat přímo ve formě (průměr je cca 28 cm). Výsledkem by měl být tenký korpus, který poklademe rozpůlenými a vypeckovanými švestkami, posypeme předem připravenou drobenkou (třtinový cukr, 150 g másla, 150 g mouky a skořicový cukr), zakryjeme a necháme ještě 20 minut kynout. Pečeme cca 35 minut při 170°C. Po upečení okraje koláče potřeme 50 g rozpuštěného másla s rumem.
Ajaja22. 09. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 13. 01. 2017, 19:33

katka16031 16. 03. 2017, 20:00

dušanka 01. 06. 2017, 10:30

hanka 05. 11. 2019, 22:36
Ajaja 26. 09. 2010, 07:16