Žemlovka s jablky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

25min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

234 kalorií
0.0g cukrů
17.0g tuků
18.0g bílkovin


Příprava

V mléce rozkvedláme vejce a postupně v něm namáčíme rozkrojené rohlíky tak, aby se tekutina do rohlíků vpila. Dále si připravíme zapékací misku kterou vymažeme máslem a dno poklademe 1/3 namočených rohlíků. Na ně nastrouháme jablka (4 ks), posypeme skořicovýn cukrem, polovinou rozinek a polovinou nasekaných ořechů. Dále zakryjeme druhou třetinou rohlíků a opakujeme postup s jablky, skořicovým cukrem, rozinkami a ořechy. Nakonec položíme namočené rohlíky, které poklademe kousky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.

Tip k receptu

Místo rohlíků můžeme použít vánočku, žemlovka bude jemnější.

přidejte na:
Maja

15. 11. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Můžeme dělat i z toustového chleba a s tvarohem.
Přidané ingredience: rohlíky

Hloušková 23. 03. 2013, 14:46

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zemlovka sa osvedčila

dušanka 19. 10. 2016, 20:08

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
klasika doberá žemkovka, skombinovala som aj s hruškami, vyborná chuť

majka 06. 11. 2018, 08:44

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
robím žemlovku podobne, do cesta dávam trochu roztopeneho masla

katka16031 12. 01. 2019, 16:43

Přidat komentář
veka
Můžu říct, že výborná je žemlovka s hruškama

veka 18. 11. 2009, 17:05

Maja
Ten jsem ještě nevyzkoušela,protože u nás doma nikdo moc hrušky nejí. Ale jednou jsem doma měla jen kyselé mléko a i ním to byla dobrá mňamka.

Maja 18. 11. 2009, 19:20

veerac
Kyselé mléko také dávám dost do těsta, hlavně kynutého, ale do žemlovky jsem to ještě nevyzkoušela, ani by mě to nenapadlo. Zato hrušky vyzkouším. Ty mám ráda.

veerac 10. 01. 2010, 17:37