Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Žemlovka

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 10min
Nutriční hodnoty
2332 kalorií 14.0g cukrů 119.0g tuků 59.0g bílkovin

Příprava

Rohlíky z minulého dne nakrájíme na slabé plátky a navlhčíme ve směsi našlehaných vajec a mléka. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na slabé plátky a pokapeme rumem. Pekáček vymastíme máslem, na dno rozložíme vrstvu rohlíků, na to jablka posypaná spařenými rozinkami a cukrem promíchaným se skořicí a na to dáme znovu rohlíky, pokapeme zbytkem másla a vložíme do horké trouby, kterou jsme mezitím rozehřáli na 180 °C.
Pečeme cca 35 až 40 minut. Po zapečení nalijeme na povrch zbylé mléko s vejci a dopečeme dozlatova. Upečenou žemlovku posypeme moučkovým cukrem a podáváme.


Přidat na Pinterest
planeta

24. 02. 2014, Recept navštíven: 2437x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Když nevím co uvařit, udělám žemlovku.

09. 11. 2014, 08:58

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborná žemlovka

23. 09. 2015, 20:10

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná žemlovka

29. 09. 2015, 14:56

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
pre deti velmi dobrá žemlovka

17. 01. 2016, 13:14

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasika , dobrý recept

12. 03. 2016, 19:33

Přidat komentář

Facebook komentáře