Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Žemlovka s jablky

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 15min
Nutriční hodnoty
234 kalorií 0.0g cukrů 17.0g tuků 18.0g bílkovin

Příprava

V mléce rozkvedláme vejce a postupně v něm namáčíme rozkrojené rohlíky tak, aby se tekutina do rohlíků vpila. Dále si připravíme zapékací misku kterou vymažeme máslem a dno poklademe 1/3 namočených rohlíků. Na ně nastrouháme jablka (4 ks), posypeme skořicovýn cukrem, polovinou rozinek a polovinou nasekaných ořechů. Dále zakryjeme druhou třetinou rohlíků a opakujeme postup s jablky, skořicovým cukrem, rozinkami a ořechy. Nakonec položíme namočené rohlíky, které poklademe kousky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.

Bulb Tip k receptu

Místo rohlíků můžeme použít vánočku, žemlovka bude jemnější.


Přidat na Pinterest
Maja

15. 11. 2009, Recept navštíven: 16949x


Přidat recenzi
Hloušková
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Můžeme dělat i z toustového chleba a s tvarohem.
Přidané ingredience: rohlíky

23. 03. 2013, 14:46

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zemlovka sa osvedčila

19. 10. 2016, 20:08

Přidat komentář
veka
Můžu říct, že výborná je žemlovka s hruškama

veka 18. 11. 2009, 17:05

Maja
Ten jsem ještě nevyzkoušela,protože u nás doma nikdo moc hrušky nejí. Ale jednou jsem doma měla jen kyselé mléko a i ním to byla dobrá mňamka.

Maja 18. 11. 2009, 19:20

veerac
Kyselé mléko také dávám dost do těsta, hlavně kynutého, ale do žemlovky jsem to ještě nevyzkoušela, ani by mě to nenapadlo. Zato hrušky vyzkouším. Ty mám ráda.

veerac 10. 01. 2010, 17:37

Facebook komentáře