Žemlovka

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

2332 kalorií
14.0g cukrů
119.0g tuků
59.0g bílkovin


Příprava

Rohlíky z minulého dne nakrájíme na slabé plátky a navlhčíme ve směsi našlehaných vajec a mléka. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na slabé plátky a pokapeme rumem. Pekáček vymastíme máslem, na dno rozložíme vrstvu rohlíků, na to jablka posypaná spařenými rozinkami a cukrem promíchaným se skořicí a na to dáme znovu rohlíky, pokapeme zbytkem másla a vložíme do horké trouby, kterou jsme mezitím rozehřáli na 180 °C.
Pečeme cca 35 až 40 minut. Po zapečení nalijeme na povrch zbylé mléko s vejci a dopečeme dozlatova. Upečenou žemlovku posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

přidejte na:
Chybí obrázek

24. 02. 2014

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Když nevím co uvařit, udělám žemlovku.

09. 11. 2014, 08:58

Chybí obrázek
výborná žemlovka

23. 09. 2015, 20:10

Chybí obrázek
chutná žemlovka

29. 09. 2015, 14:56

Chybí obrázek
pre deti velmi dobrá žemlovka

17. 01. 2016, 13:14

Chybí obrázek
klasika , dobrý recept

12. 03. 2016, 19:33

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.