Žemlovka
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
2332
kalorií
14.0g
cukrů
119.0g
tuků
59.0g
bílkovin
Příprava
Rohlíky z minulého dne nakrájíme na slabé plátky a navlhčíme ve směsi našlehaných vajec a mléka. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na slabé plátky a pokapeme rumem. Pekáček vymastíme máslem, na dno rozložíme vrstvu rohlíků, na to jablka posypaná spařenými rozinkami a cukrem promíchaným se skořicí a na to dáme znovu rohlíky, pokapeme zbytkem másla a vložíme do horké trouby, kterou jsme mezitím rozehřáli na 180 °C.
Pečeme cca 35 až 40 minut. Po zapečení nalijeme na povrch zbylé mléko s vejci a dopečeme dozlatova. Upečenou žemlovku posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
24. 02. 2014
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.