Žemlovka s jablky
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
234
kalorií
0.0g
cukrů
17.0g
tuků
18.0g
bílkovin
Příprava
V mléce rozkvedláme vejce a postupně v něm namáčíme rozkrojené rohlíky tak, aby se tekutina do rohlíků vpila. Dále si připravíme zapékací misku, kterou vymažeme máslem a dno poklademe 1/3 namočených rohlíků. Na ně nastrouháme jablka (4 ks), posypeme skořicovým cukrem, polovinou rozinek a polovinou nasekaných ořechů. Dále zakryjeme druhou třetinou rohlíků a opakujeme postup s jablky, skořicovým cukrem, rozinkami a ořechy. Nakonec položíme namočené rohlíky, které poklademe kousky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.
Tip k receptu
Místo rohlíků můžeme použít vánočku, žemlovka bude jemnější.
Maja15. 11. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: rohlíky
Hloušková 23. 03. 2013, 15:46
© 2024, Railsformers s.r.o.